Στις 10 Οκτωβρίου το πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα.

0
Στην τελική ευθεία για την έναρξη λειτουργίας των Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων έχει μπει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς το πρώτο κουδούνι για τα παιδιά των προσφύγων θα χτυπήσει στις 10 Οκτωβρίου.


"Η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων υπακούει στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για την περίθαλψη και το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην εθνική νομοθεσία και στο αίσθημα του ελληνικού λαού, της φιλοξενίας, αλληλεγγύης και αγάπης προς τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους", τόνισε ο υπουργός Νίκος Φίλης, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο υπουργείο, από κοινού με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιο για τα θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Παπαδόπουλο, καθώς και εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Unicef.

Όπως ανακοινώθηκε, από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργήσουν οι πρώτες ΔΥΕΠ σε δύο κέντρα φιλοξενίας της Αττικής, σε δύο της Θεσσαλονίκης, σε ένα στην Ήπειρο, σε ένα στην Εύβοια και σε 20 σχολεία πανελλαδικά, με συνολικά 1.500 παιδιά να δίνουν το "παρών" αρχικά, την πρώτη ημέρα του σχολείου. "Η σταδιακή λειτουργία των υπολοίπων κέντρων ακολουθεί την πρόοδο της εμβολιαστικής κάλυψης του υπουργείου Υγείας", επεσήμανε ο γ.γ. του υπουργείου Γιάννης Παντής. Πάντως, μέχρι τέλος Οκτωβρίου αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας των εμβολιασμών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ώστε στις αρχές Νοεμβρίου, να έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα όλα τα παιδιά. Επιπλέον, όπως σημείωσε ο Νίκος Φίλης, συνολικά θα τυπωθούν περίπου 25.000 βιβλία, δέκα διαφορετικών τίτλων, για όλες τις τάξεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !