Το ΕPSILON TV θα εκπέμπει μέσω του Plus TV στην Κύπρο...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Επίσημο αίτημα προς την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης για έγκριση σημαντικών αλλαγών στη μετοχική του δομή που προωθεί, υπέβαλε το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Plus TV. Το σχετικό αίτημα, αναμένεται να εξεταστεί στην επόμενη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής. Στη λίστα με τους υποψήφιους νέους μετόχους, υπάρχουν τέσσερα συνολικά ονόματα και ανάμεσα σε αυτά δεν υπάρχει εκείνο του Ανδρέα Σοφοκλέους.

 Η συγκεκριμένη αλλαγή στο Plus TV, χαρακτηρίζεται προπομπός των ριζικών εξελίξεων που δρομολογούνται στο συγκεκριμένο κανάλι και οι οποίες οδηγούν στην εμφάνιση του ελλαδικού καναλιού EPSILON στην Κύπρο.   Αλλαγή στην εμπορική ονομασία του καναλιού από Plus TV σε EPSILON, όπως και αλλαγή του προγράμματος του, μπορούν να γίνουν μόνο με έγκριση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης. Σε αντίθετη περίπτωση το κανάλι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να του επιβληθεί από την Αρχή μεγάλο διοικητικό πρόστιμο. Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοια κίνηση προχώρησε πριν από χρόνια το τηλεοπτικό κανάλι ΛΟΓΟΣ που χωρίς την έγκριση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης άλλαξε την εμπορική του ονομασία και άρχισε να εκπέμπει ως MEGA. Η Αρχή, του επέβαλε τότε διοικητικό πρόστιμο 100.000 λιρών.   Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ενδεικτικό των αλλαγών που προωθούνται είναι και η εμφάνιση νέων διευθυντών στο κανάλι, που ήρθαν από την Ελλάδα και ανέλαβαν καθήκοντα, μεταξύ των οποίων και η πρόσληψη προσωπικού.   Όλα αυτά περιήλθαν στην αντίληψη και της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης η οποία με επιστολή της προς το κανάλι, ζήτησε επίσημη ενημέρωση, επισύροντάς τους την προσοχή σε συγκεκριμένες πρόνοιες του νόμου, που αναφέρουν ότι η άδεια είναι προσωποπαγής και ότι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή μετοχικής δομής ή του διακριτικού ονόματος του, χωρίς την εκ των προτέρων έγκριση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης.

  Το Plus TV στην απαντητική του επιστολή διαψεύδει τα όσα ακούγονται και υποστηρίζει ότι το μόνο που ισχύει είναι η αλλαγή στους διευθυντές της εταιρείας και προώθηση αλλαγών στη μετοχική του δομή.   Η μεγάλη αλλαγή στο κανάλι και η μετατροπή του από Plus TV σε EPSILON τοποθετείται για την ώρα στις 26 Σεπτεμβρίου, όμως δεν αποκλείεται να αλλάξει.   Ο διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, Νεόφυτος Επαμεινώνδας, ανέφερε στον «Φ» ότι επειδή η Αρχή δεν λειτουργεί προληπτικά αλλά κατασταλτικά, είναι σε αναμονή και παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά, ως έχει ευθύνη να το κάνει και αναλόγως θα ενεργήσει

philenews.com/

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !