Η έντονη δυσαρέσκεια του μετεωρολόγου του Mega,Θοδωρή Κολυδά,για τις προϋποθέσεις πρόσληψης παρουσιαστή καιρού στην ΕΡΤ!


Χθες η ΕΡΤ ανακοίνωσε 51 νέες προσλήψεις,και μέσα σε αυτές αναζητά και παρουσιαστή για το δελτίο καιρού.Όμως,οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για τον υποψήφιο παρουσιαστή καιρού,είναι...προβληματικές,κι έτσι ο μετεωρολόγος του Mega,Θοδωρής Κολυδάς,ξεσπά μέσα από το profile του στο facebook κι εκφράζει την αντίθεσή του.

Πιο αναλυτικά,έγραψε:

ΠΡΟΣΛΗΨΗ

Αγαπητοί φίλοι ,

Στην παρούσα επιστολή , δεν θα καταθέσω μόνο προσωπικές απόψεις, αλλά κατέχοντας τη θέση Υποδιοικητή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας , θέλω να εκφράσω την αντίθεση-διαμαρτυρία μου σχετικά με τα προσόντα πρόσληψης του παρουσιαστή καιρού από την κρατική Τηλεόραση.

http://www.dikaiologitika.gr/…/prokiryksi-gia-51-proslipsei… (Η προκήρυξη https://diavgeia.gov.gr/…/79%CE%99%CE%9A465%CE%981%CE%95-%C… ). Για την ιστορία να σας θυμίσω ότι πριν από 3 χρόνια η Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία (ΕΜΤΕ), μέσω του Προέδρου της καθηγητού κ. Π. Νάστου, υπέβαλε έντονη διαμαρτυρία για τα προσόντα διορισμού των ΠΕ Μετεωρολόγων που θα προσλαμβάνονταν στην ΕΡΤ. Τότε ο κύριος Θεόδωρος Σολδάτος, βουλευτής της ΝΔ, είχε καταθέσει επισήμως την αναφορά του προς τα μέλη της κυβέρνησης. ( http://www.hellenicparliament.gr/…/c0d5184d-755…/8165866.pdf ). Φέτος παρατηρούμε ότι η θέση ΠΕ Μετεωρολόγου υποβαθμίστηκε σε θέση παρουσιαστή καιρού.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η παρουσίαση του καιρού δεν αποτελεί μια απλή είδηση, αλλά είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν το οποίο πρέπει να εκφωνείται από γνώστη του θέματος με υψηλή επαγγελματική κατάρτιση, καθώς συνδέεται πολλές φορές άμεσα με την ασφάλεια του πολίτη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και απαιτεί σημαντικές γνώσεις υποβάθρου. Θεωρώ, λοιπόν , ότι είναι απαραίτητο προσόν του διορισμού , η κατοχή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Μεταπτυχιακού διπλώματος στην Μετεωρολογία , όπως επισημαίνει και η ΕΜΤΕ στην επιστολή της.

Θα μπορούσε κάποιος κακόπιστος να ισχυριστεί, ότι αυτή η υποβάθμιση των προσόντων της φετινής προκήρυξης, αποτελεί προσβολή προς τους 2000 και πλέον άνεργους διπλωματούχους Μεταπτυχιακούς και κατόχους Διδακτορικού διπλώματος που έχουν σπουδάσει στα Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού , καθώς οι ίδιοι βλέπουν να παραγκωνίζονται και να ισοπεδώνονται ακόμη και από αποφοίτους Λυκείου. Θέλω να πιστεύω ότι τα παραπάνω θα ληφθούν υπόψη.

Τελειώνω γνωρίζοντάς σας ότι η ΕΜΥ στηρίζει όχι μόνο τα κρατικά αλλά και όλα τα ΜΜΕ, καθώς στα θεσμικά της κείμενα προβλέπεται η ενημέρωση και η άδεια συμμετοχής όλων των παρουσιαστών του καιρού, στην καθημερινή σύσκεψη της Υπηρεσίας μας .

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: