Μπορεί η Huawei να χτυπήσει Apple και Samsung;

Unknown
0

Σε ακόμα μία παρουσίαση νέων συσκευών της η Huawei επεδίωξε την απευθείας σύγκριση με την Apple και τη Samsung.


Είναι κάτι που συνηθίζει τα τελευταία χρόνια η εταιρεία από τη Σενζέν και επανέλαβε πρόσφατα στο Βερολίνο, όταν παρουσίασε τα nova smartphones, μια νέα σειρά τηλεφώνων, η οποία τοποθετείται στη mid-end τιμολογιακή κατηγορία.

Καταλαμβάνοντας σταθερά τον τελευταίο χρόνο την πρώτη θέση στις πωλήσεις smartphones στην Κίνα (με μερίδιο πάνω από το 18%), η Huawei έχει βάλει στόχο να κατακτήσει την κορυφή και στην Ευρώπη. Είναι κάτι για το οποίο μιλούν ανοικτά τους τελευταίους μήνες πολλά, κορυφαία της στελέχη. Ο θόρυβος της συνεργασίας με τη Leica, στο σύστημα των δύο φωτογραφικών φακών του P9 και η παράλληλη εμπορική επιτυχία του P9 lite φαίνεται ότι δίνουν στη Huawei επιπλέον ώθηση.

Στην ελληνική αγορά, η Huawei βρίσκεται από τις αρχές του έτους στη δεύτερη θέση (βάσει των στοιχείων της GfK), με ποσοστό που προσεγγίζει πλέον το 15%. Μάλιστα, τον Ιούλιο το P9 lite απέσπασε τον τίτλο του «νούμερο ένα σε πωλήσεις» smartphone, ξεπερνώντας τα 10.000 κομμάτια.

«Στην Ευρώπη, σε κάποιες χώρες βρισκόμαστε πλέον πάνω από το 20%, έχοντας κατακτήσει κατά μέσο όρο ποσοστά άνω του 11% στις δυτικοευρωπαϊκές αγορές. Η αύξηση των μεριδίων μας, μήνα με τον μήνα από τις αρχές του έτους, είναι πολύ μεγάλη», λέει η Amy Lou Wan Biao, global brand director του Huawei Consumer Business Group. Επισημαίνει ότι επιτυχία του P9, με πωλήσεις σε κάποιες αγορές δέκα φορές μεγαλύτερες από το P8, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την πορεία της κινεζικής εταιρείας στην Ευρώπη. «Παράλληλα, με το P9 lite δώσαμε μια πιο προσιτή επιλογή στους καταναλωτές και με τα nova φέρνουμε στη μεσαία κατηγορία χαρακτηριστικά που ζητούν οι χρήστες. Απευθυνόμαστε σε εκείνους που θέλουν περισσότερα από τη συσκευή τους, χωρίς να πρέπει να διαθέσουν πολύ περισσότερα χρήματα. Με τις νέες σειρές συσκευών μας κοιτάμε εκείνους που η ψηφιακή τους ζωή είναι ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Εκείνους που βγάζουν πολλές φωτογραφίες και τις ανεβάζουν αμέσως στο Instagram, που είναι συνεχώς on line στα social media, που ενημερώνονται διαρκώς για το τι συμβαίνει γύρω τους. Εκείνους λοιπόν που θέλουν ένα smartphone με πολύ καλή κάμερα, μεγάλη οθόνη και μπαταρία που να διαρκεί περισσότερο», εξηγεί η ίδια.

Αναφερόμενη στη συνεργασία με τη Leica, η Amy Lou Wan Biao υποστηρίζει ότι η Huawei είναι ανοικτή σε τέτοιου είδους συνέργειες και μάλιστα με εταιρείες που απολαμβάνουν ευρείας αποδοχής στον τομέα δραστηριοποίησή τους: «Είμαστε πολύ προσηλωμένοι στο να δώσουμε στους πελάτες μας αυτό που ζητάνε και την ίδια στιγμή είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες, εκτιμώντας τη γνώση εκείνων που ειδικεύονται σε κάποιους τομείς, όπως η Leica στη φωτογραφία. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε συνεργασίες με κορυφαία ονόματα στον χώρο τους. Εργαζόμαστε από κοινού με εταιρείες που απολαμβάνουν της αναγνώρισης και της αποδοχής του κοινού, όπως και η Harman Kardon στο κομμάτι του ήχου».

Το Huawei nova, με κύριο χαρακτηριστικό την αυξημένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, αναμένεται σύντομα στην ελληνική αγορά, ενώ αργότερα ίσως διατεθεί και το μεγαλύτερο nova plus.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !