Η σεναριογράφος Ρένα Ρίγγα στο Face2Face του Tvnea.com:Οι Καλές δουλειές με μαθηματική ακρίβεια θα πήγαιναν εκεί που πήγαν

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0

Η Ρένα Ρίγγα έχει γράψει αμέτρητες επιτυχίες στην τηλεόραση και θεωρείται η σεναριογράφος με τις περισσότερες σειρές.Ενδεικτικά θα αναφέρω το "Νταντά για όλες τις δουλειές","Άκρως Οικογενειακόν","Εντιμότατοι κερατάδες""Ήρθε κι έδεσε","Φίλα το βάτραχό σου","Ευτυχισμένοι μαζί","Μ και Μ" και "Πίσω στο σπίτι".Τη νέα σεζόν επιστρέφει στην τηλεόραση με τη νέα καθημερινή δραματική με τίτλο "Πέντε κλειδιά".Το tvnea.com αποκλειστικά τη συνάντησε και μας μίλησε για όλους και για όλα.


 Έχετε γράψει αμέτρητες κωμωδίες στην τηλεόραση.Με τη σειρά "Πέντε κλειδιά" επιχειρείτε για πρώτη φορά κάτι δραματικό.Πώς νιώθετε για αυτό?Θεωρείτε τελικά πως η γραφή είναι μία;
Η καλή κωμωδία έχει πάντα να τρέχει από κάτω μια πολύ δραματική ιστορία. Απλώς την γράφεις ανατρεπτικά. Είναι κάτι σαν τα γέλια στις κηδείες. Αν δεν είναι έτσι είναι μια επιφανειακή απλώς αστεία κατάσταση. Στο δραματικό έχεις να κτίσεις μια πολυκατοικία με ορόφους και προπαντός υπόγεια, πολλά υπόγεια. Είμαι ευτυχισμένη  που σκάβω να βρω τα γιατί και τα πώς των χαρακτήρων. Η γραφή είναι μία. Ή σ’ αρέσει να αλητεύεις μπροστά σ’ ένα κομπιούτερ, καρφωμένος στην ίδια θέση για ώρες ή όχι. Εμένα μ’ αρέσει.


Είναι η πρώτη φορά επίσης που δοκιμάζεστε σε καθημερινό σήριαλ.Τελικά πάνω στη βιασύνη να ετοιμαστούν τα επεισόδια χάνεται σε κάποιο βαθμό η ποιότητα της δουλειάς σε σχέση με μία εβδομαδιαία σειρά;
Πρώτη φορά αλλά ευτυχώς όχι μόνη. Δουλεύω μ’ έναν έμπειρο σεναριογράφο και στα καθημερινά και στα δραματικά τον Κώστα τον Βαζάκα που με βοήθησε πάρα πολύ να βρω τη λογική τους. Προς το παρόν δεν τη χάσαμε την ποιότητα γιατί  παιδεύουμε πολύ ένα επεισόδιο πριν το στείλουμε. Δε θα έλεγα ότι χάνεται η ποιότητα στα καθημερινά, είναι διαφορετική λογική και απευθύνονται σε άλλο κοινό. 

Τα "Πέντε κλειδιά" είναι βασισμένα σε ένα πολύ πετυχημένο βιβλίο της Λένας Μαντά.Πόσο πιστή θα είναι η τηλεοπτική μεταφορά;
Όσο πιο πιστή μπορεί να γίνει. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι ότι οι διακόσιες πενήντα ωφέλιμες, από δραματουργικής άποψης, σελίδες του βιβλίου πρέπει να γίνουν δέκα χιλιάδες ενδιαφέρουσες σελίδες ενός καθημερινού!!  

Έχει διασκευαστεί ξανά βιβλίο της Λένας Μαντά για την τηλεόραση και δεν είχε μείνει καθόλου ικανοποιημένη.Σας φοβίζει αυτό?Είναι δύσπιστη απέναντί σας;
Όχι δε με φοβίζει καθόλου και με τη Λένα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Το θέμα είναι να σέβεσαι τη δουλειά πάνω στην οποία πατάς και να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και εκτίμηση, που υπάρχει στην περίπτωσή μας.

Έχουμε να κάνουμε με μία κυπριακή παραγωγή.Πολλές φορές έχουν κατακριθεί αντίστοιχες δουλειές για την αισθητική τους.Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό;
Το θέμα δεν έχει να κάνει με την αισθητική αλλά με τα χρήματα που δίνονται για να πραγματοποιηθεί μια δουλειά και αυτό είναι γενικό πια, όχι μόνο στα Κυπριακά σήριαλ. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε αλλά, άλλο είναι να έχεις ένα budget ογδόντα χιλιάδων  ευρώ το επεισόδιο και άλλο εξι χιλιάδων!

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα γυρίσματα;Πότε ακριβώς αναμένεται η πρεμιέρα;
Τα γυρίσματα έχουν αρχίσει τον Ιούλιο και η πρεμιέρα στην Κύπρο θα γίνει στις 12 Σεπτέμβρη, εδώ στον Αντένα τον Οκτώβρη.

Τα νούμερα τηλεθέασης σας απασχολούν;Υπάρχει αγωνία για αυτά;
Ε ναι. Και όποιος πει το αντίθετο είναι ψέματα! Τις σειρές τις κάνουμε για να τις δει ο κόσμος, αν δεν τις δει θα πει ότι κάτι δεν έγινε καλά.

Πώς προέκυψε η συγκεκριμένη πρόταση για τα "Πέντε κλειδιά".Είπατε αμέσως το ναι;
Τα Πέντε Κλειδιά είναι ένα βιβλίο μυστηρίου, αστυνομικό και ερωτικό. Μου άρεσε η ιδέα  μια καθημερινή σειρά να μην περιστρέφεται αποκλειστικά και μόνο γύρω από τα ερωτικά κάποιων ηρώων. Να έχει ο θεατής και μια αγωνία για την ιστορία.. Η πρόθεσή μας είναι να τον καθηλώσουμε. Για να δούμε.

Τι πήγε στραβά στην τελευταία σας τηλεοπτική σειρά με τίτλο "Καλές δουλειές" και τα νούμερα δεν ήταν τα αναμενόμενα;
Ήταν από τις δουλειές που με μαθηματική ακρίβεια θα πήγαινε εκεί που πήγε. Έγινε βιαστικά για να καλύψει ο σταθμός μια ανάγκη του.  Καμιά φορά υπερεκτιμούμε τις δυνατότητές μας. Θέλουν όλα το χρόνο τους για να ωριμάσουν και να γεννηθούν σωστά.

Είχατε μία αποχή 2 χρόνων από την τηλεόραση.Ήταν συνειδητή επιλογή?Σας έλειψε;
Όχι δεν ήταν συνειδητή, έγινε από τα πράγματα. Χρειάζεσαι ίσως και λίγο χρόνο ανασύνταξης.

Έχετε υπογράψει πολλές επιτυχίες για το Mega.Πώς κρίνετε την κατάσταση που έχει περιέλθει σήμερα το κανάλι;
Λυπάμαι πολύ γιατί ήταν ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον. Με ανθρώπους που ήξεραν τη δουλειά, την τηλεόραση, είχαν το know how της επιτυχίας  και όλοι εξαιρετικοί συνεργάτες. Κρίμα.


Πολλές σειρές σας προβάλλονται καθημερινά σε επανάληψη.Είναι κάτι που σας ευχαριστεί;
Ναι, γιατί να μη μ’ ευχαριστεί;

Οι δημιουργοί λένε συνήθως πως αγαπάνε όλα τα έργα τους εξίσου.Δεν υπάρχει όμως κάποιο που να έχετε πιο πολύ στην καρδιά σας;
Έχει πολύ παίδεμα μια σειρά, ζεις πολύ χρόνο με τους ήρωές σου, τους ερωτεύεσαι, τους κάνεις φίλους, τσακώνεσαι μαζί τους, τους εκδικείσαι… είναι κάθε φορά η ζωή σου, όσο γράφεις. Έχω περάσει καλά με όλους!

Έχετε συνεργαστεί πολλές φορές με το Γιάννη Μπέζο(Άκρως οικογενειακόν,Ευυτυχισμενοι Μαζί,Ήρθε κι έδεσε).Ο ίδιος έχει επιλέξει να έχει με το κοινό του μία σχέση απόστασης.Πώς το βλέπετε αυτό;
Εμένα με ενδιαφέρει ο Γιάννης ο Μπέζος ως ηθοποιός. Και είναι εξαιρετικός, από τους καλύτερους που έχουμε. Όλα τα άλλα δε με αφορούν καθόλου. Απλώς κάποιοι στο χώρο μας είναι πιο εκτεθειμένοι από άλλους και υφίστανται την κριτική σε όλο το φάσμα της ζωής τους, μεγάλο λάθος.

Γράφετε κυρίως μόνη τις σειρές σας,ωστόσο το "Άκρως οικογενειακόν¨ και το ¨Φίλα το βάτραχό σου" τα έχετε συνυπογράψει.Προτιμάτε τη μοναχική ή με παρέα γραφή;
Εξαρτάται από την παρέα! Είναι σα να βγαίνεις βράδυ με κάποιους. Θα προτιμήσεις αυτούς που ξέρεις ότι θα περάσεις καλά. Έχω μάθει να δουλεύω μόνη μου αλλά και με καλή παρέα είναι ακόμη καλύτερα.

Υπήρχε κάποια από τις περσινές σειρές που να ξεχωρίσατε;
Έχω έναν καλό λόγο για όλες τις δουλειές των ανθρώπων, είτε τις παρακολουθώ είτε όχι. Το κοινό αποφασίζει ποιες θα ξεχωρίσουν.

Τι παρακολουθείτε γενικά στην τηλεόραση;
Τα πάντα λόγω επαγγελματικής διαστροφής! Όχι βέβαια όλα τα επεισόδια μιας σειράς αλλά θέλω να ξέρω τι γίνεται.

Θα δεχόσασταν ποτέ να γίνετε κριτής σε κάποιο τάλεντ σόου;(πχ το Your face sounds familiar που έχει να κάνει και με την υποκριτική)
Όχι, δε μου αρέσει η τέτοιου μεγέθους έκθεση.

Ο Λευτέρης Καπώνης αναβιώνει μετά από 20 χρόνια τη σειρά ¨Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή¨.Θα κάνατε κάτι αντίστοιχο για κάποιο σήριαλ από αυτά που έχετε γράψει;
Νομίζω ότι οι ιστορίες κλείνουν τους κύκλους τους και πρέπει να τις αφήνουμε  στο χρόνο και στην εποχή που έγιναν. Φοβάμαι ότι κάποιες σχέσεις θα είναι παράταιρες στην εποχή μας. Θα έχουν ξεπεραστεί ή θα είναι αδιάφορες. Η ζωή τρέχει και αλλάζουν οι σχέσεις. Βλέπουμε τις παλιές σειρές σε επανάληψη με το φίλτρο πάντα του παρελθόντος.

Πότε και με τι αισθανθήκατε τηλεοπτικά αδικημένη;
Δεν αισθάνθηκα ποτέ αμέτοχη από τα μείον και τα συν στη δουλειά μου. Όχι αδικημένη δεν αισθάνθηκα ποτέ.

Η οικονομική κρίση γεννά ή πνίγει τα διαμάντια;
Ίσως γεννά άλλου είδους διαμάντια, γεννά survivors! Συνήθως οι οικονομικές και πολιτικές κρίσεις γεννάνε καλλιτεχνικά ρεύματα αλλά τώρα δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο. Μάλλον μιζεριάσαμε και δεν αντισταθήκαμε.

Κλείνοντας θα ήθελα να γυρίσω στα 'Πέντε κλειδιά" και να μου πείτε λίγα λόγια για την πλοκή(σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει διαβάσει το βιβλίο)
Έχει να κάνει με μια οικογένεια του κοινωνικού αφρού που της συμβαίνουν διάφορα, με αποκορύφωμα την απαγωγή του παιδιού της συζύγου, για το οποίο παιδί δεν είχε γνώση κανένας, ούτε ο άντρας της, ούτε οι γονείς της, ούτε κανείς άλλος από το περιβάλλον εκτός από….

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω πολύ τη Ρένα Ρίγγα για την όμορφη συνέντευξη που μας παραχώρησε και να της ευχηθούμε καλή επιτυχία στη νέα της σειρά.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !