Διακινούσαν ναρκωτικά μέσω...drone!

0
Ενα drone τελευταίας τεχνολογίας, που μπορεί να μεταφέρει πολύ μεγάλο βάρος, θα χρησιμοποιούσαν ως? βαποράκι για να βάλουν στις φυλακές Λάρισας ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, συνολικής αξίας πάνω από 150.000€, τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Από την Αστυνομία συνελήφθησαν έξι άτομα, από τα οποία οι τρεις Αλβανοί κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος που είχαν αρχηγικό ρόλο, ένας επίσης Αλβανός κρατούμενος που ήταν με άδεια από τις φυλακές και ένα νεαρό ζευγάρι -ένας 19χρονος και μία 24χρονη- από την Αττική, που είχε αναλάβει την αγορά του drone, τη συναρμολόγησή του και τη μεταφορά των ναρκωτικών.
Ο 19χρονος και ο Αλβανός που ήταν αδειούχος των φυλακών συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης σε ένα χωράφι, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από τις φυλακές, την ώρα που συναρμολογούσαν το drone, ενώ η 24χρονη κοπέλα συνελήφθη μόλις αποβιβάστηκε από το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αθηνών στη Λάρισα και στις αποσκευές της βρέθηκαν τα ναρκωτικά και τα αντικείμενα.
Τις τελευταίες τρεις μέρες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών είχαν? κατασκηνώσει γύρω από τις φυλακές Λάρισας, καθώς είχαν πληροφορίες ότι θα μπει στο σωφρονιστικό κατάστημα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και μάλιστα με... ιπτάμενο αντικείμενο. Υποψιάστηκαν ότι η επιχείρηση θα γίνει με drone και έκαναν συνεχείς περιπολίες, ενώ σχετική ενημέρωση είχαν και οι υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς των φυλακών. Οι τρεις Αλβανοί κρατούμενοι -ο ένας εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης και οι άλλοι δύο πολυετείς ποινές κάθειρξης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά-, ηλικίας 26, 33 και 36 χρόνων, που είχαν αρχηγικό ρόλο, ήταν? λαλίστατοι στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες και παρότι χρησιμοποιούσαν παραπλανητικές λέξεις, άφηναν να φανεί ότι θα έκαναν? γερή μπάζα.
Ο τέταρτος της παρέας, ένας Αλβανός που εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για ληστείες, ήρθε σε επικοινωνία με 19χρονο στη Σαλαμίνα και μία 24χρονη επίσης από τη Σαλαμίνα. Οι τρεις τους ανέλαβαν να προμηθευτούν τα ναρκωτικά, τα κινητά τηλέφωνα και το drone. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το drone είναι υπερσύγχρονο, πολυγωνικό, με έξι θέσεις, που μπορεί να μεταφέρει πολύ μεγάλο βάρος και εκτιμάται ότι αγοράστηκε από το εξωτερικό μέσω του Διαδικτύου.

Με το αυτοκίνητο του 19χρονου ο ίδιος και ο Αλβανός έφτασαν την Πέμπτη στη Λάρισα και μετέβησαν στο σημείο όπου είχαν συμφωνήσει για να στήσουν το drone και να περιμένουν τα αντικείμενα. Με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ -για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να αποφύγουν να αποκαλυφθεί η δράση τους σε ενδεχόμενη σύλληψη- αναχώρησε από την Αθήνα η 24χρονη. Στις αποσκευές της έκρυβε 211 γραμμάρια ηρωίνης, 418 γραμμάρια χασίς, 16 κινητά, 28 κάρτες sim και 10 καλώδια UBS. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το drone θα απογειωνόταν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, χειριστής θα ήταν ο Αλβανός αδειούχος των φυλακών και θα το προσγείωνε σε συγκεκριμένο σημείο στο προαύλιο του καταστήματος. Η αξία των ναρκωτικών, των κινητών και των καρτών υπολογίζεται στις 150.000€, ενώ η έρευνα της Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζεται σε συνεργασία με την διεύθυνση των φυλακών, για να εντοπιστούν τυχόν άλλοι συνεργοί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !