«Chevalier» vs «Ένας άλλος κόσμος»: Η μία ψήφος διαφορά έφερε την αμφισβήτηση

0

Μία ψήφος διαφορά ήταν αρκετή για να μην μας εκπροσωπήσει στα Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας 2017 η ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ένας άλλος κόσμος». 

Η ταινία που επιλέχθηκε είναι το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγκάρη. Μια επιλογή που έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στους κριτικούς κινηματογράφου. Από τη μία γιατί μιλάμε για μία ψήφο διαφορά και γιατί το «Chevalier» δε σημείωσε εισπρακτική επιτυχία παίρνοντας συμπαθητικές κριτικές. Από την άλλη γιατί η ταινία «Ένας άλλος κόσμος» μετράει ήδη 700.000 εισιτήρια (μιλάμε για τεράστια εισπρακτική επιτυχία) με εξαιρετικές κριτικές για το σενάριο, τις ερμηνείες αλλά και τη σκηνοθεσία και επειδή έχει ήδη ξεκινήσει η διανομή της σε Αμερική και Ευρώπη. Οι απόψεις διίστανται , οι κριτικοί κινηματογράφοι «σφάζονται» για το ποια από τις δυο ταινίες θα έπρεπε η επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού να είχε επιλέξει να μας εκπροσωπήσει στα φετινά Όσκαρ με κάποιους μάλιστα να υποστηρίζουν ότι τα Όσκαρ θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως εθνική υπόθεση και όχι φεστιβαλική. 

Το Υπουργείο Πολιτισμού πάντως εξέδωσε ανακοίνωση που αφορούσε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη λέγοντας: «Ο Υπουργός συγχαίρει και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, καθώς η ταινία του “Ένας Άλλος Κόσμος”, συγκέντρωσε μόλις μια ψήφο λιγότερη από την ταινία που τελικώς επελέγη. Μια τέτοια άμιλλα δείχνει το υψηλό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει ο ελληνικός κινηματογράφος, γεγονός που αποδεικνύεται από την πορεία των ελληνικών ταινιών στα διεθνή φεστιβάλ». 

gossip-tv

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !