Χτίσιμο νέου καναλιού ή αγορά ενός...κομμένου; Ιδού η απορία...

0

Έτοιμοι με το πορτοφόλι στο χέρι οι νέοι καναλάρχες...

Το λοιπόν, έχουμε δύο κανάλια κομπλέ με άδεια, πρόγραμμα και εξοπλισμό, και άλλα δύο με άδεια μόνο. ΣΚΑΪ δηλαδή και Antenna από τη μία, με Μαρινάκη και Καλογρίτσα από την άλλη. Οι δύο πρώτοι τα έχουν τα μαγαζιά, οι άλλοι δύο πρέπει να τα χτίσουν.

Εκτός κι αν βγουν στην αγορά για ψώνια και πάρουν απ’ τα έτοιμα. Βλέπε Alpha, βλέπε Epsilon, βλέπε Mega, βλέπε Star.Πράγμα το οποίον μάλλον τους συμφέρει, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Πρώτον, τα ίδια λεφτά θα δώσουνε και στη μία και στην άλλη περίπτωση. Μερικές δεκάδες εκατομμύρια θα χρειαστούν είτε στήσουν από την αρχή κανάλια, είτε αγοράσουν το 51 % κάποιου από τους υπάρχοντες διαύλους. Αν μάλιστα επιλέξουν την πρώτη λύση, θα πρέπει να γνωρίζουν πως η τηλεθέαση δεν είναι ένα πράγμα που χτίζεται από τη μία μέρα στην άλλη. Αίμα πρέπει να φτύσεις για να κερδίσεις και την παραμικρή μοναδούλα στις μετρήσεις της Nielsen. Και απαιτούνται τουλάχιστον τρία χρόνια (για να μην πω πέντε…) για να ωριμάσει το τηλεοπτικό brand name και να αποδώσει τα μέγιστα. Και ως τότε, φτώχεια καταραμένη από διαφημίσεις και σπόνσορες…

Ενώ, άμα ψωνίσεις από τα έτοιμα; Αν αγοράσεις Μega, έχεις τα έμπειρα στελέχη, έχεις το αρχείο του καναλιού, έχεις τη θέση στην αγορά, αλλά έχεις κι ένα σκασμό χρέη να σε ακολουθούν. Χώρια η ετήσια οικονομική αιμορραγία που θα σε αναγκάσει να πάρεις σκληρές και αντιδημοφιλείς αποφάσεις ως αφεντικό.

Αν αγοράσεις Alpha, έχεις πρωτοδεύτερη θέση στην τηλεθέαση, έχεις δελτίο που σκίζει, έχεις συμμαζεμένο μπάτζετ και ελάχιστες απώλειες ετησίως. Άσε που άμα στραβώσει η επένδυση, ο Κοντομηνάς είναι πάντοτε έτοιμος να το πάρει πίσω το μαγαζί.

Αν αγοράσεις Star, είσαι ο απόλυτος άρχων της ψυχαγωγίας και του παιδικού προγράμματος και από μπάτζετ στέκεσαι άνευ σημαντικών απωλειών. Δύσκολα,ωστόσο,θα παίξεις στο πολιτικό παιχνίδι, πράγμα το οποίον μάλλον σε ενδιαφέρει.

Τέλος, αν αγοράσεις Epsilon έχεις ένα κοινό μπετοναρισμένο και μικρά έξοδα, αλλά εκεί είναι πια που θα χρειαστεί κολοσσιαία προσπάθεια για να στήσεις μηχανισμό πολιτικής επιρροής. Είναι και η ταύτιση του καναλιού με τον Μένιο και την Τατιάνα, που ,όσο να ‘ναι, κάπως τη χαλάει την σούπα…

Στο δια ταύτα; Στο δια ταύτα, συμφέρει να ψωνίσει κανείς από την ελεύθερη τηλεοπτική αγορά παρά να το πάρει το πράγμα από την αρχή. Αρκεί να ξέρει τι θέλει και πού πάει,και να μην βαφτίζει κρέας το ψάρι και ψάρι το κρέας.

του Χρήστου Ξανθάκη στο Νewpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !