Λάρα Φαμπιάν: οι Έλληνες είστε πολυμήχανος λαός

Unknown
0

Η απόλυτη ντίβα του σύγχρονου τραγουδιού, μία φωνή με απίστευτη έκταση, που κρύβει πάθος, ταλέντο, συναίσθημα, και μελωδικότητα, μετρώντας - από τα τέλη της δεκαετίας του '80 έως σήμερα - δεκάδες επιτυχίες, η Λάρα Φαμπιάν, επισκέπτεται την Αθήνα και μας μιλά για τη συναυλία της στο Κεντρικό Γήπεδο Τένις στο ΟΑΚΑ, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.


Τι θα παρουσιάσετε στη μοναδική σας αυτή συναυλία στην Αθήνα;

Για κάποιο χρονικό διάστημα, επέμεινα ιδιαίτερα, ώστε η ομάδα μου να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να έρθει η περιοδεία μου στην Ελλάδα. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που το καταφέραμε και, έτσι, στις 21 Σεπτεμβρίου, θα είμαι στην αθηναϊκή σκηνή με την παράσταση “Ma vie dans la tienne” (“My life in yours”), που βασίζεται στο τελευταίο μου άλμπουμ, αλλά περιλαμβάνει και τραγούδια, που το κοινό γνωρίζει από τους προηγούμενους δίσκους μου. Στην παράσταση, χορεύουμε, κλαίμε, γελάμε μαζί. Πραγματικά, το διασκεδάζω αληθινά στη σκηνή και εύχομαι το ίδιο να ισχύει και για το κοινό.

Πότε και πώς ξεκίνησε για σας το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της μουσικής;

Πάντα, λέω πως αισθάνομαι ότι η μουσική είναι αυτή, που διάλεξε εμένα, και όχι το αντίστροφο. Κατάγομαι από μία οικογένεια, που όλες οι γυναίκες συνήθιζαν να τραγουδούν καθημερινά, στην κουζίνα ενώ μαγείρευαν, γύρω από το τραπέζι παρέα με φίλους. Ήμουν μικρό παιδί, όταν, με επισημότητα, ανακοίνωσα στον πατέρα μου: “Είμαι τραγουδίστρια”. Μετά από 25 χρόνια καριέρας και 12 άλμπουμ, εξακολουθώ να γράφω, να συνθέτω και να ερμηνεύω σε όλο τον κόσμο. Και θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα τυχερό.

Μια από τις πιο δυνατές και συναισθηματικές στιγμές της καριέρας σας;

Ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς συγκίνηση και συναίσθημα. Όταν ερμηνεύω ένα τραγούδι που έχω γράψει, αφηγούμαι μία ιστορία και συνδέομαι με το κοινό, μέσω των στίχων, της μουσικής και της φωνής μου. Υπάρχουν πολλές μαγικές στιγμές, που δημιουργούνται από αυτήν τη σύνδεση και, σαφώς, εξαρτάται από την ενέργεια του κοινού, αλλά και την προσωπική μου διάθεση. Ο κόσμος έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει την ειλικρίνεια, και η συναισθηματική επικοινωνιακή σύνδεση με κάτι που είναι ψεύτικο δεν μπορεί να είναι υψηλού επιπέδου. Έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις από αυτήν τη μαγική, επί σκηνής, επικοινωνία μου με το κοινό. Κάποιες από αυτές ήταν ορατές, χειροπιαστές και κάποιες υπήρξαν στο βάθος της ψυχής μου, της καρδιάς μου. Είναι αδύνατον να ξεχωρίσω κάποια από αυτές.

Τι προσφέρει η μουσική στο σώμα, τον νου και την ψυχή σας;

Η μουσική είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου, της ταυτότητάς μου. Δεν είμαι άλλο πρόσωπο στη σκηνή ή το στούντιο και άλλο στο σπίτι, με την οικογένεια και τους φίλους μου. Ο τρόπος που εκφράζομαι είναι η συναισθηματική γέφυρα, που με συνδέει με το κοινό. Όταν μοιράζομαι προσωπικές μου ιστορίες, όπως κάνω στην παράσταση “Ma vie dans la tienne”, μιλώ και τραγουδώ για τους γονείς μου, τη μητέρα μου, την κόρη μου, τον σύζυγό μου και τον καλύτερό μου φίλο. Και ο καλύτερος τρόπος να εκφράσω τα συναισθήματά μου για τους αγαπημένους μου είναι η μουσική μου. Επίσης, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι οι ήχοι έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σώμα μας σε κυτταρικό επίπεδο, στο DNA μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι, μέσω της μουσικής, μπορεί να οδηγηθούμε στην εσωτερική ειρήνη, που, τόσο απεγνωσμένα, έχουμε ανάγκη αυτήν την εποχή. Η ειρήνη και η αλλαγή ξεκινούν από μέσα μας.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας για την Ελλάδα και το ελληνικό κοινό;

Έχω πολλούς αγαπημένους φίλους στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων καλλιτεχνών που θεωρώ είδωλα, όπως η Νάνα Μούσχουρη. Και δεν μπορώ να φέρω στον νου μου την Ελλάδα, χωρίς να σκεφτώ τη Μαρία Κάλλας, που πάντα είναι θρύλος για μένα και αποτελεί έναν από τους λόγους που ξεκίνησα το τραγούδι. Το ελληνικό κοινό είναι πολύ ξεχωριστό, καθώς διαθέτει πάντα το μεσογειακό υπόβαθρο, που συνδυάζει τη Δύση και την Ανατολή. Ως παιδί Σικελής μητέρας, είμαι πολύ ευαίσθητη σε αυτό. Η μητέρα μου είναι από την Κατάνια, και πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στη σκιά του ηφαιστείου της Αίτνας. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο στενά συνδέεται ιστορικά η Σικελία με την Ελλάδα. Και πάντα αισθανόμουν μια οικεία σχέση με το ελληνικό κοινό, που μοιάζει λίγο με επίσκεψη σε μακρινά ξαδέλφια.

Η Ελλάδα βιώνει μια δύσκολη κατάσταση. Ποιες οι σκέψεις σας για αυτό;

Παρακολουθώ όσο πιο στενά μπορώ την οικονομική κρίση, που πλήττει τη χώρα σας. Και θλίβομαι βαθιά με προσωπικές ιστορίες, που ακούω από Έλληνες φίλους μου, για οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Δεν είμαι οικονομολόγος και δεν μπορώ να κάνω κρίσεις για τη μία ή την άλλη λύση, όμως πιστεύω αληθινά πως οι Έλληνες είστε πολυμήχανος λαός. Είστε σε δύσκολο δρόμο, μα, τελικά, αυτή η σπουδαία χώρα θα εξέλθει ισχυρότερη από αυτήν την πρόκληση. Επίσης, ελπίζω ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα προσφέρουν την απαραίτητη στήριξη στην Ελλάδα. Η Ευρώπη είναι μία ένωση αλληλεγγύης, όχι εγωισμού. Είμαστε μαζί σε αυτό.

Μια ευχή σας για το μέλλον;

Ζούμε σε δύσκολους και ταραγμένους καιρούς. Γνωρίζοντας ότι θα ακουστεί τετριμμένο, ειλικρινά θα ευχηθώ να μπορέσουμε να πράξουμε τα σωστά πράγματα, ώστε να μην αφήσουμε αυτόν τον στραπατσαρισμένο κόσμο ως κληρονομιά στα παιδιά μας. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι και ικανοί να δημιουργήσουμε σε προσωπικό επίπεδο την αλλαγή, που έχουμε ανάγκη ως κοινωνία. Ελπίζω να μην ακολουθήσουμε τις σειρήνες με τα άσματα του λαϊκισμού, να απορρίψουμε τις παγίδες του εξτρεμισμού, να πολεμήσουμε τον ρατσισμό, τις διακρίσεις και τη βία, να βρούμε συμπάθεια και συμπόνια στις καρδιές μας, να ενσαρκώσουμε την αλλαγή στον εαυτό μας και να βρούμε μέσα μας την ειρήνη που αναζητούμε γύρω μας. Αυτή η βαθύτερη επιθυμία μου είναι η ευχή μου.

naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !