Τιμητικό Όσκαρ στον Τσάκι Τσαν


Ύστερα από δεκάδες ταινίες που τον καθιέρωσαν ως τον μεγαλύτερο ίσως σταρ ταινιών πολεμικών τεχνών, ο Τσάκι Τσαν πρόκειται να βραβευτεί τον Νοέμβριο με τιμητικό Όσκαρ για τα «εξαιρετικά επιτεύγματά του», όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία Κινηματογράφου.

Ευφυής επιχειρηματίας αλλά και αφοσιωμένο παιδί του σινεμά, στα 62 του χρόνια σήμερα ο Τσάκι Τσαν δεν είναι μόνο ένας από τους πιο διάσημους Ασιάτες, αλλά και η ζωντανή απόδειξη για τη δύναμη του entertainment. Η πρόεδρος της Ακαδημίας Σέριλ Μπουν δήλωσε: «Τα Τιμητικά Βραβεία δημιουργήθηκαν για καλλιτέχνες όπως ο Τσάκι Τσαν, η Αν Κόουτς, ο Λιν Σταλμάστερ και ο Φρέντερικ Γουάισμαν -αληθινοί πρωτοπόροι και θρύλοι στους τομείς τους.

Το Συμβούλιο είναι περήφανο που θα τιμήσει τα απίστευτα επιτεύγματά τους και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε μαζί τους στα Governors Awards τον Νοέμβριο». Με επιμονή και σιγουριά για τον εαυτό του, ο Τσαν κατάφερε να καθιερωθεί πρώτα ως cult φιγούρα στα χρόνια της δεκαετίας του '80 και του '90, πριν γίνει ο ίδιος παραγωγός και σκηνοθέτης στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και «χτυπήσει» με τα ακροβατικά του και το Χόλιγουντ, που πλέον ήταν αδύνατον να του αντισταθεί.

ethnos.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: