Θανάσης Τσαλταμπάσης: Καθένας στον πάγκο του

0

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης σίγουρη καλλιτεχνική αξία, γήινος ηθοποιός, κωμικός με πηγαίο χιούμορ και καλό παιδί , λένε στη θεατρική πιάτσα. Φέτος επιστρέφει στο... ''Ρινγκ''. Και πρωταγωνιστεί σε μια μονομαχία με την Μαρίνα Καλογήρου, σ΄έναν πόλεμο που δεν έχει τέλος, στον πόλεμο των δύο φύλων. Στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκη είναι για δεύτερη χρονιά καλλιτεχνικός διευθυντής και δεν φοβάται να πει ότι έχει πολλά όνειρα, πολλά σχέδια, πολλά θεατρικά έργα στο μυαλό του. 


Τι σκέφτηκες την ώρα που άκουσες ότι 4 τηλεοπτικοί σταθμοί οδηγούνται....στον εξαφανισμό; 
Η πρώτη αντίδραση πάντα εμπεριέχει πανικό σε τέτοιες καταστάσεις οπότε πάντα χρειάζεται μια δεύτερη και τρίτη "ανάγνωση", ψυχραιμία και χρόνος σε αυτά τα πράγματα. Περιμένω λοιπόν τον "χρόνο" για να βγάλω σαφέστερα συμπεράσματα. Εύχομαι η έκβαση να είναι όσο πιο θετική για λιγότερες απώλειες... 

Μας έλειψαν οι κωμικοί με τους αυτοσχεδιασμούς επί σκηνής και από καρδιάς τα τελευταία χρόνια. Κατά γενική( και κριτική) ομολογία είσαι ένας τέτοιος ηθοποιός. Αποτέλεσμα αυστηρής συγκέντρωσης και μελέτης ή ταλέντο και φυσική κατάσταση; Λάτρεψες κάποιον ηθοποιό από τους παλιούς; 
Πιστεύω στο λεγόμενο "ταλέντο" στις τέχνες, θεωρώ όμως ότι μόνο του, χωρίς μια σειρά πραγμάτων, κινδυνεύει να χαθεί. Αντίστοιχα θεωρώ ότι η έλλειψη σπουδαίου ταλέντου με πολύ κόπο και δουλειά μπορεί να οδηγήσει έναν καλλιτέχνη σε αρκετά μεγάλες κατακτήσεις, δύσκολα όμως μπορεί να απογειωθεί. Ο συνδυασμός όμως μπορεί να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Όσο αφορά εμένα, δε θα απαντήσω αν έχω ταλέντο, θα πω όμως ότι δουλεύω σκληρά, με τη ψυχή, το σώμα μου, τις αντοχές μου, τα εκφραστικά μου μέσα και ο,τιδήποτε πιστεύω ότι μπορεί να με οδηγήσει στην "απογείωση" καλλιτεχνικά. 

Πέρυσι μας ξάφνιασες...Ήσουν ένας Ιώβ, καρτερικός και απόλυτα δραματικός. Μετά ήρθε το Ρινγκ. Σταθερή βάση σε όλα αυτά το Ιλίσια Βολανάκη. Κι εσύ ο καλλιτεχνικός διευθυντής. Κάποια ...μικρά βήματα για την ανθρωπότητα, αλλά υποθέτουμε μεγάλα για έναν ηθοποιό που αναζητά διαρκώς, τι; την σταθερότητα; την καταξίωση; τον προσωπικό του δρόμο; 
 Νομίζω ότι αυτές κι άλλες τόσες αναζητήσεις είναι η απάντηση! Ακολουθώ τη καρδιά και το ένστικτό μου, θέλω να διαφοροποιούμαι και να εκπλήσσω συνεχώς και τον εαυτό μου και το κοινό, θέλω να μη δω ποτέ τη δουλειά μου σαν βιομηχανία και περνώντας τα χρόνια θέλω να δημιουργώ ο ίδιος τις συνθήκες και τις ευκαιρίες στον εαυτό μου και να μη περιμένω μόνο τι θα μου προταθεί από τρίτους. 

Σου έχουν κάνει πρόταση από κάποιο κόμμα να πολιτευτείς; πως έχεις αντιδράσεις ή πως θα αντιδράσεις; ( αφού όλος ο κόσμος μια σκηνή) 
  Υπήρξαν κρούσεις. Προτιμώ να εκφράζω τη γνώμη μου μέσα από τη δουλειά μου και να μην είμαι υπόλογος σε κανέναν. Κάθε ένας στον πάγκο του. Άσε που δυστυχώς πιστεύω στον Όργουελ που στη "Φάρμα των ζώων", όλα τα ζώα ήθελαν να διώξουν τους ανθρώπους από την εξουσία και μόλις το έκαναν άρχισαν να μεταμορφώνονται κι αυτά σε ανθρώπους.. 

Μετά το Ρινγκ τι; 
Πολλά τα θεατρικά σχέδια, αλλά προς το παρόν το μυαλό και η καρδιά μου χτυπάει σε ρυθμούς... RING! Θέλω να ευχαριστηθώ όλη τη σεζόν που έρχεται.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !