Το κείμενο του Θέμου Αναστασιάδη για τις τηλεοπτικές άδειες...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Ο Θέμος Αναστασιάδης δημοσίευσε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ένα κείμενό του, μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες και, συγκεκριμένα, το Star και το Alpha, δύο από τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας, τα οποία δεν μπόρεσαν να πάρουν μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Ο γνωστός δημοσιογράφος έγραψε χαρακτηριστικά:

«Είχα την τύχη να εργαστώ πολλά χρόνια στον ALPHA, ειδικά επί Δημήτρη Κοντομηνά, εκεί όπου άλλωστε ξεκίνησε το «ΟΛΑ». Επαγγελματική συνεργασία που τελικά δεν ευοδώθηκε λόγω συγκυρίας είχα για ένα μικρό διάστημα και με το STAR των Βαρδινογιάννηδων, οπότε μπορώ να καταθέσω με το ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ την προσωπική μου εμπειρία.

Ανεξάρτητα από το ότι για μένα η καλύτερή μου (παρότι δεν είμαι και ο πιο εύκολος) ήταν ο ΑΝΤ1, και στα δύο αυτά «μαγαζιά», όπως τα λέμε στη γλώσσα μας, υπήρχαν ιστορικά και παρά τις κατά καιρούς δυσκολίες (του ALPHA), οι πιο ΑΨΟΓΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους κάθε επιπέδου και κατηγορίας. Σεβασμός σε κάθε εργαζόμενο, κάτι σπάνιο για τον κλάδο μας, άσχετα με… τις μεταξύ μας κόντρες που υπάρχουν παντού. Επίσης, δεν χρειάζεται η δική μου μαρτυρία, αφού είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ για τη δύσκολη κοινή γνώμη ότι τόσο ο ALPHA όσο και το STAR είχαν σε γενικές γραμμές προγράμματα υψηλής ποιότητας, ενώ συνέβαλαν τα μέγιστα και στην αναψυχή και στην ενημέρωση.

Δεν κομματικοποιήθηκαν ξετσίπωτα, δεν προπαγάνδισαν, δεν εξυπηρέτησαν… ειδικά συμφέροντα, αφού οι ιδιοκτήτες τους, όπως καλά γνωρίζουν οι πάντες, ΠΛΗΡΩΝΑΝ και πληρώνουν από την τσέπη τους για να τα κρατάνε σε λειτουργία. Φάγανε περιουσίες για να τα κρατήσουν ανοιχτά! Αυτό δεν μετράει; Ακόμα και στις τελευταίες δύσκολες χρονιές δεν σημειώθηκαν μαζικά κύματα απολύσεων, ούτε φυσικά διώξεις λόγω… φρονημάτων πέρα από κάτι μεμονωμένα περιστατικά. Είναι λοιπόν πολύ περίεργο και ιδιαίτερα ΛΥΠΗΡΟ ότι ξαφνικά βρίσκονται… χωρίς άδεια, όπως το ονομάζει η κυβέρνηση, και πάνε ενδεχομένως για λουκέτο (κάτι που απευχόμαστε και δεν το πιστεύουμε μέχρι τέλους) δύο από τους καλύτερους και καθαρότερους σταθμούς του τηλεοπτικού τοπίου. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι ΚΑΤΙ δεν πήγε καλά στην όλη υπόθεση του διαγωνισμού, διότι δεν είναι λογικό να κλείνουν δύο κανάλια στα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν κάνει πολλαπλάσιες επενδύσεις διαχρονικά από τα ποσά που έβγαλε η ΡΟΥΛΕΤΑ του συστήματος.

Και αυτά τα δύο, τα υπαρκτά, τα αποδεδειγμένα σωστά και επωφελή και για την κοινωνία και για τους δημοσιογράφους ως κλάδο κανάλια να υποκαθίστανται ή να εκχωρούνται σε άλλες ιδιοκτησίες επειδή έφεραν ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ! Μακάρι οι νέοι αδειούχοι να κάνουν τα ίδια και καλύτερα από το STAR και τον ALPHA, κάτι για το οποίο χρειάζεται -τους διαβεβαιώνουμε- πολύς χρόνος και πολύ χρήμα. Πλην, όμως, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ μπορει να ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝ ο διαγωνισμός ήταν πιο ανοιχτός ή αν υπήρχε ένα βασικό ποσό-πλαφόν για οποιονδήποτε ήθελε άδεια! Με την επιμονή στον περιορισμό των 4 αδειών, έγινε τελικά μια παράπλευρη ζημιά που πιθανότατα ούτε οι ίδιοι οι κρατούντες ήθελαν. Και μπορεί να αποδειχτεί ασύμμετρα μεγάλη στο μέλλον και για εκείνους που τώρα χαίρονται. Για ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ να χάσουν έτσι ΕΛΑΦΡΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ τη δουλειά τους 2.000-3.000 εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί κ.λπ.) και να βρεθούν να εκλιπαρούν για ένα κομμάτι ψωμί σε τόσο δύσκολες εποχές; Προς τι το ΜΕΝΟΣ, ακόμη και η άτυπη θεσμική βία που τελικά είχε ως αποτέλεσμα να χτυπηθούν δύο καλοί ιστορικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι στο κάτω-κάτω, ακόμη και στην πιο κυνική σκέψη, δεν ήταν και οι μεγαλύτεροι εχθροί της σημερινής εξουσίας; Από πού κι ως πού καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι για να εξυγιανθεί η τηλεόραση και να αντιμετωπιστεί η όποια διαπλοκή (που υπήρχε και θα υπάρχει και στην Ελλάδα και διεθνώς) η λύση είναι να πάρει τα Μέσα όποιος φέρει τα πιο πολλά λεφτά εδώ και τώρα «αριστερά»; Ας δεχθούμε ότι οι αρχικές προθέσεις ήταν αγνές. Εστω. Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του.

Εγινε ΛΑΘΟΣ. Ας πούμε ότι και το σφάλμα είναι ανθρώπινο. Θέλει θάρρος για να το αναγνωρίσει κανείς, μεγαλοψυχία για να το αντιμετωπίσει και ειλικρίνεια για να το θεραπεύσει. Ωστόσο, οι όποιοι νέοι σταθμοί δεν μπορεί και δεν πρέπει να στηθούν ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ χιλιάδων εργαζομένων που δεν έφταιξαν σε τίποτα. Ακόμη πιο αδιανόητο το να τους ειρωνεύεται ο επίσημος Σύριζα. Επιτέλους, αιδώς Αργείοι! Τόσος χαμός για να κλείσουν… ο ALPHA και το STAR; Δεν τους έφτανε το MEGA που πήγε κι αυτό άδικα, άκλαφτο και «προδωμένο» από μέσα (τζάμπα όπως αποδείχτηκε); Ας κοιταχτούμε επιτέλους στα μάτια: Ο Alpha και το STAR κλειστά; Μιλάμε σοβαρά;

ΥΓ.: Το να ευχηθούμε κουράγιο στους συναδέλφους που υποφέρουν και αγωνιούν είναι το λιγότερο. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους μαζί τους για να σωθούν οι δουλειές τους και οι ζωές τους!»

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !