Βόμβα σε τηλεοπτικό σταθμό: Κινδύνευσαν οι ζωές ανθρώπων


Επίθεση δέχτηκε μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός της Ουκρανίας από διδαδηλωτές, οι οποίοι πέταξαν εμπρηστική βόμβα στο κτίριο. 


Στιγμές αγωνίας για δεκάδες εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό Inter TV της Ουκρανίας, με έδρα το Κίεβο. Η δημοσιογράφος Ιουλίγια Μέντελ, περιγράφει χαρακτηριστικά: «Καταλάβαμε ότι όλα καίγονται και πολλοί από τους συναδέλφους μας έτρεξαν στην ταράτσα, στον πέμπτο όροφο. Έμειναν εκεί και απομακρύνθηκαν από τους διασώστες. Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, νόμιζα ότι δεν υπήρχαν απώλειες, αλλά αργότερα είδα έναν από τους συναδέλφους μου στο ασθενοφόρο. Το πρόσωπό του ήταν μαύρο και κάποιος μου είπε πως εισέπνευσε καπνό» . 

 Ο λόγος που οι διαδηλωτές έκαναν την επίθεση, αλλά και έχουν κάνει κατάληψη στον σταθμό, είναι πως προωθεί φιλορωσσικά συμφέροντα και δεν προωθεί την Ουκρανική ανεξαρτησία. 

Μετά την επίθεση δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι κινδύνευσαν από ασφυξία, ενώ δεν είχαμε σοβαρά τραυματίες μετά το συμβάν.Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν έναν από τους περίπου 20 διαδηλωτές που εκτόξευσαν τη βόμβα που προκάλεσε τη φωτιά στο κτίριο. 
peoplegreece

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΑχιλλεαςΧ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: