Τηλεοπτικές άδειες: «Πόθεν έσχες» για το συνολικό ποσό

0
Επί του συνολικού ποσού που θα διαθέσουν για τις άδειες θα ελεγχθούν τα «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών του διαγωνισμού, Γιάννη Αλαφούζου, Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, Θοδωρή Κυριακού και Βαγγέλη Μαρινάκη.
«Αυτή είναι μια συζήτηση που αφορά το πολύ απώτερο μέλλον και θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης και των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν αφορά τον παρόντα χρόνο».
Το σίγουρο είναι ότι σε αυτήν τη φάση προηγείται η ολοκλήρωση του «πόθεν έσχες» των τεσσάρων υπερθεματιστών, που σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες θα γίνει επί του συνολικού ποσού το οποίο θα διαθέσουν οι νέοι καναλάρχες προκειμένου να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια.
Σημειώνεται ότι αρχικά επικρατούσε η άποψη πως ο έλεγχος πρέπει να γίνει επί του ποσού της προκαταβολής ώστε να μην καταγραφούν καθυστερήσεις στην υλοποίηση της διαδικασίας, πράγμα που προκάλεσε την αντίδραση της πλευράς του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Το οπτικό υλικό
Εξέλιξη, όμως, υπήρξε και στο αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha για λήψη του οπτικού υλικού της 66ωρης δημοπρασίας από τις κάμερες που είχαν τοποθετηθεί εντός του κτιρίου της ΓΓΕΕ. Η εισαγγελέας Ροζαλία Λάλλη, έπειτα από αίτημα του ελληνικού Δημοσίου, ανακάλεσε την αρχική απόφασή της για χορήγηση αντιγράφων των κασετών ωσότου αποφανθεί για το θέμα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να μην καταστραφεί το υλικό μέχρι την απόφαση της ανεξάρτητης Αρχής.
Στο μεταξύ ο Alpha κατέθεσε μήνυση κατά του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, εκπροσώπου της πρώτης επιλαχούσας εταιρείας Dimera στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, κατηγορώντας τον για κακουργηματική απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλά και για τα πλημμελήματα της απατηλής πρόκλησης βλάβης και της επιβουλής της δημόσιας τάξης.
Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο του καναλιού της Κάντζας, Πάνο Λαζαράτο, τα αδικήματα αφορούν «στις ενέργειες και τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη, σύμφωνα με τις οποίες προσπάθησε σκόπιμα να ανεβάσει το τίμημα εις βάρος των άλλων συμμετεχόντων και μάλιστα έδωσε δύο μηδενικές προσφορές».
Παράλληλα συνεχίζονται οι επαφές εκπροσώπων του ιδιοκτήτη του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, με εκπροσώπους του τρίτου υπερθεματιστή, Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, με σκοπό τη συνεργασία, ωστόσο υπάρχει εμπλοκή στο θέμα του μάνατζμεντ η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ξεπεραστεί, με την πλευρά του Alpha να υποστηρίζει ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις στο κανάλι που σε καμία περίπτωση συνεργασίας δεν δικαιολογούν την παραχώρηση της διοίκησής του.
Δύο προγράμματα
Πάντως, το εργασιακό μέλλον των απασχολούμενων στα ΜΜΕ συνεχίζει να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και η κυβέρνηση, έπειτα από ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη και του ΓΓΕΕ Λευτέρη Κρέτσου, καθώς και εκπροσώπων των σωματείων των δημοσιογράφων και των τεχνικών (ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΤΙΤΑ), εξήγγειλε δέσμη μέτρων για την απασχόληση στον κλάδο με την προκήρυξη δύο προγραμμάτων: ενός με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης και ενός δεύτερου προγράμματος επανένταξης, το οποίο θα απευθύνεται σε όσους χάσουν τη δουλειά τους σε τηλεοπτικά κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν και στο μέλλον οι ιδιοκτήτες τους αποφασίζουν να μην εκπέμπουν με άλλον τρόπο (π.χ. web TV ή συνδρομητική τηλεόραση), αλλά και σε όλους τους ανέργους αντίστοιχης ειδικότητας που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
Πηγή: ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ -ethnos

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !