Αφιέρωμα στον συγγραφέα Φραντς Κάφκα

Unknown
0

Αφιέρωμα στον εμβληματικό συγγραφέα Φράντς Κάφκα, με δύο εκθέσεις και μία ημερίδα, πραγματοποιείται στα Ιωάννινα, ενώ τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του, ο πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. Γιάν Μπόντυ (Jan Bondy).


Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν, η Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Δήμος Ιωαννιτών, η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων.

 Εγκαινιάστηκαν στην Δημοτική Πινακοθήκη δύο παράλληλες εκθέσεις. Η πρώτη είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Φράντς Κάφκα, ενώ η δεύτερη έχει τίτλο «Φωτογραφίες από την Τσεχική Δημοκρατία», με τη ματιά του διακεκριμένου Τσέχου φωτογράφου Κάρελ Τσουντλίν.

Στον πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», θα ακολουθήσει ημερίδα, με θέμα «Ο Κάφκα και η Πράγα του Μεσοπολέμου», κατά την οποία θα μιλήσουν ο καθηγητής, Μωυσής Ελισάφ και η συγγραφέας και μεταφράστρια, Μαργαρίτα Ζαχαριάδου.

Επίσης, θα παρουσιαστεί από την κριτικό λογοτεχνίας, συγγραφέα και μεταφράστρια, Κατερίνα Σχινά, το βιβλίο «Η Μιλένα από την Πράγα» της Μαργκαρέτ Μπούμπερ-Νόυμαν, που κυκλοφόρησε πρόσφατα και όπως τονίζει ο κ. Ελισάφ, «περιγράφει με ανεπανάληπτο τρόπο τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης στον συνάνθρωπο, τη δύναμη της ανθρώπινης επικοινωνίας μέσα στον εφιαλτικό κόσμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης». Επίσης, στην ημερίδα αναμένεται να μιλήσει μία ξεχωριστή φυσιογνωμία της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Τσεχίας, ο Τόμας Κράους, εκτελεστικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Ισραηλιτικών Κοινοτήτων της Τσεχικής Δημοκρατίας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα.

Ο κύκλος του αφιερώματος στον Κάφκα, θα κλείσει την ερχόμενη Κυριακή, στις 20:30, στον πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», με την προβολή της ταινίας «Η Δίκη», σε σκηνοθεσία Όρσον Ουέλς και πρωταγωνιστές τον ίδιο, τον Άντονι Πέρκινς, την Ζαν Μορώ και τον Ακίμ Ταμίρωφ.

protothema

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !