Το πρόβλημα με τις θεματικές άδειες

Προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο που ασχολείται με το τηλεοπτικό τοπίο σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας για τη χορήγηση αδειών και συγκεκριμένα για τις θεματικές άδειες.
Αν και δεν προβλέπονται θεματικές αμιγώς ειδησεογραφικού χαρακτήρα, πληροφορίες που έχουν φτάσει σε κυβερνητικά στελέχη είναι ότι πρόσωπα τα οποία είτε δεν κατάφεραν να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια στον διαγωνισμό που έγινε αυτή την εβδομάδα είτε δεν συμμετείχαν καθόλου, ετοιμάζονται να μπουν στον χώρο της ενημέρωσης μέσω θεματικών αδειών και ειδικότερα αυτών που θα αφορούν τον «ψαχαγωγικό» τομέα.
Ποιο είναι το «τρικ» που φοβούνται ότι μπορεί να κάνουν κάποιοι υποψήφιοι για θεματική άδεια;
Να φτιάξουν ένα πρόγραμμα ψυχαγωγικών εκπομπών που ουσιαστικά θα μετατρέπονται σε ενημερωτικές, με προσκεκλημένους απ’ όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Κάτι που συμβαίνει και σήμερα σχεδόν σε όλα τα μεγάλα κανάλια εθνικής εμβέλειας, όπου τα «στεγανά» της ψυχαγωγίας έχουν σπάσει μέσω προσκλήσεων σε βουλευτές, καθηγητές και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής να συμμετέχουν σε συζητήσεις για κοινωνικά θέματα. Στις συναντήσεις που έχουν γίνει για το θέμα αυτό, έχει διαπιστωθεί ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεκαθαριστεί πού φτάνουν τα όρια της ψυχαγωγίας και πού ξεκινούν αυτά της αμιγούς ενημέρωσης.
Ετσι, οι πρώτες σκέψεις που υπάρχουν στην παρούσα φάση είναι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τοπίου με τις άδειες γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας να μην ακολουθήσουν οι θεματικές, αλλά οι περιφερειακές. Χαρακτηριστικό είναι ότι έως σήμερα δεν υπάρχει πλάνο ούτε χρονοδιάγραμμα από την κυβέρνηση για τις θεματικές άδειες.
Πάντως, το υψηλό τίμημα που κατέβαλαν οι πλειοδότες για τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα αποτελέσει επί της ουσίας τροχοπέδη για τη δημοπράτηση των θεματικών αδειών. Γιατί είναι βέβαιο ότι αν αυτές έχουν χαμηλό τίμημα θα δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με προσφυγές.parapolitika.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: