Γυναίκες από πηλό,γυναίκες ζωγραφισμένες,γυναίκες θεές-Μια επιστημονική ανάγνωση


Ημερίδα με θέμα τις γυναίκες της Μεσογείου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ,στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ,στις 19:00 το απόγευμα,με ομιλήτριες…γυναίκες! Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Γυναίκες της Μεσογείου
Γυναικείες Παρουσίες στην Προϊστορία της Κρήτης και του Αιγαίου
Βασιλική Αγίου Μάρκου | 11.09.2016,ώρα 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ημερίδα από γυναίκες, με θέμα τις …γυναίκες. Γυναίκες από πηλό, γυναίκες ζωγραφισμένες, γυναίκες θεές, ήλιος και Σελήνη γένους θηλυκού, γυναίκες πραγματικές, στο προϊστορικό Αιγαίο. Όπως ήδη αναφέραμε, το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο φέτος στη γυναίκα της Μεσογείου,και ένα τέτοιο ταξίδι στις απαρχές της ιστορίας είναι όχι μόνον απαραίτητο, αλλά και μαγευτικό. Ο ρόλος της γυναίκας κατά την προϊστορική περίοδο στην περιοχή του Αιγαίου, όπως προσπαθούμε να τον ερμηνεύσουμε μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Συµµετέχουν:
Dr Lucy Goodison, Μινωική Αρχαιολογία [Αγγλία]
Sun/moon gender perceptions. Evidence for a female sun in the prehistoric Aegean [Έμφυλες προσλήψεις του ήλιου και της σελήνης. Μαρτυρίες για ένα γυναικείο/θηλυκό ήλιο στο προϊστορικό Αιγαίο – Με περίληψη στα ελληνικά]
Δρ Χριστίνα Μαραγκού, Μεσογειακή Προϊστορία (Βέλγιο)
Θήλεια πλάσματα: Aπομιμήσεις του αισθητού και είδωλα του φαντασιακού κόσμου. Ερμηνευτικές προσεγγίσεις της γυναικείας εικονογραφίας στο πρώιμο προϊστορικό Αιγαίο και τις γειτονικές περιοχές
Κατερίνα Κόπακα, Προϊστορική Αρχαιολογία (Πανεπιστήμιο Κρήτης) Γυναίκες στο προϊστορικό Αιγαίο και τη μινωική Κρήτη. Μια αναστοχαστική αφήγηση.

cretalive.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: