Η «Αντιγόνη» στα κατεχόμενα της ΚύπρουΣτο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, θα δοθεί, στις 28 Σεπτεμβρίου, παράσταση της τραγωδίας του Σοφοκλή «Αντιγόνη», που παρουσιάστηκε στους Δελφούς στις 7 Ιουλίου και στην Επίδαυρο στις 15 και 16 Ιουλίου. 

Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.
Η παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Σαλαμίνας θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα συνοδεύεται από υπέρτιτλους στα τουρκικά και αγγλικά. 

Ο Στάθης Λιβαθινός επέλεξε το κορυφαίο έργο του Σοφοκλή με τη σκέψη να συνδυάσει την παρουσίασή του με την συνύπαρξη στη σκηνή τριών γενιών ηθοποιών. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Ωστόσο, η παράσταση στην Σαλαμίνα, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, προβληματίζει , σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού τύπου, αρκετούς ηθοποιούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα τρία θέατρα «θα πρέπει να κάνουν δεύτερες σκέψεις». 

«Είναι ένα θέμα ευαίσθητο», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθέτης της παράστασης, Στάθης Λιβαθινός, ο οποίος εκτιμά ότι θα βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.


real.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΑχιλλεαςΧ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: