Το μνημόσυνο του Βαρδή με τραπέζι σε απόρους


Συσσίτιο αγάπης διοργάνωσε η τελευταία σύζυγός του. Ηχηρή η απουσία των δύο παιδιών του καλλιτέχνη, Καλλιστώς και Γιάννη


Τα τσουκάλια μπήκαν στη φωτιά και ο κόσμος έφαγε στη μνήμη του. Μια πρωτοβουλία την οποία ο αείμνηστος Αντώνης Βαρδής υπηρέτησε με πείσμα μέχρι το τέλος της ζωής του, εκείνη της διανομής Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, η «ψυχή» της κοινωνικής κουζίνας.γευμάτων αγάπης μέσω της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», συνεχίζει η σύζυγός του Φιλοθέη Μοβ.

Την περασμένη Παρασκευή συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τον θάνατο του ερμηνευτή. Στο ιδιότυπο αυτό μνημόσυνο, το οποίο οργάνωσε η τελευταία σύζυγός του, μοιράστηκαν εκατοντάδες μερίδες φαγητού στην πλατεία Κύπρου της Παιανίας, τη γειτονιά του αξέχαστου τροβαδούρου και συνθέτη. Ηχηρή ήταν ωστόσο η απουσία των δύο παιδιών του καλλιτέχνη, Καλλιστώς και Γιάννη, τόσο από το τρισάγιο που τελέστηκε νωρίτερα στο μνήμη του όσο και από την πρωτοβουλία αγάπης προς τους απόρους.

Στο συσσίτιο της αγάπης, ωστόσο, βρέθηκαν ο ο αδερφός του Αντώνη Βαρδή, Χρήστος Δείξιμος, ο εξάδελφός του, Κώστας Βαρδής, και ο εγγονός του Ανέστη Βλάχου που έχει το όνομά του και ασχολείται με τα κοινά της περιοχής.

«Η επιθυμία του Αντώνη ήταν αυτή ακριβώς. Μια μεγάλη παρέα, ανακατεμένοι άνθρωποι με διαφορετικό τρόπο ζωής, να τρώμε όλοι μαζί δίπλα από μία κατσαρόλα. Να αγαπάει ο ένας τον άλλον και να τον σέβεται. Δεν κάνουμε συσσίτιο εδώ, αλλά γεύμα αγάπης συνδυασμένο με αφύπνιση συνειδήσεων» είπε στην «Espresso» ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, η «ψυχή» της κοινωνικής κουζίνας.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα, κλείνουν δύο χρόνια από τον θάνατό του και τον τιμάμε. Φυσικά, γίνεται συχνά αυτό, όχι μόνο αυτή την ημέρα» ανέφερε ο Κώστας Βαρδής, εξάδελφος του αξέχαστου Αντώνη. «Είναι βασικό να βοηθάμε. Όχι μόνο οι λίγοι αλλά και το επίσημο κράτος. Γιατί να υπάρχουν τόσοι οι οποίοι πεινούν;» αναρωτήθηκε.


Αφοσιωμένη στη διανομή των πιάτων, που περιείχε καλαμαράκι με κοφτό μακαρονάκι, ήταν η Φιλοθέη. Συνοδευόμενη από την κόρη της, Ειρήνη, η οποία σπουδάζει στην Κύπρο, δεν θέλησε να ρίξει άλλο λάδι στη φωτιά, αποφεύγοντας να σχολιάσει την απουσία των δύο παιδιών του συζύγου της. Όπως είπε, περίσσεψε μεγάλη ποσότητα φαγητού και έπρεπε να μοιραστεί άμεσα στο Μοναστηράκι και στην Ομόνοια, όπως συμβαίνει με όλα τα γεύματα αγάπης, προκειμένου να μην αλλοιωθεί.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Βαρδής ανέβαζε στο Ιnstagram μία φωτογραφία του πατέρα του, συνοδευόμενη από τη λεζάντα: «Δυο χρόνια σήμερα. Τέτοια ώρα ήμασταν μαζί για τελευταία φορά. Στις 6 έφυγες. Να μας προσέχεις και να μας αγαπάς όπως όταν ήσουν δίπλα μας και σε βλέπαμε. Τώρα μας βλέπεις μόνο εσύ. Τα παιδιά σου. Καλλιστώ, Γιάννης».

espressonews

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: