Χρεοκόπησε η εταιρεία που «έστησε» το Νησί


Χρεοκόπησε και με… τη βούλα του Πρωτοδικείου Αθηνών η εταιρεία παραγωγής ορισμένων από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές σειρές, όπως «Το νησί». 

Η εταιρεία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα, Espresso, δεν κατάφερε ποτέ να αποσβέσει το κόστος των περίπου 4.000.000 ευρώ που απαιτήθηκαν για τη δημιουργία της σειράς- «υπερπαραγωγή». 

Η αίτηση πτώχευσης της γνωστής εταιρείας παραγωγής, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (TVE), συνιδιοκτησίας των Ελματζιόγλου, Πήγασου Εκδοτικής Α.Ε. και Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, είχε υποβληθεί τον περασμένο Μάιο και εκδικάστηκε για πολλοστή φορά από το Πρωτοδικείο της Αθήνας. Ύστερα από προσπάθειες που κράτησαν δύο χρόνια, έγινε τελικά δεκτή και η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου. 

Την υπογραφή της TVE φέρουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη μικρή οθόνη, όπως «Οι μάγισσες της Σμύρνης», «Τα μυστικά της Εδέμ», «Βέρα στο δεξί», «Το κόκκινο δωμάτιο», «Άκρως οικογενειακόν», «Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή;», «10΄ κήρυγμα», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Κάτι τρέχει με τους δίπλα», «Δυο ξένοι» και «Λαβ σόρρυ». 

Συμμετείχε και στην παραγωγή εκπομπών και τηλεπαιχνιδιών στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, με δημοφιλέστερη το «ΑΜΑΝ τα καθάρματα» και εκπομπές με τους Πόπη Χατζηδημητρίου, Γιάννη Ζουγανέλη και Μίλτο Μακρίδη.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΑχιλλεαςΧ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: