Πένθιμες καμπάνες το Σάββατο για τον Φίλη με εντολή Αμβρόσιου

Unknown
0

Από τις 11 το πρωί και επί μισή ώρα θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών στο Αίγιο αύριο το πρωί, κατόπιν εντολής του Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβροσίου, ο οποίος επέλεξε - ξανά - αυτό τον τρόπο διαμαρτυρίας για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για τα λεγόμενα του υπουργού Παιδείας.


Πριν από ένα χρόνο, ο Αμβρόσιος είχε δώσει εντολή να σημάνουν πένθιμα οι καμπάνες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια. Με τον ίδιο τρόπο επέλεξε ο Μητροπολίτης να αντιδράσει και για τις δηλώσεις του κ. Φίλη κατά της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με απόφαση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, αύριο θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες στο Αίγιο από τις 11 το πρωί και για μισή ώρα, με σκοπό «την έντονη διαμαρτυρία της τοπικής Εκκλησίας και του λαού απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης, δια του Υπουργού Παιδείας κ. Νικολάου Φίλη, να υποβαθμίσει και να περιθωριοποιήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία, να προσβάλλει το Ορθόδοξο φρόνημα και τη συνείδηση του πιστού Ελληνικού Λαού, ασκώντας μία χωρίς προηγούμενο λυσσαλέα, έντονη και σκληρή πολεμική εναντίον της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία εκφράζεται τόσο με μία σειρά μέτρων, όπως η μεταβολή και υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, η δημιουργία ενός ουδετερόθρησκου Κράτους αλλά και μέσω των προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας διά των οποίων αλλοιώνει και αμφισβητεί τον ιστορικό, θυσιαστικό και εθνικό ρόλο της Εκκλησίας σε δύσκολες περιόδους της Ελληνικής ιστορίας».

Όπως συμπληρώνει η σχετική ανακοίνωση, «η αφύπνιση του λαού μας και η διαφύλαξη της εθνικής, εκκλησιαστικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας προβάλλει πλέον στις μέρες μας περισσότερο αναγκαία και επιτακτική».

 protothema

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !