Δημοπρασία και για τις περιφερειακές άδειες - Η διαδικασία αναλυτικά

Unknown
0
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στο euronews, για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, εξέφρασε την ικανοποίησή της ελληνικής κυβέρνησης και σημείωσε πως «άμεσα θα ξεκινήσει και η διαδικασία για τη χορήγηση περιφερειακών τηλεοπτικών αδειών», υπογραμμίζοντας πως «η διαδικασία της δημοπρασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αυτήν την περίπτωση».

Όπως αναφέρεται στο euronews για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια χορηγήθηκαν άδειες σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. «Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που επανακάμπτει, που έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης», είπε ο κ. Παππάς και συνέχισε:

«Καταφέραμε να στείλουμε το μήνυμα ότι εδώ προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, η χώρα αποκτά διαφάνεια στη δημόσια ζωή και αποκτά κανόνες που ισχύουν για όλους ανεξάρτητα, είτεείναι ισχυροί οικονομικά είτε όχι».

Σχετικά με τον τρόπο που σχεδιάστηκε η δημοπρασία, ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως «εξασφάλιζε τον αποκλεισμό της ροής πληροφοριών μεταξύ των υποψηφίων». «Άξιζε τον κόπο να κάνουμε υπομονή τρεις ημέρες και να έχουμε ένα καθαρό παιχνίδι και το δημόσιο να μπορεί να λάβει ένα τίμημα το οποίο πραγματικά να ανταποκρίνεται στην αξία του σπάνιου αγαθού των τηλεοπτικών συχνοτήτων», τόνισε.

Επίσης ο υπουργός Επικρατείας ανακοινώνει ότι άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη χορήγηση των περιφερειακών τηλεοπτικών αδειών και κρίνει πως η διαδικασία της δημοπρασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αυτήν την περίπτωση.

Έρχονται και οι θεματικές άδειες

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, εξέφρασε την άποψη πως «δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις θέσεις εργασίας».

«Πιστεύω ότι οι θέσεις εργασίας θα είναι περισσότερες από τις υπάρχουσες παρότι είναι μικρότερος ο αριθμός των καναλιών», είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και σημείωσε ερωτηθείς σχετικά: «Δεν νομίζω ότι 1.500 εργαζόμενοι θα μείνουν στον δρόμο και δεν θα μείνουν επειδή θα υπάρχουν θεματικές άδειες. Θεωρώ ότι με τις υπάρχουσες άδειες θα υπερκαλυφθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας».

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη ότι σε 90 ημέρες δεν θα αναμεταδίδονται από την Digea όσα κανάλια δεν αδειοδοτήθηκαν, ο κ. Σπίρτζης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Digea «θα συμμορφωθεί» και πως αν δεν συμβεί αυτό «θα επέμβουν όσα όργανα χρειαστεί να επέμβουν από την πλευρά της πολιτείας». «Τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας θα αναλάβουν τα δικά τους καθήκοντα προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος», είπε.





με πληροφορίες από το usay.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !