Ώρα για το νέο ΕΣΡ...


Ενώ βρισκόταν και συνεχίζεται να βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος για τις νέες τηλεοπτικές άδειες, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης,κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να επέλθει συμφωνία ώστε να συσταθεί το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. 


Ο κ. Βούτσης, χωρίς τυμπανοκρουσίες, έχει ξεκινήσει κάποιες πρώτες συζητήσεις με την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα με τον Δ’ αντιπρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, προκειμένου να υπάρξει μια στοιχειώδης συμφωνία ώστε να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που για πολύ καιρό τώρα παραμένει ανενεργό, καθώς η σύνθεσή του είναι ελλιπής. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση κατέφυγε στη συγκεκριμένη λύση για τον διαγωνισμό που αφορούσε τις τηλεοπτικές άδειες. Ο κ. Βούτσης, άνθρωπος χαμηλών τόνων και διαλλακτικός, προσπαθεί μαζί με τον επίσης ρεαλιστή και λογικό,κ. Κακλαμάνη, να βρουν μια χρυσή τομή και μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής είναι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει.

Ωστόσο, η αισιοδοξία του ίσως να μην έχει και τόσο ρεαλιστική βάση, αφού ο κ. Κακλαμάνης μπορεί να έχει όλη την καλή διάθεση, αλλά ο «πόλεμος» που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ. για τις τηλεοπτικές άδειες μάλλον δεν ευνοεί την πιθανότητα συμφωνίας, ειδικά την περίοδο αυτή. Σημασία έχει επίσης η στάση που θα κρατήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα, καθώς την τελευταία φορά που η κυβέρνηση επιχείρησε να συστήσει ΕΣΡ -τον περασμένο χρόνο- αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Πηγή:parapolitika.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: