Ποιο είναι το μέλλον της τηλεόρασης στην Ελλάδα;

0
Ασχολούνται όλοι  με τα εκατομμύρια των αδειών, αν θα δοθούν ή δεν θα δοθούν,  αν το Mega θα κλείσει ή θα σωθεί κι αν ο Alpha ή το Star θα βρουν τρόπο να εκπέμπουν.
Κι όμως. Όλα αυτά κρύβουν το μεγάλο   πρόβλημα. Με τόσους φόρους και τόσα λεφτά που ζητάει το κράτος από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, η αγορά αυτή είναι ήδη νεκρή (άντε , ημιθανής). Σκεφτείτε ότι για κάθε διαφήμιση που παίζει ένα κανάλι, πληρώνεται ΦΠΑ, αγγελιόσημο 21% και έξτρα φόρος (ειδκος φόρος τηλεόρασης) άλλο 20%! Αυτόν τον τελευταίο τον έβαλε η κυβέρνηση πέρυσι- και έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην ανάστροφη της τάσης που είχαμε δει το 2014 (όποτε κάπως είχαν ξαναρχίσει παραγωγές ελληνικών σειρών). Τώρα εξήγγειλαν ότι θα βάλουν άλλο 10% φόρο στο τζίρο ! Τα κανάλια εκτός από αυτά πληρώνουν βεβαία  29% φόρο και εισφορές  όπως κάθε εταιρεία! Υπάρχει λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι μένει κάτι για να επενδύσουν σε πρόγραμμα;
Μελετη του ΣΕΒ  προβλέπει ότι για να πάρει το δημόσιο  250 εκατομμύρια για τις άδειες, θα χαθούν 1,2 δις από φορους και εισφορές των καναλιών που κλείνουν και των ανθρώπων που δε θα χουν δουλειά. Και δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στα κανάλια ως μισθωτοί. Με τόσα λεφτά για το δημόσιο,  μένουν ελάχιστα για να γίνουν δουλειές και να πληρωθούν ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι κλπ.
Τη ζημιά που γίνεται στην αγορά θα τη νιώσουν όλοι από το φθινόπωρο και τη νέα χρόνια . Μόνη ελπίδα πια θα είναι οι συνδρομητικές πλατφόρμες. Μήπως και μπουν εκείνες στην παραγωγή σειρών. Αλλιώς, από τα κανάλια που θα μείνουν, μην περιμένουμε και πολλά. Θα μαζεύουν λεφτά για να πληρώνουν φόρους..
Εκτός αν αλλάξει μυαλά η πολιτεία και καταλάβει ότι τελικά , με όσα σοφίζεται, σκοτώνει τις δουλείες χιλιάδων ανθρώπων και μας  καταδικάζει σε ένα μίζερο τηλεοπτικό περιβάλλον χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψης!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !