Aθηνά Μπαλωμένου:Προσελήφθη στην ΕΡΤ χωρίς προϋποθέσεις;

0

Η πρόσληψη της νομικής συμβούλου του Παναθηναϊκού, Αθηνάς Μπαλωμένου, στην ΕΡΤ αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην έκθεση των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τα πεπραγμένα της θητείας του Χρήστου Παναγόπουλου στην Αγία Παρασκευή. Ο Βασίλης Κωστόπουλος, από τη θέση του νομικού συμβούλου της ΕΡΤ, «κόπηκε» -για να δικαιωθεί στη συνέχεια από τον Άρειο Πάγο για την απόλυσή του-, προκειμένου να μπει στη θέση του η Αθ. Μπαλωμένου.


Η νομική σύμβουλος του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε την ΕΡΤ το 2009, κατά την παραχώρηση από τον Χρήστο Παναγόπουλο, τότε πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, του αθλητικού αρχείου της στον ΣΚΑΪ. Το ζήτημα της παράδοσης του αρχείου από τον Χ. Παναγόπουλο στον Γ. Αλαφούζο για πέντε έτη δεν έχει αποτελέσει ακόμα αντικείμενο έρευνας από τη Δικαιοσύνη.

Στο πόρισμά τους οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως δεν πληρούσε μία από τις προϋποθέσεις για την πρόσληψή της, την πενταετή παραμονή στον βαθμό του δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω. Στον ατομικό φάκελο της δικηγόρου υπήρχε βεβαίωση του ΔΣΑ που ανέφερε πως «εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω», χωρίς, όμως ,να αποδεικνύεται η πενταετής παραμονή της στη θέση πριν από την πρόσληψη. Μετά από αίτηση των ελεγκτών προέκυψε πως η δικηγόρος προήχθη στον Αρειο Πάγο την 1η/10/2001 ,και με δεδομένο πως η πρόσληψη στην ΕΡΤ έγινε στις 4 Μαΐου 2006 και η σύμβαση υπεγράφη στις 11 Μαΐου 2006, η Αθ. Μπαλωμένου δεν είχε συμπληρώσει την προβλεπόμενη από τον Γενικό Κανονισμό της εταιρείας θητεία στο ανώτατο δικαστήριο.

Στην έρευνά τους οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης διαπίστωσαν πως η νομική σύμβουλος της ΕΡΤ δήλωνε πως γνώριζε άριστα την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα και μέτρια τη γαλλική, χωρίς ,ωστόσο, να έχει προσκομίσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά γνώσης. Επι πλέον, δεν κατείχε ειδικές γνώσεις σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή Εργατικού Δικαίου, Δικαίου ραδιοτηλεόρασης, ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου εταιρειών και γενικά Δικαίου που σχετίζεται με τη δραστηριότητα της εταιρείας.

Έπρεπε, όμως, να προσληφθεί καθώς αποτελούσε πρόταση του Θ. Ρουσόπουλου, ο οποίος ήταν υπουργός Τύπου και υπεύθυνος για το σχέδιο «Ανταγωνιστική ΕΡΤ». Η Αθ. Μπαλωμένου είχε διοριστεί στις 15/3/2004 σε θέση ειδικού συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του. Η πρόσληψή της στην ΕΡΤ έγινε με την 769/04.05.2006 απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας. Ο καθαρός μισθός με τον οποίο προσελήφθη στην ΕΡΤ ήταν 5.300 ευρώ, χωρίς να αναγράφεται το μικτό ποσό, δηλαδή οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της ΕΡΤ, μέσα σε διάστημα 5 μηνών (Μάιος-Σεπτέμβριος 2006) η δικηγόρος εμφανίζεται να έχει λάβει 39.772 ευρώ.

Η Αθηνά Μπαλωμένου μετά την ΕΡΤ πήγε στο Φάληρο και συμμετείχε στην ίδρυση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», έχοντας πλέον τη θέση της νομικής συμβούλου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Παράλληλα εργαζόταν στην Digea, όπως και ο Χρ. Παναγόπουλος, μετά την απομάκρυνσή του από τον ΣΚΑΪ.

Πηγή:parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !