23χρονη Ουκρανή μιλά τα καλύτερα Ελληνικά στον Κόσμο

Unknown
0

Βαλεντίνα Ολίνικ (3η θέση), η αντιπρόσωπος της ΠΑΣΕΠΟΝ στην Ουκρανία Γιούλια Ζάρικοβα, Άννα Βίνικ (1η θέση)


Η 23χρονη Άννα Βίνικ, από το Χάρκοβο της Ουκρανίας, είναι η νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας που διοργανώθηκε, για πρώτη φορά φέτος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Τη 2η θέση στον διαγωνισμό, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη, κατέλαβε η Ναρίν Χακομπιάν από την Αρμενία και την 3η η Βαλεντίνα Ολίνικ από την Ουκρανία.

Η Άννα Βίνικ από την Ουκρανία είναι καθηγήτρια λατινικών και γραμματέας της έδρας Κλασικής Φιλολογίας και Ξένης Λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο του Χάρκοβο.

Η νικήτρια της Ολυμπιάδας φανερά συγκινημένη μίλησε στο pontos-news.gr για το βραβείο που έλαβε και τη σημασία που έχει για αυτήν: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που νίκησα. Δεν το περίμενα καθόλου. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που έχει γίνει. Περιμένω με ιδιαίτερη χαρά τις σπουδές που θα αρχίσουν με την υποτροφία που πήρα. Ελπίζω ότι θα λάβω καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες και ανυπομονώ πάρα πολύ».

Οι τρεις νικήτριες αναδείχθηκαν μετά τις δύο φάσεις του διαγωνισμού, που διήρκησαν πάνω από τρεις μήνες, ανάμεσα σε δεκάδες διαγωνιζομένους, οι οποίοι εξετάστηκαν στις εξής θεματικές: "Έτος Αριστοτέλη", "Μια κυρία … 90 ετών" (αναφέρεται στη Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ), "Ευτυχία στον 21ο αιώνα", "Πώς επηρεάζει τα παιδιά η βία των κινουμένων σχεδίων", "Η ξεχασμένη σημασία του οικογενειακού τραπεζιού", "Για όλα φταίνε τα γονίδια;" και "Φωτογραφίστε και… ευτυχείτε!"

Η απονομή των βραβείων έγινε, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης της Ολυμπιάδας στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, της προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) Χριστίνας Σαχινίδου, του πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα, της προέδρου του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ και αν. καθηγήτριας Μαρίνας Ματθαιουδάκη, της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco Αικατερίνης Τζιτζικώστα και πολλών άλλων προσκεκλημένων.

news.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !