ΑΝΤ1 και ΣΚΑΙ διεκδικούν το 70% της διαφημιστικής πίττας

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Δεσπόζουσα θέση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο αναμένεται να έχει ο ΣΚΑΙ και ειδικά στο κομμάτι της ενημέρωσης, κάτι που είναι ήδη ορατό από τα νούμερα τηλεθέασης… Ωστόσο το κανάλι του Φαλήρου αναμένεται να διεκδικήσει μερίδιο και από την πίττα της ψυχαγωγίας, αφού κάνει τολμηρά ανοίγματα, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του καθημερινή ελληνική σαπουνόπερα… Ενώ θα συνεχίσει με τα μουσικά τάλεντ σόου που ξεκίνησε πέρυσι… Και επιπλέον θα τα ενισχύσει με εκπομπές που θα  στηρίζουν και θα προωθούν τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Αντίστοιχη αναμένεται όμως και η κυριαρχία του ΑΝΤ1 στο κομμάτι της ψυχαγωγίας… Με αρκετές ελληνικές σειρές στο prime time κάθε βράδυ, αλλά και μεγάλα εβδομαδιαία shows στα οποία έχει παράδοση και εμπειρία.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που παράγοντες της διαφημιστικής αγοράς ισχυρίζονται ότι τα δυο κανάλια με το καλημέρα σας, δεδομένου ότι έχουν ήδη το κοινό τους, θα καρπωθούν και το μεγαλύτερο κομμάτι της τηλεθέασης και φυσικά της διαφημιστικής πίττας… Με αποτέλεσμα τα διαφημιστικά τους έσοδα αθροιστικά να αγγίξουν ακόμη και το 70% της αγοράς! Που σημαίνει ότι για τους δύο νέους τηλεοπτικούς σταθμούς, θα μείνει να μοιραστούν το υπόλοιπο 30%… Ενώ για να αλλάξουν αυτόν το συσχετισμό δυνάμεων θα πρέπει να επενδύσουν ακόμη πολλά εκατομμύρια ευρώ και πάλι θα είναι αβέβαιο ΑΝ θα καταφέρουν να αποσβέσουν τα ποσά.

Για αυτό και οι συμμαχίες των δύο νέων παικτών της τηλεόρασης με όσους από τους παλιούς δεν κατάφεραν να αποκτήσουν άδεια, θα είναι και το κλειδί για να μπορέσουν να ανατρέψουν τις παραπάνω προβλέψεις.

Με άλλα λόγια, αν η εταιρία Καλογρίτσα που διαθέτει τηλεοπτική άδεια συνεργαστεί με τον ALPHA ή με κάποιον άλλον από τους ήδη υπάρχοντες σταθμούς,  είναι προφανές ότι δεν θα ξεκινήσει από το μηδέν. Αντίστοιχα και για την εταιρία συμφερόντων Μαρινάκη που φαίνεται να έχει επιλέξει να χτίσει από μηδενική βάση το κανάλι της. Η συνεργασία της σε επίπεδο προγράμματος με κάποιον από τους παλιούς θα της δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσει με καλύτερους όρους καλύπτοντας 24ώρο πρόγραμμα.

enimerosi24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !