Μπεν Χουρ: Αληθινά άρματα και άλογα στο ριμέικ της θρυλικής ταινίας

Unknown
0
Την ερχόμενη Τετάρτη κάνει την παγκόσμια πρώτη το ριμέικ της επικής ταινίας «Μπεν Χουρ» του 1959, που είχε κερδίσει 11 Όσκαρ.
Όπως δήλωσε ο παραγωγός της ταινίας, Μαρκ Μπαρνέτ, στην αρματοδρομία, που είναι εννέα λεπτά μεγαλύτερης διάρκειας από την αρχική ταινία, χρησιμοποιήθηκαν ειδικά εφέ μόνο για τις σκηνές καταστροφής.


«Αληθινά άλογα τρέχουν και οδηγούνται από τους ηθοποιούς. Συμμετείχαν 32 άλογα, οκτώ άρματα έκαναν τον γύρο της αρένας αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, μερικές φορές πάνω σε έναν τροχό. Μόνο στις σκηνές που σκοτώνονται τα άλογα χρησιμοποιούμε ειδικά εφέ, το υπόλοιπο μέρος της αρματοδρομίας γίνεται από πραγματικά άλογα και από τους ηθοποιούς», επεσήμανε ο Μπαρνέτ.

Στον ρόλο που έκανε διάσημο τον Τσάρλτον Ίστον, θα δούμε αυτή τη φορά τον Τζακ Χιούστον, ενώ τη σκηνοθεσία της νέας εκδοχής του θρησκευτικού έπους, έχει αναλάβει ο Ρώσος Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ, σκηνοθέτης του «Wanted» και του «Abraham Lincoln: Vampire Hunter».

Τον 33χρονο Χιούστον, πλαισιώσουν οι Μόργκαν Φρίμαν ως εκπαιδευτής Ιλνταρίν, Τόμπι Κέμπελ στον ρόλο του Μεσάλα, του προδότη αδελφού του Τζούντα, Ναζανίν Μπονιαντί (Homeland) ως Εσθήρ, Ροντρίγκο Σαντόρο ως Ιησούς και Πιλού Άσμπεκ στον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

Το μυθιστόρημα του Αμερικανού Λιου Γουάλας, «Ben Hur: A Tale of the Christ», το οποίο εκδόθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1880, και η κινηματογραφική μεταφορά του έμεινε στην ιστορία, παρουσιάζεται ξανά στις σκοτεινές αίθουσες για τις ανάγκες ενός πρότζεκτ που αποτελεί ριμέικ του θρυλικού «Ben Hur».

Το βιβλίο έγινε θεατρική παράσταση στις αρχές του 20ού αιώνα. Η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά έγινε με μία 15λεπτη εκδοχή το 1907 και είχε τον τίτλο «Ben Hur», ενώ το 1925 έγινε και μία δεύτερη - μεγάλου μήκους αυτή τη φορά - που έφερε τον τίτλο του βιβλίου, «Ben Hur: A Tale of the Christ» σε σκηνοθεσία Fred Niblo, η οποία, μάλιστα, θεωρείται ως μία από τις καλύτερες παραγωγές του βωβού κινηματογράφου.

Ακολούθησε η ταινία «Ben Hur» του 1959, σκηνοθεσίας του Γουίλιαμ Γουάιλερ με σενάριο από τον Καρλ Τάνμπεργκ, με τους Τσάρλτον Ίστον, Στίβεν Μπόιντ, Χιου Γκρίφιθ, Μάρθα Σκοτ κ.ά. Η ταινία βραβεύτηκε με 11 Όσκαρ και αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του κινηματογράφου για το είδος των θρησκευτικών ταινιών. Τα εννέα λεπτά αρματοδρομίας που περιέχει έχουν καταγραφεί ως μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές ανθολογίας στην ιστορία του σινεμά

Η νέα ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου.

naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !