Η κυβέρνηση παραπέμπει τις θεματικές άδειες στο... εάν και εφόσον!

0
Καθώς το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, δεν είναι παράλογο που οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το «μετά» τις 4 άδειες περνά σε δεύτερο πλάνο. Δεν είναι μικρή είδηση ωστόσο, το να πει κανείς ότι οι θεματικές άδειες παραπέμπονται στο… εάν και εφόσον. Γιατί αυτό ειπώθηκε από τα πλέον αρμόδια κυβερνητικά χείλη.

Την πρώτη νύξη επί του θέματος την έκανε προχθές η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, για να ακολουθήσει χθες με κάθε λεπτομέρεια ο αρμόδιος γ.γ. Λευτέρης Κρέτσος.

Τι είχε πει η κυβερνητική εκπρόσωπος (στο Ρ/Σ Real Fm); «Το θέμα των θεματικών αδειών ή των περιφερειακών κ.λπ. θα ανοίξει αργότερα…», αρνούμενη  στις ερωτήσεις που δέχθηκε, να προσδιορίσει ωστόσο το χρόνο κατά τον οποίο θα ανοίξει το θέμα. Αλλά στην επόμενη φράση της έκανε ένα βήμα πιο πέρα λέγοντας, «εάν θα υπάρχουν θεματικές άδειες, θα το συζητήσουμε» -και αυτό το «εάν» πολλοί το άκουσαν, λίγοι, ως φαίνεται όμως, το αξιολόγησαν.

Την κυβερνητική πολιτική επί του θέματος εξειδίκευσε ένα 24ωρο μετά ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος (στην ΕΡΤ): Εκφράζοντας την προσωπική, όπως είπε, άποψή του -αν και σε συνδυασμό με τις δηλώσεις της Ολγ. Γεροβασίλη μόνο προσωπική δεν είναι…- χαρακτήρισε «άκαιρη» τη συζήτηση για τις θεματικές άδειες, καθώς προηγούνται «άλλα πιο σοβαρά θέματα».

«Είναι πιο σημαντικό», συνέχισε με μεγαλύτερη έμφαση ο Λ. Κρέτσος, «να μιλήσουμε για αδειοδότηση περιφερειακών σταθμών και να αφήσουμε τις θεματικές άδειες». Έθεσε όμως και τον όρο για να ανοίξει η συζήτηση αυτή: «Αυτό θα προκύψει μόνο αν αλλάξουν τα δεδομένα της αγοράς και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να δικαιολογεί την προκήρυξη θεματικών αδειών». Φράση που απαντά και στην αναστάτωση που προκλήθηκε στο τηλεοπτικό τοπίο τα προηγούμενα 24ωρα.

Από εκεί και πέρα, στην κυβέρνηση διατείνονται ότι μετρούν πολλαπλά οφέλη από την αδειοδότηση των καναλιών, πριν καν αυτή ολοκληρωθεί. Θετικός αντίκτυπος και διεθνώς, όπως η ανταπόκριση των New York Times από την Αθήνα καταδεικνύει, αλλά και …πόντους στην αναμέτρηση της ΝΔ.
Η οποία υποχρεώθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, να μεταβάλει τη θέση της από το… «ακυρώνω το νόμο Παππά» στο… «επεκτείνω τις άδειες». Ακόμη όμως και με τη νέα θέση, το πρόβλημα παραμένει: κάποιοι θα δώσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια τώρα, και κάποιοι άλλοι, με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πια, πολύ λιγότερα;, είναι το ερώτημα που ακούγεται στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου.

Με την κυβερνητική εκπρόσωπο να κορυφώνει την πολεμική κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία κατηγόρησε ότι «κάνει, ακόμα και την ύστατη ώρα, ό,τι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να μειώσει το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες, προς όφελος των καναλαρχών και σε βάρος του Δημοσίου».

του Νίκου Παπαδημητρίου newpost

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !