Όσα είπε ο Πρωθυπουργός για τις τηλεοπτικές άδειες-Η ξεκάθαρη δήλωσή του για το ΜΕGA

0
Στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο,Αλέξη Παπαχελά ,μίλησε χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας άνοιξε τα χαρτιά του μετά από πολύ καιρό, και ήταν λογικό να αναφερθεί σε όλα τα ''καυτά'' ζητήματα της επικαιρότητας.Μέσα σε αυτά,λοιπόν,είναι και το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών,κάτι για το οποίο φυσικά και ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το πώς προέκυψε ο αριθμός των αδειών,για το πόσο καθαρή είναι η διαδικασία της δημοπράτησης,για τη διαφημιστική πίτα αλλά φυσικά και για τα κριτήρια που τελικά θα καθορίσουν το ποιος θα λάβει άδεια.Άξιο αναφοράς είναι,όμως,και το γεγονός ότι αναφέρθηκε στο ζήτημα του MEGA χαρακτηρίζοντάς το ξεκάθαρα μη βιώσιμο.

Πιο αναλυτικά,λοιπόν,ο δημοσιογράφος άνοιξε το ζήτημα των αδειών ρωτώντας τον Τσίπρα γιατί κατέληξε η Κυβέρνηση στο να δώσει 4 κι όχι περισσότερες άδειες,με το επιχείρημα πως τον αριθμό θα έπρεπε,όπως υποστηρίχθηκε, να τον καθορίσει η αγορά.Στην ερώτηση,λοιπόν,είπε,εν ολίγοις, στον Αλέξη Παπαχελά το ακόλουθο: «Η διαφημιστική πίτα είναι γύρω στα 200 εκατ. ετησίως. Το μέσο κόστος λειτουργίας ενός βιώσιμου τηλεοπτικού σταθμού είναι γύρω στα 50 εκατ. Από κει βγήκε,λοιπόν, ο αριθμός (4) των αδειών.

Ωστόσο,στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και σε ένα μεγάλο κανάλι-φωτογραφίζοντας έτσι ξεκάθαρα το MEGA- αφήνοντας σαφείς αιχμές.Συγκεκριμένα,δήλωσε πως «ένα μεγάλο κανάλι, έχει μετόχους 3 από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της Χώρας, που δεν μπορούν να βάλουν ούτε 1 ευρώ!».

Συνεχίζοντας,μιλώντας γενικότερα για τη διαδικασία της αδειοδότησης που τίθεται πρώτη φορά σε ισχύ ,τόνισε ρητά πρώτον, πως για τον  εν λόγω διαγωνισμό θα είναι περήφανο το ελληνικό Δημόσιο, και δεύτερον, πως είναι η πιο αδιάβλητη διαδικασία που έχει γίνει μέχρι σήμερα,πέρα από τις Πανελλαδικές εξετάσεις».

Ακόμη,αναφορικά με το πόσο υγιείς μπορεί να είναι οι επιχειρήσεις- υπάρχουσες και νέες-των media,ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι τελικά άδεια θα πάρει όποιος δώσει τα περισσότερα χρήματα , θα έχει ''καθαρά'' όλα τα χαρτιά του και θα τηρεί τους νόμους.Είπε,λοιπόν, «δεν κρίνω αν ο Καλογρίτσας, ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος κ.λπ. έχουν ή δεν έχουν υγιείς επιχειρήσεις. Θεσμικές επιλογές είναι να πάρει άδεια αυτός που θα πληρώσει τα περισσότερα και θα είναι εντάξει τα χαρτιά του».

Επί πλέον,ο Πρωθυπουργός σχολίασε και την περίφημη δήλωση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ.,Πάνου Καμμένου, ότι δεν πρέπει να δοθεί άδεια στον κατασκευαστή, Χρήστο Καλογρίτσα, λέγοντας στον δημοσιογράφο εν ολίγοιες πως,«δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν, ακόμη κι αν αυτός είναι προμηθευτής του Δημοσίου. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τη διαπλοκή είναι να εξασφαλίσουμε πως έχει βιωσιμότητα το κάθε σχήμα».

Τέλος,επεσήμανε πως, γενικά σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη-πέραν της Ιταλίας-τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια είναι περιορισμένα.

Δες όλη τη συνέντευξη εδώ: Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !