Θανάσης Αλευράς: «Δεν θα επέλεγα να δημιουργήσω οικογένεια»

0
Αφοπλιστικά αληθινός ο Θανάσης Αλευράς μιλά στο «Weekend» για την παράσταση «Μάνα θα πάω στο Hollywood» που πρωταγωνιστεί στο Θέατρο Ιλίσια και τη συνεργασία του με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου. Σε μια εξομολόγηση εκ βαθέων, μας εξηγεί γιατί θα δει το Your Face Sounds Familiar, μας εξηγεί γιατί δεν θέλει να δημιουργήσει δική του οικογένεια, ενώ μας μιλά για την κουμπαριά του με τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Πώς είσαι αυτή την περίοδο;
Προσπαθώ να περιφρουρήσω την ενέργεια μου και να κρατάω υψηλές δονήσεις σε ένα περιβάλλον που είναι τρομερά στενάχωρο. Η εποχή είναι δύσκολη και το περιβάλλον τοξικό. Νομίζω ότι είμαι σε σκεπτική φάση, αλλά με έναν αισιόδοξο τρόπο. Θέλει έναν κόπο η ζωή μας.
Πιστεύεις στο «αγαθά κόποις κτώνται»;
Γενικά τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή, αλλά και από προσωπική παρατήρηση, βλέπω πως αν δεν έχεις δουλέψει για κάτι, αν δεν το έχεις προπληρώσει, δεν έρχεται. Και να σου έρθει, αν δεν είσαι άξιος να το κρατήσεις θα σου ξαναφύγει.
Πώς έγινες μέρος της παράστασης «Μάνα θα πάω στο Hollywood» που ανεβαίνει στο θέατρο Ιλίσια; Και τι αντίδραση είχε η μαμά σου όταν της το είπες;
Ας ξεκινήσουμε από την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που υποδύεται τη θεατρική μητέρα μου, και δεν θέλει καθόλου να ακούσει ότι θα φύγει το παιδί της , όπως και πολλές ελληνίδες μητέρες δεν έχουν αφήσει τα παιδιά τους να επιλέξουν τη ζωή τους. Νομίζω ότι αυτή η κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου, είναι μια αξονική τομογραφία  της κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας. Είναι μια κωμωδία που περιγράφει τη ζωή δύο άνεργων ηθοποιών που τα έχουν βρει σκούρα εδώ στην Ελλάδα, και τολμάνε να φύγουν από τη χώρα και να πάνε στην Αμερική. Ποιος ηθοποιός δεν θέλει να πάει στο Χόλυγουντ; Είναι και το δικό μου όνειρο.Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ είναι η μάνατζερ το μυαλό και εγώ υποδύομαι το προϊόν. Η Δήμητρα έχει κρατήσει τα ονόματα μας και όταν η μάνα μου είδε την παράσταση με ρώτησε «αλήθεια θέλεις να πας εκεί»; «Τι να κάνω;» την ρώτησα κι εκείνη μου είπε «να πάς αγόρι μου».
Τι μηνύματα περνά η παράσταση;
Η παράσταση μέσα στην πλάκα και τη σάτιρά της, ξεκινά και τελειώνει με ένα απόσπασμα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο που έχει πάρει η Δήμητρα, όπου μιλά για την πίστη και πως αν δύο άνθρωποι πιστέψουν σε κάτι και συνεννοηθούν μπορούν να τα καταφέρουν. Το μεγάλο μας πρόβλημα σαν έθνος είναι ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για κάτι. Ένα άλλο ζήτημα το έργου είναι πως ενώ οι δύο ήρωες θέλουν να κάνουν κάτι πάνω από τα όριά τους, να πάνε στο Χόλλυγουντ και τελικά τα καταφέρνουν, σε αντίθεση των γύρω τους που τους λένε ότι δεν γίνεται. Αυτό το "δεν γίνεται" δεν θέλω να το ακούω.
Έχεις κάνει διαφορετικά πράγματα στο χώρο .Από τη μια έχεις πάρει βραβείο Δημήτρη Χορν και από την άλλη βγήκες πρώτος στο Your Face Sounds Famιliar.
Όταν πήρα το βραβείο Δημήτρης Χόρν, ένιωσα πως ο χώρος  μου με αποδέχτηκε και μου είπε ένα τεράστιο μπράβο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν νέο ηθοποιό. Από την άλλη σε μια Κυριακή βγήκα πρώτος στο Your Face Sounds Famιliar. Η συνέχεια με την υπερέκθεση έγινε κουραστική ,αλλά με ένα πολύ διακριτικό τρόπο, αποτραβήχτηκα. Με γνώρισε πολύς κόσμος κατάφερα να τους κάνω να γελάσουν πολύ και να γνωρίσουν τη δουλειά μου. Δεν ήμουν σίγουρος ότι μπορώ να τα καταφέρω. Πήγα με τρομερή ανασφάλεια γιατί ξέρω πως και η τηλεόραση ως μέσον μπορεί εύκολα να σε εκθέσει. Αλλά μετά ξέχασα τον φόβο. Είμαι ένα πολύ χαρούμενο τηλεοπτικό πρόγραμμα, μια ωραία πρόταση για ένα κυριακάτικο βράδυ, αλλά νομίζω ότι οι παίκτες είναι αυτοί που ορίζουν την αξία του παιχνιδιού. Φέτος βέβαια θα το παρακολουθήσω με χαρά γιατί  είναι εκεί ο Σταμάτης Φασουλής που τον γνωρίζω αλλά και ο καλός μου φίλος Νίκος Μουτσινάς.Με τον Νίκο είμαστε πολύ φίλοι, έχουμε δουλέψει μαζί και έχουμε ζήσει πολλά.
Είσαι κολλητός  με τη Ζέτα Μακρυπούλια και την Ελισάβετ Κωνσταντίνίδου.
Ναι, είμαστε μια ψυχαναλυτική παρέα που τα βάζουμε όλα κάτω και τα συζητάμε. Δεν ξέρω αλήθεια αν η παρέα μπορεί να αντικαταστήσει την ψυχανάλυση. Εγώ δεν έχω κάνει ψυχανάλυση, κάνουν οι φίλοι μου,  και δεν ξέρω αν με την παρέα μας ή με τους ανθρώπους μας λέμε την αλήθεια. Νομίζω ότι κάπου αναγκαζόμαστε να πάμε για ψυχανάλυση είναι γιατί λέμε ψέματα, στον εαυτό μας πρώτα από όλα και στις συναναστροφές μας.
Θα γίνεις κουμπάρος της Ζέτας όταν παντρευτεί τον Μιχάλη Χατζηγιάννη;
Αν παντρευτούν και αν μου το ζητήσουν με μεγάλη μου χαρά. Έτσι κι αλλιώς η σχέση μου με τη Ζέτα είναι πλέον συγγενική οπότε ένας ακόμα τίτλος δεν μου λείπει καθόλου!
Απογοητεύτηκες από  την Αθήνα που να σκεφτείς να τα μαζέψεις και να επιστρέψεις στα Γιάννενα εκεί που μεγάλωσες;
Στις αρχές πάνω στην πάλη να βρω δουλειά και να σταθώ στα πόδια μου πολλές φορές το σκέφτηκα. Κιότεψα, φοβήθηκα και σκέφτηκα ότι δεν το αντέχει η ψυχή μου. όμως νίκησε η θέληση.
Με την τηλεόραση πως τα πας;
Έχω αμήχανη σχέση με την τηλεόραση. Ιδανικά θα ήθελα να δουλεύω την εποχή που γινόντουσαν μεγάλες παραγωγές. Από την άλλη ένα μεγάλο μέρος της τηλεόρασης ήταν χυδαίο. Έβλεπα τον τρόπο που αντιμετώπιζαν τον κόσμο. Όταν γίνεται σωστά είναι όλα ωραία, αλλά είμαι λίγο καχύποπτος. Έχει μαλακώσει το κλίμα στην τηλεόραση που ήταν 24 ώρες το 24ωρο κουτσομπολιό. γιατί με αυτή την τηλεόραση μεγάλωσα, να μην με απασχολεί τίποτε άλλο, να ψάχνω τα σκουπίδια του άλλου , να τον κράζω... ίχνος πνευματικότητας.
Τι είναι αυτό που ζητάς στην προσωπική σου ζωή;
Έχω προσωπική ζωή, είμαι καλά και ευτυχής δεν μου λείπει τίποτα. Μόνο που πολλές φορές η δουλειά δεν μου αφήνει την ενέργεια να κάνω και πράγματα στον ελεύθερό μου χρόνο.
Έχεις σκεφτεί να κάνει δική σου οικογένεια;
Μου αρέσουν πολύ τα παιδιά, αλλά δεν αισθάνομαι ότι είναι η φύση μου αυτή. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι άξιοι να γίνουν γονείς και το βλέπουμε αυτό στην κοινωνία μας. Νιώθω ότι έχω πράγματα να κάνω που δεν θα τα έκανα αν επέλεγα να δημιουργήσω οικογένεια.

Στην Κορύνα Μαντάγαρη-Αγορά

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !