ΕΣΠΑ: Τρία προγράμματα 220 εκατ. ευρώ για ίδρυση εταιρειών

Χρήστος Αϊβαλιώτης
0
Πρόκειται για τρία προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ που επιδοτούν ακόμη και το 100% των δαπανών για την έναρξη νέων εταιρειών από άνεργους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και από όσους δεν έχουν εργασία και θέλουν να στήσουν τη δική τους δουλειά. Επίσης ενισχύονται κατά 50% μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών τους υποδομών.

Συνολικά δημιουργούνται από τα προγράμματα αυτά 7.300 θέσεις εργασίας καθώς και 2.500 επιχειρήσεις και ωφελούνται 700 υπάρχουσες τουριστικές επιχειρήσεις. Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της επτάμηνης θητείας του στο υπουργείο παρουσίασε και τις ακόλουθες τρεις χρηματοδοτικές δράσεις στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Επανεκκίνηση»:

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (προϋπολογισμός 50 εκατ. ευρώ σε δύο κύκλους των 25 εκατ. ευρώ ο καθένας).

Χρηματοδοτούνται επαγγελματικές δραστηριότητες από άνεργους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας πάνω από 25 ετών ή από ελεύθερους επαγγελματίες για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους. Ενδεικτικά δικαιούχοι μπορεί να είναι γιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φυσικοθεραπευτές, βιολόγοι, ψυχολόγοι, μαίες, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, μηχανικοίκ.λπ. Επιχορηγούνται κατά 100% δαπάνες από 5.000 έως 25.000 ευρώ, όπως επαγγελματικός εξοπλισμός, λειτουργικό κόστος, κόστος για πρόσληψη μισθωτού κ.λπ.

Η προκήρυξη θα προδημοσιευτεί τον Σεπτέμβριο και το πρόγραμμα θα ανοίξει τον Δεκέμβριο. Νεοφυής Επιχειρηματικότητα (προϋπολογισμός 120 εκατ. ευρώ σε δύο κύκλους των 60 εκατ. ευρώ ο καθένας).

Επιχορηγούνται άνεργοι άνω των 25 ετών αλλά και όσοι ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας. Το ύψος της ενίσχυσης είναι 100% για δαπάνες έως 50.000 ευρώ.

Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών (προϋπολογισμός 50 εκατ. ευρώ σε δύο κύκλους των 25 εκατ. ευρώ, ο καθένας).

Ενισχύονται πολύ μικρές και μικρές τουριστικές επιχειρήσεις για δαπάνες από 30.000 έως 300.000 ευρώ. Το ποσοστό χρηματοδότησης είναι 50%.

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !