Οι εργαζόμενοι στο Κανάλι της Βουλής καταγγέλλουν

0
Απλήρωτοι παραμένουν τους τελευταίους τέσσερις μήνες 11 δημοσιογράφοι στο κανάλι της Βουλής, καθώς όπως αναφέρουν έχουν λήξει χωρίς να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας τους.

Με επιστολή τους προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τις γραμματείες των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων (την οποία κοινοποιούν τόσο στην ΕΣΗΕΑ όσο και στην ΠΟΕΣΥ), οι δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό τους χώρο».

Επίσης, αναφέρουν πως κατ’ εντολή της Προέδρου, η οποία έχει επικαλεστεί νομικούς λόγους, από τις 27 Μαίου 2015 αν και τους έχει ειπωθεί να προσέρχονται στην εργασία τους, δεν απασχολούνται.

Τι αναφέρει η επιστολή

«Είναι ευνόητο ότι ακολουθήσαμε την εντολή της Προέδρου, παρά το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται, καθώς μιλάμε για εργαζόμενους μη αμειβόμενους, οι οποίοι έχουν πλέον εξαντλήσει και τις τελευταίες οικονομίες τους», τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ ακόμη αναφέρεται πως «αυτές τις ημέρες λήγουν οι συμβάσεις και άλλων εργαζομένων στο κανάλι της Βουλής, ενώ οι εναπομείναντες με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, καλούνται να ασκήσουν επιπλέον καθήκοντα, αλλά και να καλύψουν διπλές βάρδιες, σε ένα πρόγραμμα που ξεκινά το πρωί και ολοκληρώνεται πολλές φορές μετά τα μεσάνυχτα».

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα προβλήματα με τις συμβάσεις τους αντιμετωπίζουν και οι τεχνικοί του καναλιού όπως και οι υπάλληλοι του Γραφείου Τύπου της Βουλής

Να σημειώσουμε εδώ πως στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων εργάζονται επί σειρά ετών κάποιοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και κάποιοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ανανεώνονται χωρίς διακοπή καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες τα τελευταία 8 έως 11 χρόνια, ενώ οι δημοσιογράφοι είχαν λάβει τις διαβεβαιώσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου όπως και του γενικού γραμματέα της Βουλής ότι οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, κάτι όμως που δεν έγινε.

Στο ήδη βεβαρημένο κλίμα καταγγέλλουν επίσης την συμπεριφορά της υπεύθυνης παραγωγής και προγραμματισμού του καναλιού, η οποία, όπως αναφέρουν, «ελλείψει συντονιστή τηλεόρασης και υπευθύνου ενημέρωσης αρχισυντάκτη, επιχειρεί να ασκήσει, παραβιάζοντας κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία, μεροληπτικά διοικητικά και δημοσιογραφικά καθήκοντα, διαβάλλοντας και απειλώντας εργαζομένους και μάλιστα εξ ονόματος της Προέδρου».

Οι υπογράφοντες δημοσιογράφοι του καναλιού της Βουλής ζητούν την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων για την αποκατάσταση των συμβασιούχων και την ανάθεση αρμοδιοτήτων συντονιστή τηλεόρασης και υπευθύνου ενημέρωσης «ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη λειτουργία αλλά και το κύρος της τηλεόρασης της Βουλής».

Το κείμενο υπογράφουν οι δημοσιογράφοι του καναλιού: Άννα Ασημινάκη, Άννυ Βιτσέντζου, Π. Βολάνης, Γ. Γαβαλάς, Θάλεια Γιτοπούλου, Ματρώνη Δικαιάκου, Κέλλυ Κοντογεώργη, Αλεξία Κουλούρη, Φ. Κωστόπουλος, Δήμητρα Λαγού και Άντζελα Τσιφτσή.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !