Eurovision 2015: Οι πρόβες, οι επιτροπές και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Χρήστος Αϊβαλιώτης
0

Λίγες μέρες μόνο μένουν για την Eurovision 2015, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη της Αυστρίας. Η Μαρία Έλενα Κυριάκου έχει αρχίσει εντατικά τις πρόβες της, γιατί θέλει να κερδίσει κοινό και κριτική επιτροπή με την εμφάνιση και την ερμηνείας της με το τραγούδι "One Last Breath". Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον 1ο ημιτελικό που θα μεταδοθεί την Τρίτη 19 Μαϊου στις 21:00 (ώρα Ελλάδος).

Πριν από λίγες ώρες, δημοσιεύτηκε η λίστα με τις κριτικές επιτροπές των χωρών που θα πάρουν μέρος στον φετινό πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.  

Τα μέλη της ελληνικής κριτικής επιτροπής θα είναι:
-ο συνθέτης Τζικ Νακασιάν - Πρόεδρος της επιτροπής
-ο Αντώνης Καρατζίκος (πρόεδρος του ΟGAE Greece)
-η στιχουργός Ελένη Γιαννατσούλια
-ο καλλιτεχνικός μάνατζερ Γιάννης Κουτσαφτάκης (ήταν υπεύθυνος πέρυσι για τους Freaky Fortune)
-η τραγουδίστρια Μαριάνα Ευστρατίου. 

Να σημειώσουμε ότι από το 2009, το αποτέλεσμα καθορίζεται κατά 50% από την επιτροπή και κατά 50% από το televoting, έτσι οι επιτροπές έχουν πολύ σημαντικό ρόλο και σε αυτή την Eurovision. Όσο αναφορά στις επιτροπές των άλλων χωρών...  μέλη τους είναι κυρίως πρώην νικητές και συμμετέχοντες του θεσμού.

Η Μαρία Έλενα Κυριάκου, στις 11 Μαϊου θα φτάσει στην Βιέννη αφού αυτή τη μέρα θα ξεκινήσουν οι πρόβες και οι συνεντεύξεις τύπου. Η πρώτη πρόβα για την Ελληνική συμμετοχή έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 11/5 στις 17:30 ενώ η πρώτη συνέντευξη τύπου στις 19:55 και θα διαρκέσει 20 λεπτά.. Μετά την Ελληνική συμμετοχή στην σκηνή της Eurovision θα ανέβει να κάνει πρόβα το μεγάλο φαβορί... οι Εσθονία στις 18:10, που αναμένεται να καταπλήξει τα πλήθη!

Τις τρεις επόμενες μέρες η τραγουδίστρια και η ομάδα της Ελληνικής συμμετοχής δεν θα έχουν βαρύ πρόγραμμα, αφού δεν έχει προγραμματιστεί κάποια πρόβα. Όμως σίγουρα οι πρόβες της θα συνεχιστούν στο ξενοδοχείο, ενώ θα υπάρξουν και κάποιες εμφανίσεις της τραγουδίστριας σε κανάλια και εκπομπές.

Την Πέμπτη 14/5 έρχεται και η σειρά της Κύπρου που θα πραγματοποιήσει την πρώτη της πρόβα στις 18:10, ενώ στις 20:35 θα παραχωρήσει και την πρώτη συνέντευξη τύπου.

Η δεύτερη πρόβα για την ελληνική συμμετοχή θα γίνει την Παρασκευή 15/5 και ώρα 13:25 ενώ η δεύτερη συνέντευξη τύπου της Μαρίας Έλενας Κυριάκου θα πραγματοποιηθεί στις 14:25, με Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

Τη Δευτέρα 18/5 θα πραγματοποιηθούν στην Βιέννη οι γενικές πρόβες σε όλα τα τραγούδια, καθώς θα είναι και η μέρα που θα μαγνητοσκοπηθεί ο διαγωνισμός, για λόγους ασφαλείας. Να θυμίσουμε ότι σε αυτή τη φάση θα ψηφίσουν και οι επιτροπές.

Και η μεγάλη μέρα έφτασε. Την Τρίτη 19/5 το μεσημέρι 16:00-18:00 θα γίνει και άλλη μία γενική πρόβα, όπου θα διορθωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ο 1ος ημιτελικός του 60ου Ευρωπαικού διαγωνισμού τραγουδιού και ευχόμαστε η Ελληνική συμμετοχή να έχει μια καλή τύχη! 

Για παρατηρήσεις, σχόλια, πληροφορίες... μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου:
Twitter: Chris Aivaliotis
E-mail: aivaliotis_chris@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !