Επιστροφή της τηλεοπτικής ρευστότητας!

0
Αλλαγή κλίματος παρατηρείται πλέον και στην τηλεόραση μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό μέτωπο της χώρας. Η γενικότερη κατάσταση αστάθειας αλλά και το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δρομολογούν αλλαγές στη στρατηγική των καναλιών που ούτως ή άλλως είδαν το πρώτο μισό της σεζόν να διαψεύδονται σε μεγάλο βαθμό οι προσδοκίες τους. Τι σημαίνει αυτό; Οτι το Mega και ο ΑΝΤ1 αλλιώς τα υπολόγιζαν και αλλιώς τους βγήκαν οι αριθμοί.

Το ίδιο και μάλλον σε μεγαλύτερο βαθμό ισχύει και για το Star, το οποίο είδε το πρόγραμμά του να βυθίζεται σε τηλεθέαση καθώς οι όποιες αλλαγές και αναπροσαρμογές όχι μόνο δεν βοήθησαν αλλά αποδυνάμωσαν τη συνολική επίδοση του σταθμού.

Νικητής του πρώτου τριμήνου με διαφορά αλλά και με άνεση είναι ο Alpha, ο οποίος χτίζοντας ένα πρόγραμμα χαμηλού κόστους και πετυχημένων επιλογών κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης. Το κανάλι της Κάντζας κέρδισε τη μάχη στο σύνολο και στο κοινό 15-44, ενώ σαρωτική είναι η επικράτησή του στον τομέα της μυθοπλασίας, στον οποίο τα υπόλοιπα κανάλια δεν πέτυχαν τον στόχο τους.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο ΑΝΤ1 αρχίζει να ανεβαίνει σημαντικά και τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου προηγείται κατά μία μονάδα περίπου του Alpha στο δυναμικό κοινό. Ολα αυτά αλλάζουν την εικόνα του τηλεοπτικού σκηνικού έτσι όπως αυτό είχε περιγραφεί τον Σεπτέμβριο, όταν όλα έμοιαζαν ρόδινα και λαμπερά. Ετσι, αν και η αρχική σκέψη των στελεχών των μεγάλων καναλιών ήταν από τον Ιανουάριο του 2015 να ενισχυθεί το πρόγραμμα με νέες εκπομπές και σειρές, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αν δεν γίνουν οι απαραίτητες περικοπές αλλά και μια αναδιάρθρωση προγράμματος. Σε όλα αυτά καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι πολιτικές εξελίξεις καθώς το ενδεχόμενο διεξαγωγής εθνικών εκλογών θα αλλάξει και θα μεταθέσει τα πλάνα τουλάχιστον για έναν μήνα.

Mega: προβληματισμός για το prime time

Αυτό που σίγουρα δεν έπιασε τον στόχο του είναι οι σειρές του καναλιού. Η «Μοντέρνα οικογένεια» περιορίστηκε σε χαμηλά ποσοστά και η «Μάνα Χ ουρανού» έχει καθοδική πορεία. Μόνο η «Δικαίωση» κατάφερε να συγκινήσει περισσότερο από 1 εκατομμύριο τηλεθεατές, ενώ η επιστροφή των «Κλεμμένων ονείρων» αποδείχθηκε μάλλον λάθος κίνηση καθώς οι ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα και σενάριο «έδιωξαν» το φανατικό κοινό τους. Μόνο το «Music school» μπόρεσε να σταθεί καλά στον πίνακα τηλεθέασης και να ξεπεράσει ακόμη και παραδοσιακούς παίκτες όπως το «Dancing with the stars». Χαμηλές πτήσεις για το «Εεεεε» με τον Χρήστο Ανθόπουλο, που ούτως ή άλλως έχει λίγα ακόμη επεισόδια, και για το «Joy», το οποίο ολοκληρώνει τον κύκλο του σήμερα, ανοδική και πολύ καλή η επίδοση των εκπομπών του Ακη Πετρετζίκη. Τέλος, στην πρωινή ζώνη η εικόνα παραπέμπει σε σύγχυση καθώς η αρχική καλή εικόνα αποτελεί παρελθόν, τα νούμερα έχουν προσγειωθεί και μόνο στο νεανικό κοινό κάποιες μέρες το «Mega με μία» δείχνει μικρές αναλαμπές...

Ολα αυτά το κανάλι ευελπιστεί ότι θα ανατραπούν καθώς από τις αρχές Ιανουαρίου εντάσσει στο πρόγραμμα τις σειρές «Κάτω Παρτάλι», «Εθνική Ελλάδος» και «Ηρωίδες» με στόχο να κερδηθεί το χαμένο έδαφος της μυθοπλασίας. Η «Μοντέρνα οικογένεια» περιορίζεται σε μία προβολή την εβδομάδα, ενώ το «Rising Stars» οριστικά ματαιώνεται. Το ραντεβού της Ζέτας Μακρυπούλια με τον διευθυντή προγράμματος Λοΐζο Ξενόπουλο δεν έχει γίνει ακόμη και στα σχέδια του καναλιού είναι να της προταθεί η παρουσίαση ενός νέου σόου το οποίο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Στο πρόγραμμα εντάσσεται και η προβολή μαγνητοσκοπημένων θεατρικών παραστάσεων, όπως είχε προαναγγελθεί από τον Σεπτέμβριο.

ΑΝΤ1: ενίσχυση αλλά όχι περικοπές

Το «Voice», το οποίο θα προβάλλεται κάθε Κυριακή από τις αρχές Φεβρουαρίου, έρχεται να ενισχύσει το πρόγραμμα του σταθμού του Αμαρουσίου. Το έτερον σόου «Your face sounds familiar» προς το παρόν παίρνει μετάθεση για αργότερα καθώς τα στελέχη αποφάσισαν πως το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση είναι να παγιωθεί και να ενισχυθεί η ανοδική τάση στην τηλεθέαση που εμφανίζει ο σταθμός. Στο πρόγραμμα διατηρούνται όλες οι εκπομπές και οι σειρές που προβλήθηκαν και στο πρώτο μισό. Ακόμη και η σειρά των Ρήγα - Αποστόλου «Τρίχες», που δεν κατάφερε να σημειώσει υψηλά ποσοστά, ξεκινά εκ νέου τα γυρίσματα και τα νέα επεισόδια θα αρχίσουν να προβάλλονται στα τέλη του Γενάρη.

Στα σχέδια του καναλιού είναι δύο νέες ελληνικές σειρές, με τη μία να βασίζεται στο σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας «Νότινγκ Χιλ», αλλά και μια νέα εβδομαδιαία ψυχαγωγική εκπομπή. Καμία αλλαγή για τα «Καρντάσιανς» ως προς τον αριθμό των προβολών αλλά και ως προς το ενεδεχόμενο να προβάλλονται μαγνητοσκοπημένα.
Alpha: ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει

Ούτε λόγος να σταματήσει ή να περιοριστεί κάτι στο πρόγραμμα του Alpha καθώς οι αριθμοί δείχνουν ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη της χρονιάς. Από τον Ιανουάριο λοιπόν η σειρά «Το σόι σου» θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ τον Μάρτιο υπάρχει η σκέψη να ενταχθεί μία ακόμη ελληνική σειρά. Στα τέλη του μήνα αρχίζει η προβολή των νέων επεισοδίων της σειράς «Κόκκινος κύκλος» του Πάνου Κοκκινόπουλου, ενώ οριστικά θα δίνει το παρών ένα βράδυ την εβδομάδα και το «Ακου τι είπαν» με τον Χρήστο Φερεντίνο.

Επιστροφή και για το «World party» αλλά και για το «Αλ Τσαντίρι νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο, το οποίο ως το τέλος της σεζόν έχει προγραμματίσει επτά νέα επεισόδια. Τέλος, η Μαρίζα Τσέρτσιλ θα είναι η οικοδέσποινα της νέας εκπομπής «Sweat and skinny», η οποία, όπως μαρτυρεί και ο τίτλος της, παραπέμπει σε γλυκά που... δεν παχαίνουν.

tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !