Ο Άρης Καβατζίκης στο Face2Face του Tvnea: "Ο Γιώργος και η Φαίη είναι κανονικοί πολεμιστές!"

Λευτέρης Προβιάς
0
Από την Ελένη Μενεγάκη στον Πέτρο Κωστόπουλο κι από εκεί στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά. Ο Άρης Καβατζίκης έχει μάθει καλά το πρωινό από πολύ καλούς δασκάλους. Ο δημοσιογράφος και διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Hello μιλάει αποκλειστικά στο Face2face του Tvnea για το "Πρω1νό", τη νέα του θέση στο περιοδικό και σχολιάζει τα τηλεοπτικά πρόσωπα και την τηλεοπτική επικαιρότητα.

-Σε τι φάση της ζωής σας σάς πετυχαίνω; 
-"Σε μια φάση πολύ δημιουργική αλλά και ζόρικη. Είναι σχεδόν δύο μήνες που ξεκίνησα τόσο στο πρωινό του ΑΝΤ1 όσο και στο Hello! ως διευθυντής σύνταξης. Είναι πολύ δημιουργικό αλλά κάθε καινούργια προσπάθεια απαιτεί ένα παραπάνω κομμάτι του εαυτού σου. Είμαι συνεχώς σε εγρήγορση και προσπαθώ να ενημερώνομαι για όλα!" 

-Η αλήθεια είναι ότι φέτος, τηλεοπτικά, σας βλέπουμε πιο ήρεμο από πέρυσι. 
-"Και πέρυσι ήρεμος ήμουν σαν χαρακτήρας, δεν έχω αλλάξει. Πέρυσι, όμως, δούλευα με τον Πέτρο Κωστόπουλο, που είναι μαχητικός χαρακτήρας και τις απόψεις του τις υπερασπίζεται με σθένος. Έπρεπε κι εγώ για να υποστηρίξω τις δικές μου απόψεις να δώσω μία λεκτική μάχη. Ίσως προσπαθώντας να πείσω τον Πέτρο και την παρέα για κάποια πράγματα να έπεσα στην παγίδα και να έγινα λίγο φωνακλάς. Φέτος, επειδή έχω τη δυνατότητα να ολοκληρώσω αυτό που λέω δε νομίζω ότι χρειάζεται να φωνάξω. Είμαστε όπως κάθε παρέα, άλλοτε συμφωνούμε κι άλλοτε διαφωνούμε. Μόνο μια φορά είχαμε μέχρι τώρα ένα έντονο φραστικό επεισόδιο με τη Σάσα Σταμάτη. Ο Γιώργος Λιάγκας είναι πολύ καλός καπετάνιος και παρουσιαστής. Είναι σωστά ρυθμισμένος και οργανωμένος γι'αυτό που κάνει. Το ίδιο και η Φαίη, η οποία μπορεί να είναι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη αλλά είναι και πολύ σωστή επαγγελματίας. Να φανταστείς, όταν συζητάμε ένα θέμα νιώθω πως στο μυαλό της ήδη σκέφτεται και ετοιμάζει το επόμενο."

-Τις πρώτες μέρες μετά την πρεμιέρα της εκπομπής "Mega με Μία" με το Μάρκο Σεφερλή, τα νούμερα τηλεθέασης ήταν χαμηλά για "Το Πρωινό". Τι κλίμα επικρατούσε στην εκπομπή αυτές τις μέρες; 
-"Μόνη μου σχέση με τα νούμερα τηλεθέασης είναι όταν το πρωί φτάνω στο γραφείο και ρωτάω την αρχισυντάκτρια Ελεάννα Τρυφίδου για τα χθεσινά νούμερα, αν είναι πολύ χαμηλά θα προβληματιστώ. Δεν θα συζητήσω για το 60% της πρώτης μέρας, γιατί ήταν λογικό να θέλει ο κόσμος να δει κάτι που ήταν πολυδιαφημισμένο και το περίμενε με αναμονή. Αυτό που δε μου αρέσει καθόλου είναι ο αφορισμός που γίνεται από τους συναδέλφους δημοσιογράφους. Δεν είναι ότι υπερασπίζομαι το Γιώργο και τη Φαίη, τους ξέρω άλλωστε μόνο δύο μήνες. Παρόλα αυτά, ως δημοσιογράφος και ως άνθρωπος θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο να αρχίζουν να γράφουν οι πένες των συναδέλφων κακοπροαίρετα επειδή η απέναντι εκπομπή έκανε υψηλά νούμερα στο ξεκίνημά της, ειδικά όταν ο Γιώργος και η Φαίη κάνουν εξαιρετικά το πρωινό και έχουν ανεβάσει πολύ τον πήχη του. Διάβασα τραγικά πράγματα και επειδή γράφτηκαν περισσότερο από γυναίκες δε μπορώ να καταλάβω αν οφείλεται σε μίσος προς το πρόσωπο της Φαίης. Πως μπορείς να βγαίνεις και να κατασπαράζεις δύο ανθρώπους που ο κόσμος έχει αποδείξει ότι τους αγαπάει επειδή τους κερδίζει μια εκπομπή για μία, δύο εβδομάδες ή ακόμα και για ένα χρόνο. Αν στον κόσμο αρέσει το one man show που κάνει ο Σεφερλή στο Mega εγώ δεν θα κρίνω το Μάρκο, ούτε το Γιώργο και τη Φαίη. Με ενοχλεί το δημοσιογραφικό σινάφι που θάβει με την πρώτη ευκαιρία." 

-Θεωρείτε πως η παρουσίαση δυνατού ανταγωνισμού απέναντι ενεργοποίησε το ζεύγος Λιάγκα-Σκορδά και το ώθησε να ανανεωθεί; 
-"Όχι, γιατί ο Γιώργος και η Φαίη έχουν στην εκπομπή μια ομάδα, ενώ απέναντι είναι ένα one man show που η ομάδα είναι καθαρά υποστηρικτική στο πρόσωπο του Σεφερλή, κάτι που ως δημοσιογράφο δε με εκφράζει. Ο Γιώργος και η Φαίη δεν ενεργοποιήθηκαν, ωστόσο, να κάνουν κάτι διαφορετικό. Έκαναν και κάνουν ένα καθαρά γυναικείο magazino με gossip, γυναικεία θέματα, μαγειρική, ζώδια και συνεντεύξεις. Ακούστηκαν πάρα πολλά για τα παιχνίδια, όμως αν κάποιος έβλεπε την εκπομπή δύο εβδομάδες πριν την πρεμιέρα του Σεφερλή θα διαπίστωνε ότι η εκπομπή είχε παιχνίδια. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε τόσος ντόρος με τα παιχνίδια γιατί υπήρχαν και πριν ξεκινήσει ο Μάρκος και ο ίδιος ο Γιώργος ξεκαθάρισε ότι είναι κλεμμένα από την αμερικάνικη τηλεόραση."

-Έχοντας ζήσει το Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά από μέσα για δύο μήνες, ποιο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας τους; 
-"Ξέρουν να δημιουργούν καλή παρέα. Με το Γιώργο νιώθω ότι συνάντησα ένα παλιό μου συμμαθητή που χαθήκαμε στο γυμνάσιο και το λύκειο και τον ξανασυνάντησα μετά το στρατό. Έχουμε πολύ κοινά βιώματα, ίσως λόγω της ηλικίας μας που είναι πολύ κοντά. Όταν τελειώνουμε από το πάνελ στην εκπομπή και η Φαίη κάνει μαγειρική και ζώδια είναι η καλύτερή μου στιγμή. Καθόμαστε στον καναπέ και σαν φίλοι μοιραζόμαστε τα δικά μας θέματα. Όσον αφορά την Φαίη μου αρέσει που συνδυάζει καταπληκτικά τον επαγγελματισμό και την παιδικότητα! Επίσης, αφήνουν τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους να μιλούν και να εκφράζουν την άποψή τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την τηλεόραση. Από εκεί και πέρα τη δουλεύουν πολύ την εκπομπή! Ξυπνούν νωρίς, φεύγουν αργά, κάνουν συνέχεια συσκέψεις, βρίσκουν νέες ιδέες, δεν την αφήνουν στην συντακτική ομάδα και φεύγουν, είναι κανονικοί πολεμιστές!" 

-Καμία συνεργασία, όμως, δεν είναι τέλεια. Έχεις ανακαλύψει κάτι που να σε ενοχλεί; 
-"Δεν θα σου το έκρυβα αν υπήρχε κάτι αλλά τους δύο μήνες που είμαι εκεί περνάω πολύ καλά! Ίσως μόνο όταν η Σάσα μιλάει πολύ δυνατά, αλλά κι αυτό στα πλαίσια της πλάκας. Οι σχέσεις στην εκπομπή είναι πολύ ισότιμες, δεν προσπαθεί κανείς να σου κάνει πισώπλατα μαχαιρώματα. Και ο Γιώργος με τη Φαίη χαίρονται πολύ για την ομάδα που έχουν και το λένε όπου βρεθούν." 

-Πριν ακόμα ξεκινήσει η εκπομπή, δημοσιεύματα μιλούσαν για υποτιθέμενη κόντρα σας με τη Σάσα Σταμάτη. Μετά από δύο μήνες συνεργασίας ποια είναι η σχέση σας; 
-"Παλιά πίστευα για τη Σάσα ότι είναι κίτρινη,τώρα που τη ζω πιστεύω ότι είναι έντονη. Για όποιον πρόκειται να μιλήσει, από τον καλύτερό της φίλος μέχρι τον εχθρό της, θα μιλήσει εξίσου έντονα, αυτό ίσως σε κάποιους φαίνεται κίτρινο. Δεν έχουμε κανένα κοινό σημείο με τη Σάσα, είμαστε πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες. Αυτή μιλάει πολύ γρήγορα χωρίς να σκέφτεται τι αντιδράσεις θα προκαλέσει, είναι αυθόρμητη, ενώ εγώ κάνω δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Δεν έχουμε κόντρα με τη Σάσα, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και δε με έχει φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση. Δε μπορούμε να κάνουμε όμως παρέα, έχει πάρα πολύ ενέργεια." 

-Έχετε δηλώσει στο παρελθόν την ενόχλησή σας για τα άτομα του χώρου που φοβούνται να εκφράσουν την αρνητική τους άποψη ανοιχτά. Θέλω λοιπόν με ειλικρίνεια να μου σχολιάσετε μερικά τηλεοπτικά πρόσωπα της επικαιρότητας. 

  • Ελένη Μενεγάκη: "Η Ελένη πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι θεσμός και ότι είναι ένα προϊόν του εαυτού της, δεν είναι απλά ένα τηλεοπτικό πρόσωπο. Όπου βάλεις το όνομα Ελένη Μενεγάκη, από νεροχύτες μέχρι βαλίτσες θα πουλήσει και κακά τα ψέματα είναι η νούμερο ένα παρουσιάστρια αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Αυτό που κάνει έναν παρουσιαστή κορυφαίο είναι η διάρκεια και δεν υπάρχει άλλη πέρα από την Ελένη που να έκανε 20 συνεχόμενα χρόνια καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή - και η Ρούλα Κορομηλά έκανε πολλά χρόνια αλλά όχι συνεχόμενα. Δε μπορώ να την κρίνω αφού ήδη ο κόσμος πήρε ένα στέμμα και της το έδωσε."
  • Τατιάνα Στεφανίδου: "Δεν ξέρω αν υποχρέωσαν την κ. Στεφανίδου να πάει απέναντι από την Ελένη Μενεγάκη - αν ισχύει αυτό έκαναν λάθος. Αν πάλι το επέλεξε καλά έκανε γιατί σημαίνει ότι της αρέσουν οι μάχες. Για την Τατιάνα Στεφανίδου έχω καταλάβει από συνεντεύξεις και γνωστούς που δουλεύουν μαζί της ότι είναι "σκυλί"στη δουλειά της, δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω. Η Ελένη και η Τατιάνα δεν έχουν τίποτα κοινό. Η Ελένη πήρε το κόνσεπτ του πρωινού, το απογείωσε και κάποια στιγμή το πήγε μεσημέρι ενώ η Τατιάνα πιστεύω ότι ανασήκωσε πολλές φορές τα μανίκια της για να αλλάξει κόνσεπτ, είναι πραγματικός πολεμιστής στη δουλειά της. Πηγές μου μού λένε ότι παρόλο που χάνει σε νούμερα, φέτος την απολαμβάνει πολύ την εκπομπή της. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι τα νούμερα το παν." 
  • Μάρκος Σεφερλής: "Δεν υπήρξα ποτέ ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν για το Σεφερλή, είτε αρνητικά είτε θετικά, κι αυτό γιατί δεν έχω δει ποτέ θεατρική του παράσταση ούτε έχω δει ποτέ ολοκληρωμένη την εκπομπή του – μόνο αποσπάσματα. Από το Just The 2 Of Us που τον έχω δει μόνο, μου έχει δώσει την εντύπωση ότι είναι πολύ εργατικός. Τώρα, αν δεν συμβαδίζω εγώ με την αισθητική του θεάτρου του είναι άλλο θέμα." 
  • Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: "Είναι ευνοημένη από το κανάλι της, όπως ευνοημένες ήταν κι άλλες παρουσιάστριες στο παρελθόν απλά ήταν πιο έξυπνες και έπαιρναν κάθε φορά λίγο από τον μπουφέ που άνοιξε μπροστά τους. Δεν ήταν έτοιμη να κάνει δική της εκπομπή, δεν παρακολουθεί τους συνεργάτες της όταν της μιλάνε." 


-Ποια θεωρείτε ότι είναι μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν μέχρι τώρα; 
-"Για εμένα η έκπληξη είναι το σήριαλ "Ταμάμ" με το οποίο έχω κολλήσει πάρα πολύ, παρόλο που δεν είχε διαφημιστεί πολύ. Μ'αρέσουν πολύ η Μαρία Λεκάκη και ο Μανώλης Μαυροματάκης σαν ζευγάρι. Επίσης, βρήκα επιτέλους κάτι διαφορετικό στην τηλεόραση, την "Εκδρομή". Όσον αφορά πρόσωπα, μ'άρεσε πάρα πολύ η Κατερίνα Καραβάτου, που είναι φίλη μου οπότε δεν είμαι πολύ αντικειμενικός. Σε αυτήν την εκπομπή με τον Κρατερό κατάφερε να δείξει το πόσο καλή είναι σε αυτό που κάνει, πόσο υψηλό επίπεδο έχει και πόσο μορφωμένη είναι γιατί μπορεί να έκανε καλά το Κους Κους τόσα χρόνια αλλά δεν έδειχνε το επίπεδό της." 

-Μέχρι τώρα πολύ εντυπωσιακή πορεία έχει δείξει συνολικά ο Alpha, παρά την πληθώρα νέων προγραμμάτων που έχουν ρίξει στη μάχη ο ΑΝΤ1 και το Mega. Γιατί πιστεύετε πως συμβαίνει αυτό; 
-"Ο Alpha έκανε κάτι πολύ έξυπνο που δεν το έκαναν τα άλλα κανάλια. Τόσο ο ΑΝΤ1 όσο και το Mega είχαν μεν πολλές νέες σειρές και προγράμματα αλλά άργησαν να τα βγάλουν, οι πρεμιέρες γίνονταν σταδιακά. Ο Alpha είχε την πολύ έξυπνη ιδέα να βγάλει όλα του τα προγράμματα μαζί και νωρίς. Πιστεύω βέβαια ότι οι ισορροπίες θα αλλάξουν καθώς τώρα τα κανάλια έχουν βγάλει όλα τους τα προγράμματα." 

-Όπως είπατε και νωρίτερα, πριν από δύο μήνες επιστρέψατε σε έναν γνώριμο χώρο για εσάς, τo περιοδικό Hello, στη θέση του διευθυντή σύνταξης. Πως είναι αυτός ο νέος ρόλος για εσάς; 
-"Αυτός ο νέος ρόλος έχει πάρα πολλές ευθύνες, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί συνάντησα μια ομάδα με την οποία έχουμε συνεργαστεί πολύ καλά και έχουμε αγαπηθεί πολύ. Χαίρομαι που ξανασυνεργάζομαι με την Έλενα Μακρή Λυμπέρη, γιατί είναι ένας άνθρωπος που στα δύσκολα με στήριξε. Όταν είχα φύγει από την Ελένη Μενεγάκη είχε ενδιαφερθεί να μάθει αν τα βγάζω πέρα στην Αθήνα και με βοήθησε να βρω δεύτερη δουλειά. Μου έδειξε από την πρώτη στιγμή την αγάπη και την εκτίμησή της. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ τα περιοδικά και έχει πολλές νέες ιδέες και χαίρομαι πολύ που είμαι και πάλι στο Hello. Σε ένα πρόσφατο ταξίδι που κάναμε στην Ισπανία και είδαμε πως λειτουργεί το ισπανικό Hola καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το διεθνές περιοδικό και πως ίσως να μην το φροντίσαμε πολύ στην Ελλάδα. Είμαστε σε φάση αναδιάταξης και αναδιοργάνωσης για να του δώσουμε ξανά τη φυσιογνωμία που αξίζει να έχει." 

-Το Hello είναι ένα περιοδικό που σε μεγάλο μέρος του βασίζεται σε φωτογραφίες paparazzi. Μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, ωστόσο, θεωρεί πως αυτές οι paparazzi φωτογραφίες είναι στημένες. Τι απαντάτε σ'αυτό; 
-"Αυτό που περιέγραψες είναι το παλιό Hello. Αν πάρει κάποιος το περιοδικό αυτή τη στιγμή θα δει ότι δεν βασίζεται μεγάλο μέρος της ύλης του σε paparazzi, είναι πολύ μικρότερο απ'ό,τι ήταν και απ'όσο θα έπρεπε να ήταν. Γι'αυτό σου είπα ότι ίσως δεν του φερθήκαμε όσο καλά του έπρεπε. Πλέον δεν είναι ένα paparazzi περιοδικό αλλά ένα περιοδικό διασημοτήτων με δικές μας παραγωγές και θέματα από το βρετανικό και το ισπανικό Hello. Στο περιοδικό θέλουμε να κρατήσουμε τα paparazzi σε ένα A list, με ονόματα όπως η Ελένη Μενεγάκη, η Τατιάνα Στεφανίδου, ο Γιώργος και η Φαίη και αυτοί σου υπογράφω ότι δεν τα στήνουν και δεν έχουν ανάγκη. Όσοι ανήκουν σε κατώτερες κατηγορίες στήνουν paparazzi αλλά πλέον δεν έχουν θέση στο Hello." 

-Στον ελεύθερό σας χρόνο χαλαρώνετε ή βρίσκεστε σε εγρήγορση για να προλάβετε κάποιο θέμα που μπορεί να σκάσει; 
-"Ο ελεύθερος χρόνος είναι λίγος, μόνο τα Σαββατοκύριακα. Σαφώς και προσπαθώ να αποσυμπιεστώ αλλά δεν σου κρύβω πως είμαι με το ένα μάτι στο Instagram και το Twitter μήπως γίνει κάτι. Από αυτή την άποψη δε χαλαρώνεις ποτέ. Αλλά θα φροντίσω να δω τους δικούς μου και τους φίλους μου, να πάω σινεμά, θέατρο και να δοκιμάσω κάποιο νέο εστιατόριο." 

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας για το μέλλον; 
-"Δεν έχω φιλοδοξίες πια. Αυτό που με ενδιαφέρει, επειδή η δουλειά των δημοσιογράφων είναι πολύ ρευστή, είναι όταν ξεκινά μια χρονιά να ολοκληρωθεί καλά η σεζόν. Θέλω καθετί που ξεκινάω να το ολοκληρώνω με ωραίο τρόπο. Αυτό που οφείλω στον εαυτό μου και μακάρι να το καταφέρω είναι να δουλεύω με ανθρώπους που δεν έχουν απωθημένα, που είναι ακομπλεξάριστοι και σέβονται τους συνεργάτες τους, επειδή πιστεύω ότι τέτοιος άνθρωπος είμαι κι εγώ."


Ευχαριστώ πολύ τον Άρη Καβατζίκη για αυτή τη συνέντευξη!

Λευτέρης Προβιάς



Για οποιαδήποτε παρατήρηση, απορία ή σχόλιο επικοινωνήστε μαζί μέσω facebook πατώντας εδώ ή μέσω mail στη διεύθυνση lefterisprovias95@gmail.com.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !