Η Μαρία Κορινθίου στο Face2Face του Tvnea: "Από τότε που έγινα μητέρα η ματαιοδοξία μου έχει μπει σε δεύτερη μοίρα!"

Λευτέρης Προβιάς
0
"Δε με ενδιαφέρει να δείξω κάτι άλλο από αυτό που είμαι ή να διατηρήσω κάτι που κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι είμαι", μου είπε η σημερινή καλεσμένη του Face2Face, όταν την ρώτησα για τον εαυτό της... Και αυτό ακριβώς συνειδητοποίησα με τη σύντομη συζήτηση που κάναμε. Χωρίς ταμπού και ενδοιασμούς, η Μαρία Κορινθίου πετά την ταμπέλα της καλλονής και μου μιλάει μεταξύ άλλων για την ομορφιά, την θεατρική παράσταση "Άνω Κάτω" και τον "Όρκο Σιωπής" του Star όπου πρωταγωνιστεί καθώς και για την αγάπη της ζωής της, την κόρη της, Ισμήνη.


-Από τα μέσα Νοεμβρίου θα βρίσκεστε και πάλι στη σκηνή του θεάτρου Βεάκη με την παράσταση "Άνω Κάτω". Σας βλέπουμε, όμως, λίγο διαφορετική, μια εικόνα σας που δεν έχουμε συνηθίσει.
-"Κάνω την Μαριγώ, την αδερφή του Γιάννη, που κατεβαίνει από το χωριό για να τον συνετίσει. Είναι ένας ρόλος πολύ ιδιαίτερος για εμένα και τον αγαπώ πάρα πολύ. Ανεβαίνω πάνω στη σκηνή και το χαίρομαι πραγματικά. Το κοινό βλέπει πια ότι ξεφεύγω από την εικόνα μου κι ότι μπορώ να δώσω και κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν συνηθίσει. Βγαίνω στη σκηνή άβαφη, ατημέλητη, με χαμηλά παπούτσια, φοράω πολλά ρούχα για να φαίνομαι εύσωμη και υποδύομαι μια γυναίκα νταρντάνα, μια γυναίκα πολύ loud... Όπως έχουμε στο μυαλό μας μια γυναίκα από το χωριό."

-Πολλοί λένε ότι δεν είσαι σοφή κίνηση να συνδυάζει κανείς την προσωπική με την επαγγελματική του ζωή. Εσείς που το τολμήσατε και συνεργάζεστε με το σύζυγό σας, Γιάννη Αϊβάζη, πώς νιώθετε γι'αυτό;
-"Το τολμήσαμε μετά από πολλά χρόνια. Μας είχαν γίνει πολλές προτάσεις να δουλέψουμε μαζί τόσο σε σειρά όσο και σε θέατρο και κινηματογράφο. Ακόμα και σε εκπομπές μας καλούσαν για να εμφανιστούμε μαζί και λέγαμε πάντα όχι. Θεωρήσαμε πως αυτή ήταν η σωστή στιγμή για να το κάνουμε και δε πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να το αποφεύγει. Έχεις επικοινωνία, έχεις επαφή, γνωρίζεις τον άλλο. Σαφώς, όπως και με κάθε άνθρωπο που συνεργάζεσαι, μπορεί να έρθεις σε προστριβές και εντάσεις όμως δεν έχει σημασία. Πολλά ζευγάρια δουλεύουν χρόνια μαζί και κάνουν και μεγάλες επιτυχίες."

-Είναι, ωστόσο, εύκολο όταν πατάτε στο κατώφλι του σπιτιού σας ή του θεάτρου να αφήνετε τα υπόλοιπα έξω;
-"Ναι! Τον Γιάννη όταν τον βλέπω στο θέατρο είναι ο σκηνοθέτης μου και έχουμε αποφασίσει ό,τι συμβαίνει στη δουλειά να μην το συζητάμε στο σπίτι. Ό,τι έχω να του πω σχετικό με τη δουλειά του το λέω μπροστά στους υπόλοιπους συναδέφλους μου, γιατί στο θέατρο δεν είναι ο άντρας μου αλλά ο σκηνοθέτης μου."

-Στη ζωή σας νιώθετε μοιραία γυναίκα, όπως είναι η Ελένη που υποδύεστε στον "Όρκο Σιωπής";
-"Εξαρτάται τι θεωρεί ο καθένας μοιραίο. Όλοι οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, έχουμε στιγμές που αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας και στιγμές που δεν αισθανόμαστε καλά, η ψυχολογία μας είναι τέτοια άλλωστε. Για εμένα, μοιραία είναι μια γυναίκα που ξέρει τον εαυτό της και τι θέλει από τη ζωή της, που μπορεί να αντιμετωπίζει ψύχραιμα καταστάσεις, που ξέρει τη δύναμή της και να μπορεί να τη χειρίζεται καταλλήλως. Γενικά είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος, αλλά όταν νιώθω καλά με τον εαυτό μου βγαίνει προς τα έξω."

-Τι μυστικά κρύβει η Ελένη;
-"Πολλά μυστικά και νομίζω πως ούτε η ίδια τα ξέρει. Θεωρεί πως μπορεί να τα αποφύγει και πως δεν είναι εξαρτημένη από αυτά, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το μεγάλο της μυστικό είναι η παράνομη σχέση και το μεγάλο της πάθος που έχει με τον Έκτορα. Γίνεται ένας φαύλος κύκλος, όμως, γιατί λέει ψέματα στον άντρα της, στο παιδί της, στον οικογενειακό της κύκλο για να καλύψει το μυστικό της και δεν το μοιράζεται με κανέναν. Είναι μόνη της σε αυτό."
-Ο Άρης μαθαίνει για αυτή τη σχέση της Ελένης με τον αδερφό του, Έκτορα;
-"Σε πρώτο επίπεδο, ο Άρης μαθαίνει ότι η Ελένη τον απατά αλλά δε μαθαίνει ποιος είναι ο εραστής της. Ακόμα, στο σημείο που βρισκόμαστε στα γυρίσματα, δεν έχει μάθει ότι πρόκειται για τον Έκτορα, αλλά θα έρθει μια μεγάλη σύγκρουση."

-Υπάρχει περίπτωση να δούμε την Ελένη να εγκαταλείπει τον Άρη για να κυνηγήσει τον έρωτά της με τον Έκτορα;
-"Η Ελένη είναι, νομίζω, θύμα και των δύο. Είναι μια γυναίκα που είναι ανάμεσα σε δύο άντρες αλλά δεν είναι γυναίκα-αράχνη. Ο άντρας της για πολλά χρόνια δεν της έδινε σημασία με αποτέλεσμα, όπως γίνεται με πολλές γυναίκες, να καταφύγει στην αγκαλιά του εραστή της, απλά στην προκειμένη περίπτωση είναι ο αδερφός του συζύγου της. Η Ελένη είναι τραγική φιγούρα και όχι πονηρό θηλυκό! Η πονηριά της βγαίνει μέσα από το ψέμα της μόνο που πρέπει να καλύψει για να μην εκτεθεί η ίδια, ο Έκτορας και η οικογένειά της. Θεωρεί πως δεν είναι εξαρτημένη από το πάθος της για τον Έκτορα και πως, αν ο Άρης της πει ανά πάσα στιγμή ότι τα παρατάει όλα για να κάνουν μια νέα αρχή, θα μπορέσει να αφήσει τον Έκτορα, αλλά δεν είναι έτσι. Η Ελένη, ουσιαστικά, ζει μια ζωή σαν μπαλάκι, την πετάει ο ένας και την πετάει κι ο άλλος. Έτσι, όταν είναι καλά με τον Έκτορα δεν είναι με τον Άρη και το αντίστροφο. Όλα αυτά, όμως, μέχρι να τη δούμε να πατάει πόδι, να αγριεύει, να απαιτεί και αν διεκδικεί!"

-Δηλαδή μου λέτε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στο ερωτικό τρίγωνο, αφήνοντας και τα δύο αδέρφια;
-"Στη φάση που είμαστε με τα κείμενα, η Ελένη λέει ότι θέλει να πάρει τέλος αυτή η ιστορία και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με όλους."

-Είναι γεγονός πως το τηλεοπτικό κοινό δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα στη σειρά. Σας αγχώνουν οι χαμηλές πτήσεις της σειράς στην τηλεθέαση;
-"Δε με αγχώνουν αλλά με προβληματίζουν. Δεν αγχώνομαι γιατί π.χ. δε μας είδε ο κόσμος, καμία σχέση... Αλλά άμα δεν πάει καλά η σειρά μπορεί και να κοπεί, που είναι και λογικό. Είναι η δουλειά μας και την πονάμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά ατελείωτες ώρες στα γυρίσματα, πηγαινοερχόμαστε στο Ναύπλιο και στη Λεμεσό... Σιγά σιγά αγαπάς τη δουλειά που είσαι και τους ανθρώπους είναι μέσα σ'αυτή. Οπότε όταν βλέπεις ότι δεν έχει το ανάλογο αντίκτυπο στεναχωριέσαι."

-Μας καλημερίζετε καθημερινά και μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Λάμψη 92,3 fm παρέα με το Γιώργο Χατζηπαύλου. Πώς είναι αυτή η επιστροφή σας στο ραδιόφωνο;-"Σαν να μην πέρασε μια μέρα... Το αγαπάω το ραδιόφωνο, μου έχει δώσει πολλά. Πιο πολύ, όμως, με έχει βοηθήσει ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος. Όταν κάναμε μαζί εκπομπή ήταν σε μια φάση που μόλις είχα έρθει από την Αμερική, ήμουν άβγαλτη, δεν ήξερα κανέναν, είχα ψιλοξεχάσει και τα ελληνικά μου... Πέρασα πάρα πολύ ωραία εκείνα τα χρόνια και βοηθήθηκα σε πολλούς παράγοντες. Με το Μιχάλη, είχαμε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με αποτέλεσμα, ως διευθυντής, πλέον, στο Λάμψη, να μου ξανακάνει πρόταση να κάνω πρωινό με το Γιώργο."

-Σε συνεντεύξεις που είχατε δώσει τα προηγούμενα χρόνια είχατε δηλώσει πως συζητούσατε με τον ΑΝΤ1 για τη συμμετοχή σας στο DWTS, όμως ποτέ δεν σας είδαμε να χορεύετε στο show. Μες στο καλοκαίρι συζητούσατε πάλι για την πιθανή συμμετοχή σας και είχατε δηλώσει πως θέλατε πολύ φέτος να πάρετε μέρος. Τι έγινε και δεν είστε μία από τους 14 συμμετέχοντες;
-Ήταν σαν αμοιβαία συνεννόηση. Είχα πολύ βαρύ πρόγραμμα με την παράσταση, τα γυρίσματα και την εκπομπή στο ραδιόφωνο και αυτό προβλημάτιζε και τις δύο πλευρές. Δεν έτυχε πάλι, όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Γενικά, είναι ένα show που μου αρέσει πάρα πολύ γιατί αγαπώ τον χορό. Όμως, ταυτόχρονα, από τότε που έγινα μητέρα η ματαιοδοξία μου έχει μπει σε δεύτερη μοίρα! Όλοι είμαστε ματαιόδοξοι σε αυτό το χώρο, όμως δεν αγχώνομαι και δε συγχύζομαι γι'αυτό πια. Σε πολλές προτάσεις, μέχρι να γίνει το παιδί μου έξι χρονών, αρνήθηκα και είχα δώσει βάση στο θέατρο από δική μου επιλογή. Με το Dancing υπήρξαν στιγμές που συζητάγαμε, στιγμές που δεν τα βρίσκαμε, στιγμές που δε με διάλεξε το show και στιγμές που εγώ είπα όχι στο show. Οι σχέσεις μου, όμως, με τους ανθρώπους της παραγωγής είναι πολύ καλές."

-Πολλοί συχνά σας αποκαλούν "Μόνικα Μπελούτσι της Ελλάδας". Νιώθετε ότι σας έχουν στοχοποιήσει λόγω της εξωτερικής σας εμφάνισης;
-"Από τη μία πλευρά, είναι πολύ ωραίο και τιμητικό για μια γυναίκα να την θεωρούν θελκτική και ερωτική. Απ'την άλλη, όμως, είναι μια ταμπέλα και αυτό με κρατάει στάσιμη στην υποκριτική. Από εμένα εξαρτάται, ωστόσο, σε τι θα πω ναι, σε τι θα πω όχι και τι ισορροπία θα δημιουργήσω. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση παίζω τον ρόλο της μοιραίας γυναίκας που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο άνδρες. Στο θέατρο έχω την ευκαιρία να δείξω κάτι άλλο και να φέρω την ισορροπία υποκριτικά. Η αλήθεια είναι ότι δε μου δίνονται πολλές ευκαιρίες να δείξω κάτι διαφορετικό, γιατί όντως με έχουν ταυτίσει με την εξωτερική μου εικόνα και ίσως θεωρούν ότι μόνο αυτό μπορώ να κάνω. Στη σειρά "Ράφι" είχα κάνει κάποια στιγμή ένα πέρασμα όπου υποδυόμουν τη θεούσα, αλλά συνήθως με θέλουν για τη μοιραία."

-Τελικά η ομορφιά είναι ευχή ή κατάρα;
-"Νομίζω ότι είναι ευχή αλλά πρέπει να ξέρεις πως να τη διαχειριστείς και να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές. Είναι δύναμη η ομορφιά αλλά χρειάζεται να έχεις και μέσα σου δύναμη γιατί όντως πολλές φορές κλείνουν οι πόρτες μόνο από αυτό. Είναι σκληρός ο χώρος του θεάτρου, δεν χαρίζονται οι άνθρωποί του όσον αφορά την υποκριτική. Αν έχεις αυτό το όπλο της ομορφιάς και τους δείξεις και κάτι άλλο είσαι μεγάλη δύναμη. Από εσένα εξαρτάται... Όσες πόρτες μου έχει ανοίξει η ομορφιά, τόσες μου έχει κλείσει. Είναι κατάρα άμα δεν ξέρεις πως να τη διαχειριστείς."

-Δεν έχετε κρύψει πως μετά τη γέννηση της κόρης σας έχει περάσει επιλόχειο κατάθλιψη. Πιστεύετε πως το γεγονός ότι μπήκατε πολύ νωρίς σε μια οικογένεια και ένα γάμο συνέβαλε στο να ενισχυθούν τα αρνητικά αυτά συναισθήματα;
-"Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι ιατρικώς αποδεδειγμένη, αλλά η ψυχολογία που είχα σε συνδυασμό με όλο το υπόλοιπο, ναι, ίσως μεγάλωσε το βαθμό της κατάθλιψης που περνούσα. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και πιστεύω πως οι γυναίκες πρέπει να μη ντρέπονται γι'αυτό, να μην έχουν ενδοιασμούς και ταμπού. Πρέπει να το "βροντοφωνάζουν" γιατί όσο πιο πολύ το βγάζουν από μέσα τους τόσο πιο γρήγορα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό, να το χαλιναγωγήσουν και να το ξεπεράσουν."

-Πιστεύετε πως έχετε βοηθήσει κόσμο με το γεγονός ότι μοιραστήκατε αυτή σας την εμπειρία δημοσίως;
-"Θεωρούσα πως όχι. Αλλά μου έστειλαν τρεις γυναίκες μήνυμα στο facebook ότι τις βοήθησα. Τα λόγια σου τελικά μπορεί να έχουν αντίκτυπο σε μερικούς ανθρώπους που για τον χ λόγο σε σέβονται! Το ότι βοήθησα αυτές τις τρεις γυναίκες με κάτι που απλά μοιράστηκα είναι μεγάλο πράγμα."

-Η κόρη σας, η Ισμήνη, ζητάει ένα αδερφάκι, όπως έχετε δηλώσει. Νιώθετε έτοιμη να μεγαλώσετε την οικογένειά σας;
-"Το ζητάει πολύ. Είναι μια ανάγκη, ένα θέλω του παιδιού μου αλλά... το καθυστέρησα πολύ. Αυτή τη στιγμή και να κάνω ένα παιδί η Ισμήνη θα έχει μεγάλη διαφορά, έχει ήδη μεγαλώσει ως μοναχοπαίδι. Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί. Είμαι full πάνω στην Ισμήνη και πλέον έχω πέσει με τα μούτρα και πάνω στη δουλειά και κάνω αυτό που με ευχαριστεί. Είναι πολύ φορτωμένο το πρόγραμμα αυτή τη στιγμή και ο ερχομός ενός δεύτερου παιδιού θα με έβγαζε έξω από τα νερά μου πάλι. Πλέον, είναι η στιγμή που κάνω πράγματα και για τον εαυτό μου, σε αντίθεση με τα έξι προηγούμενα χρόνια. Αν είναι, όμως, να έρθει καλοδεχούμενο."

-Με τα γυρίσματα σε Λεμεσό και Ναύπλιο, τις πρόβες, τώρα και αργότερα τις παραστάσεις αλλά και την ραδιοφωνική εκπομπή, προλαβαίνετε να αφιερώσετε όσο χρόνο θα θέλατε στην κόρη σας;
-"Προλαβαίνω... Μου έχει βγει η ψυχή, βέβαια, αλλά προς το παρόν προλαβαίνω. Τα έχω συνδυάσει με τέτοιο τρόπο, ώστε όποτε λείπω εγώ στην Κύπρο είναι μαζί της ο Γιάννης να με αντικαθιστά, γεγονός που δε με αγχώνει και δε μου δημιουργεί τύψεις. Τρέχω για να τα προλάβω όλα τις καθημερινές. Το Σαββατοκύριακο, όμως, είμαι full μαζί της από το πρωί μέχρι το βράδυ."


Ευχαριστώ πολύ τη Μαρία Κορινθίου για αυτή τη συνέντευξη που μου παραχώρησε!

Λευτέρης Προβιάς




Για οποιαδήποτε παρατήρηση, απορία ή σχόλιο επικοινωνήστε μαζί μέσω facebook πατώντας εδώ ή μέσω mail στη διεύθυνση lefterisprovias95@gmail.com.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !