Πουνέντης για Ηλιάκη: «Δεν χρειάζεται να καταπιεζόμαστε, αν δεν περνάει καλά, ας πάει να βρει τον Μουτσινά»

Γιώργος Τζοβάρας
0

Ο ίδιος  αυτοχαρακτηρίστηκε «ψώνιο», σε συνέντευξη που έδωσε στο entertv.gr.
Η συνέντευξη αναλυτικά:
 «Αυτά είναι». Πέσατε στα βαθιά με την Μαρία Ηλιάκη σε μία δύσκολη ζώνη… Υπάρχουν στιγμές που να το μετανιώνεις ή να έχεις δεύτερες σκέψεις;

Όχι και δεν ξέρω αν θα με πεις μαζοχιστή, αλλά μπορώ να σου πω ότι μου αρέσει κιόλας. Το απολαμβάνω! Όχι ότι δεν ήξερα από την αρχή ότι είμαστε στην καρδιά του ανταγωνισμού, αλλά αυτό έχει νόημα… Το να πας και να είσαι μόνος σου δεν έχει καμία αξία. Από την άλλη, εγώ και το περιβάλλον του ΣΚΑΪ το έχω αγαπήσει, νιώθω πάρα πολύ ωραία και έτσι όπως εξελίσσεται η εκπομπή, μέρα με τη μέρα την αγαπάω και περισσότερο.

Τα νούμερα τηλεθέασης σε αγχώνουν;

Πάλι τα ίδια με τα νούμερα τηλεθέασης! Επειδή ουσιαστικά ξαναμπήκα στην τηλεοπτική αρένα, πήγα στον ΣΚΑΪ ακριβώς για να μην έχω αυτό το άγχος του πρώτου ή δεύτερου καναλιού. Όταν είσαι σε ένα μικρότερο κανάλι, αξιοπρεπέστατο, όμως, όπως είναι ο ΣΚΑΪ- γιατί ο ΣΚΑΪ έχει μια βαριά υπογραφή, να το λέμε και αυτό… Πας, λοιπόν και κάνεις κάτι καινούργιο σε ένα κανάλι που φημίζεται για την ενημέρωσή του, εκεί είναι λάθος να σε κρίνουν με τα ίδια κριτήρια που κρίνουν τις εκπομπές, οι οποίες είναι στα ψυχαγωγικά κανάλια. Όχι ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει να «κυνηγάω» τα νούμερα, σαφώς και θέλω να έχω νούμερα που να ανταποκρίνονται στον μέσο όρο του καναλιού και ακόμα καλύτερα, ώστε να μην γυρίσει αύριο ο εργοδότης να πει «έβαλα τα χέρια μου και έβγαλα τα μάτια μου, τι προϊόν πήρα, μου έριξε τον γενικό μέσο όρο». Ο βασικός στόχος, λοιπόν, είναι να είμαστε πάντα στον μέσο όρο και πάνω από αυτόν. Με μεγάλη χαρά, βέβαια, θα δω τα νούμερα να είναι καλύτερα και από αυτά που υπολόγιζαν οι ιθύνοντες στον ΣΚΑΪ.

Να υποθέσω, δηλαδή, ότι δεν έχετε ακούσει «γκρίνια» από την πλευρά του καναλιού για τα νούμερα…

Γκρίνια δεν υπάρχει καμία και τους ευχαριστώ για αυτό. Ακριβώς γιατί δεν με αγχώνουν στην καθημερινότητά μου. Από την άλλη, υπάρχουν μέρες που τα νούμερα είναι πολύ καλά και υπάρχουν μέρες που τα νούμερα δεν είναι καλά. Εγώ δεν έχω αυτό το καθημερινό άγχος. Εγώ έχω να κάνω περισσότερο με την γενικότερη εικονα της εκπομπής και τον στόχο να σταθεροποιηθεί κάπου, ώστε να ξέρουμε ότι μιλάμε για μια εκπομπή που «παίζει» σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό. Αυτό είναι που με ενδιαφέρει. Όταν βγαίνεις να κάνεις κάτι διαφορετικό σε ένα κανάλι, σε ενδιαφέρει να νιώθεις ότι μαζεύεις τους τηλεθεατές σιγά σιγά και την παρέα να την βλέπεις να μεγαλώνει. Εμένα αυτό με αγχώνει. Αν τα Χριστούγεννα έχουμε μικρότερη τηλεθέαση από αυτή που έχουμε τώρα, εννοείται ότι θα αγχωθώ και θα προβληματιστώ και δεν θα περιμένω τη γκρίνια από το κανάλι, μόνος μου θα βγαίνω και θα γκρινιάζω. Το θέμα είναι να έχεις επίγνωση της κατάστασης. Αυτό το μήνα τα νούμερα είναι πολύ καλύτερα από ότι ήταν πριν και αυτό είναι καλό.

Πρόσφατα δήλωσες ότι «Κανείς δεν ξέρει πόσους μήνες έχει τηλεοπτικά», κάτι που συζητήθηκε πολύ. Τι εννοούσες όταν μίλησες για αλλαγές στην εκπομπή;

Μίλησα για αλλαγές στην τηλεόραση, γενικά. Δεν μιλούσα για την εκπομπή, αλλά συνολικά για  την τηλεόραση. Πιστεύω ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα. Η ταχύτητα και το άγχος για τηλεθέαση, με την μικρότερη διαφημιστική πίτα, έχει σαν λογικό αποτέλεσμα να μην έχουν πια τα κανάλια, όση υπομονή είχαν παλιότερα. Αν, λοιπόν, ένα προϊόν βλέπεις ότι δεν σου αποδίδει, αν παλιότερα του έδινες περιθώριο περισσότερους μήνες, τώρα μπορεί να στενεύουν τα περιθώρια. Αυτό εννοούσα. Θεωρώ, λοιπόν, ότι ακριβώς επειδή η εποχή είναι γρήγορη, όπως και όλα γύρω μας, έτσι πιο γρήγορες θα είναι και οι οποιεσδήποτε αλλαγές γίνουν στην τηλεόραση. Θεωρώ ότι τα προγράμματα τα οποία δεν θα έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών ή των διαφημιστικών εταιριών, θα αντικατασταθούν από άλλα προϊόντα. Δεν είναι κακό αυτό. Αν κάτι δεν πάει καλά, δεν είναι κακό να κοπεί και να αντικατασταθεί από κάτι άλλο.

Εσύ- αν και είναι σχετικά νωρίς ακόμα- βλέπεις εκπομπές που λες ότι «δεν θα ήταν κακό και να κοπούν»;

Αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση υπάρχουν προγράμματα που δεν μου αρέσουν ή που νιώθω ότι δεν έχουν λόγο τηλεοπτικής ύπαρξης. Όμως, δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει. Αυτό που δεν αρέσει σε εμένα, μπορεί να αρέσει σε κάποιον άλλο. Όπως συμβαίνει και με το «Αυτά είναι». Είναι λάθος να κρίνεις αν η εκπομπή που κάνω σου αρέσει, αν δεν έχεις καθίσει να τη δεις μια, δύο εβδομάδες για να δεις ποια είναι η εξέλιξή της και να είσαι σίγουρος για το τι κάνουμε. Άλλωστε, είναι βαρύ να λες ότι πρέπει να κοπεί ένα πρόγραμμα και να προστεθούν και άλλοι άνεργοι στη λίστα. Ο ρόλος μου, ως επαγγελματίας και ως τηλεθεατής, είναι να επιλέγω τι μου αρέσει να δω και τι όχι. Δεν θα κάνω τον διευθυντή προγράμματος. Το κάθε κανάλι αποφασίζει τι θέλει να έχει στο πρόγραμμά του.

 Όσον αφορά τη δική σας εκπομπή με την Μαρία Ηλιάκη, αν την έβλεπες ως τηλεθεατής, τι θα σου άρεσε σε αυτήν και τι όχι; Τι θα ήθελες πιθανόν να αλλάξεις;

Μου αρέσουν τα χιουμοριστικά βιντεάκια που έχουμε, με τα οποία βλέπουμε τηλεόραση και κρίνουμε αυτά που μας κάνουν περισσότερη εντύπωση ή αυτά με τα οποία γελάμε. Μου αρέσει στην εκπομπή που οτιδήποτε και αν λέμε είναι καλοπροαίρετο, που δεν το παίζουμε ειδικοί επί παντός επιστητού. Μου αρέσει που το διασκεδάζουμε. Για ό,τι έχει σχέση με τη μόδα και τα ρούχα, εγώ είμαι ο τελευταίος που πρέπει να μιλήσει, γιατί δεν έχω άποψη. Δεν είμαι μοδάτος, δεν είμαι fashion lover, δεν ξέρω από όλα αυτά. Γι’αυτό και κάνω περισσότερο χαβαλέ εκεί, παρά εκφράζω άποψη, μιλάω πιο χιουμοριστικά. Εγώ, λοιπόν, στην εκπομπή θα έβαζα παραπάνω χιούμορ. Θεωρώ ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει. Θεωρώ ότι από την τηλεόραση λείπει το γέλιο, λείπει το χαμόγελο και επειδή και η εποχή είναι λίγο περίεργη και μας «πνίγουν» τα χρέη και τα άγχη της καθημερινότητας, εγώ θέλω, όταν ανοίγω την τηλεόρασή μου να βλέπω κάτι που να με κάνει να περνάω καλά.

Ποιες είναι οι σχέσεις σας στην εκπομπή; Η Μαρία Ηλιάκη είπε πρόσφατα στην συνέντευξή της στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 ότι είναι νωρίς για να περνά καλύτερα στην εκπομπή σας από ότι στο «Δέστε τους», παρότι σας συνδέει μακροχρόνια φιλία… Σε ενόχλησε αυτό;

Τι είχε πει; Δεν το ξέρω! Δεν χρειάζεται να καταπιεζόμαστε στη δουλειά μας! Αν δεν περνάει καλά, ας πάει να βρει τον Μουτσινά να ξανακάνουν το «Δέστε τους» και όλα καλά!

Έχετε τσακωθεί ποτέ με τη Μαρία με αφορμή την εκπομπή;

Όχι, δεν έχουμε τσακωθεί για την εκπομπή και γενικά ακόμη και αν τσακωθούμε με τη Μαρία θα είναι από αυτούς τους τσακωμούς που τους κάνεις στιγμιαία και μετά από τρία λεπτά δεν τρέχει τίποτα. Δεν είναι από τα κορίτσια η Μαρία που σου βάζουν όρους στη δουλειά, που σου λένε ότι από εδώ μέχρι εδώ είναι το όριό μου και εσύ θα κινείσαι έτσι. Τουλάχιστον με εμένα δεν είναι έτσι.

Πάντως στην αρχή της συνεργασίας σας με τον ΣΚΑΪ είχε ακουστεί ότι είχε ζητήσει υπερβολικά πράγματα…

Φαντάζομαι ότι ζήτησε αυτά που είχε και στον Alpha. Δε νομίζω ότι θα ζήτησε κάτι παράταιρο, δεν ζήτησε να της βάψουν το γραφείο της κόκκινο! Εγώ δεν είχα πάει ακόμα στον ΣΚΑΪ, αλλά επειδή ξέρω τη Μαρία θεωρώ ότι όταν φεύγεις από μία δουλειά και πηγαίνεις κάπου αλλού λές «Εγώ δούλευα με αυτό τον τρόπο και είχα αυτές τις ανέσεις εκεί» και τα ζητάς και στην καινούργια δουλειά. Αν της είπαν ότι αυτά που θέλει δεν υπάρχουν, οκ. Δεν ξέρω τώρα τι ακριβώς συνέβη, αλλά δε νομίζω ότι η Μαρία είναι από τους ανθρώπους που θα κάνουν σκηνή για τον οποιονδήποτε λόγο. Άλλωστε, εγώ την βλέπω μια χαρά.

Σε πρόσφατη συνέντευξη σου στο περιοδικό «Εγώ» δήλωσες ότι κι εσύ αν ήσουν στο σπίτι σου θα παρακολουθούσες την Ελένη Μενεγάκη, ενώ στην εκπομπή είπες μπροστά στην Μαρία Ηλιάκη ότι το Dancing δεν θα έπρεπε να λέγεται with the Stars, αλλά with the ανθυποstars, αφού δεν έχει stars. Είσαι πάντα τόσο ειλικρινής; Λές πάντα αυτό που σκέφτεσαι;

Δεν θα πω εύκολα κάτι που θα σε πληγώσει ή θα σε μειώσει. Αυτό είναι θέμα ευγένειας, μην τα μπερδεύουμε. Άλλο ειλικρίνεια, άλλο ευγένεια. Το να είμαι, όμως, άνετος και χαλαρός και να λέω πράγματα που πιστεύω ότι πρέπει να πω, θεωρώ και ότι αυτή είναι η δουλειά μου- αυτό μου έχει ζητηθεί να κάνω- αλλά και ότι κάνει τη ζωή μας πιο απλή. Δηλαδή, όταν είπα ότι βλέπω την Ελένη, είπα την αλήθεια μου. Αν στεναχώρησε κάποιους ή κάποιοι το πήραν στραβά, είναι δικό τους θέμα. Αλλά το είπα με την έννοια ότι η «Ελένη» είναι μια εκπομπή της οποίας την παρουσιάστρια έτσι κι αλλιώς την αγαπώ πολύ, μου αρέσει, μου φτιάχνει τη διάθεση… Είναι η χαρά της ζωής το χαμόγελο της Ελένης, το θέλω στην καθημερινότητά μου. Και από την άλλη, η «Ελένη» έχει πρωτογενές υλικό, έχει συνεντεύξεις, έχει καλεσμένους, είναι μία άρτια δομημένη εκπομπή, με αυτή την έννοια το λέω. Εμείς είμαστε μια εκπομπή που βασίζεται περισσότερο στην αναπαραγωγή και τον σχολιασμό. Πάρα πολύ ωραίο το ένα, διαφορετικό τελείως από το άλλο… Απλά εγώ είπα ότι θα έβλεπα την Ελένη! Δεν το είπα ούτε για να μειώσω τη μια εκπομπή, ούτε για να εκφράσω την δυσαρέσκειά μου, ούτε για να περάσω ένα μήνυμα στον οποιονδήποτε… Θεωρώ ότι όταν θες να πεις κάτι, δεν είναι κακό να το πεις εφόσον δεν πληγώνει και δεν μειώνει τον άλλο. Όσο για το Dancing, επίσης είπα αυτό που ένιωσα, βλέποντας ως τηλεθεατής την πρεμιέρα του show. Νομίζω ότι και η τηλεθέαση το αποδεικνύει και δεν είμαι και ο μόνος που το είπε! Από την άλλη, πες μου πόσοι και ποιοι είναι οι stars στην Ελλάδα! Οι πραγματικοί stars μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών. Αυτοί φαντάζομαι ότι δεν έχουν ανάγκη να πάνε σε ένα show που θα τους αναγκάζει τρεις, τέσσερις ώρες κάθε μέρα να κάνουν πρόβες και να αφήνουν τις υπόλοιπες δουλειές τους. Φαντάζομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ήδη «πνιγμένοι» με αυτά που κάνουν.

Εσύ, αν σου έκαναν πρόταση, θα πήγαινες στο Dancing with the Stars;

Τι λες παιδί μου; Αν έβγαινε ένα show που θα τρώμε, να πάω! Αλλά να πάω σε ένα show που θα ταλαιπωρούμαι κάθε μέρα, να χορεύω ώρες ατελείωτες… Αυτά είναι καταναγκαστικά έργα! Τι κούραση, τι ταλαιπωρία είναι αυτή; Άσε με! Λίγα κάνω κάθε μέρα; Θα πήγαινα ωραιότατα να κάνω μια εκπομπή μαγειρικής! Να δοκιμάζω και να λέω τι μου αρέσει και τι όχι! Αυτό βεβαίως!

Άρα αυτή είναι η εκπομπή που θα ονειρευόσουν να κάνεις στην τηλεόραση;

Όχι, στην τηλεόραση με ενδιαφέρει να κάνω μόνο τηλεμάρκετινγκ! Αυτό είναι το μεγάλο μου όνειρο στην ελληνική τηλεόραση. Να διαφημίζω τις έξυπνες σκούπες, τις χύτρες ταχύτητας, τέτοια πράγματα! Αυτά είναι τα ωραία, παιδί μου, στην ελληνική τηλεόραση, αλλά δεν το έχει καταλάβει ο κόσμος.

Ανάμεσα σε Λιάγκα- Σκορδά και Σεφερλή, ποια από τις δύο εκπομπές προτιμάς να βλέπεις; Ποιο πρωινό σου αρέσει περισσότερο;

Βλέπω και τις δύο εκπομπές και περνάω καλά και με τις δύο! Δε νομίζω ότι απευθύνονται τόσο πολύ σε μένα αυτές οι εκπομπές και ίσως να είμαι λίγο άδικος… Όταν έχουν τα χρηστικά θέματα, εγώ βαριέμαι και αλλάζω κανάλι. Αλλά όταν έχουν όλα αυτά τα «κουτσομπολίκια» και «πλακώνεται» ο Γιώργος με τη Φαίη και ο Ουγγαρέζος με την Πολίτη και τον Μάρκο… Εγώ εκεί το απολαμβάνω, γελάω πάρα πολύ! Μου αρέσουν τα κομμάτια που είναι περισσότερο η ομάδα μεταξύ τους, που έχουν τους σχολιασμούς, που πειράζονται… Γενικά, μου αρέσουν οι παρέες. Πιστεύω ότι στην τηλεόραση μετράνε οι παρέες. Δεν με ενδιαφέρει ούτε ποιον καλεσμένο θα έχουν, ούτε τι θέμα θα δείξουν, ούτε το χρηστικό τους… Όλα αυτά εμένα δεν με αφορούν. Εγώ γελάω όταν βλέπω μια παρέα να πειράζεται. Και είναι αυτό που κάνουμε και εμείς στην εκπομπή… Αυτό μου αρέσει. Να πειράζω τη Μαρία, να πειράζω τη Νανά… Να τους πηγαίνω κόντρα και να τους κάνω πλάκα. Αυτά είναι που μου αρέσουν εμένα στην τηλεόραση. Και αυτές οι εκπομπές και οι δύο το έχουν! Σου είπα, για μένα το μυστικό- αυτό που αγαπάω πάρα πολύ και αποζητώ- είναι το χιούμορ και η πλάκα! Αυτό θέλω να έχω και αυτό θέλω να βλέπω.

Πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου;

Ψώνιο!

Θεωρείς ότι τα έχεις βρει με τον Μάκη τελικά;

Όχι! Είναι πολύ δύσκολο να τα βρει κάποιος με τον Μάκη, θέλει προσπάθεια. Είμαι αρκετά τρελός, ώστε να μπορέσω να τα βρω ακόμα και εγώ με τον εαυτό μου!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !