"Είπαν και ελάλησαν" της Αλεξάνδρας Τσόλκα

Γιώργος Τζοβάρας
0
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα περιοδικό, το Down Town, που πολλοί περάσαμε από τις σελίδες του. Κάποιοι αναδείχτηκαν από αυτό, κάποιοι άλλοι προχώρησαν σε άλλες αναζητήσεις, πολλοί γίναμε φίλοι και όπως και να 'χει μοιραστήκαμε την ίδια βεβαιότητα πως ιστορία γράφουν, μόνο οι παρέες… Κάποτε τελειώσαμε απ' το περίπτερο και αυτή η έλλειψη κάνει σα στερητικό σύνδρομο. Αν έχεις πιάσει το περιοδικό κατευθείαν από τα τυπογραφεία, να μυρίζει μελάνι, δύσκολα ξεπερνάς το πάθος του!

Σε εκείνο το Down Town, λοιπόν, που κάθε εβδομάδα έβγαινε στη κυκλοφορία με ωραία εξώφυλλα και ιστορίες ανθρώπων μέσα του, είχα καμία δεκαπενταριά χρόνια μια στήλη, που την περνάγαμε από μόνοι μας για πολύ πετυχημένη. Από εκείνη την παρέα, ο Νίκος Γεωργιάδης και ο Μιχάλης Ροδόπουλος την θυμήθηκαν και έτσι μπήκε ξανά μελάνι και να την στο «ΟΚ!»… Με την αγωνία αν το 'χω ακόμα, αν μπορώ να γελάσω με την σοβαρότητα που η showbiz εκλαμβάνει την ελαφράδα της, σας παραδίδω την στήλη της περασμένης εβδομάδας και όχι αυτή βέβαια που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη με το νέο τεύχος στα περίπτερα. Μπορεί να μεγάλωσα πολύ, μπορεί ο θυμός που 'χω πια στη ζωή να μη μ' αφήνει να διακρίνω το αστεία παράλογο ή μπορεί και να μη το 'χα και ποτέ και να μουν πολύ φασαρία για το τίποτα… Όπως και να 'χει ευχαριστώ τον Νίκο και τον Μιχάλη που μπόρεσα πάλι να μυρίσω το πολύχρωμο χαρτί στα περίπτερα…

Νίκος Οικονομόπουλος – είδωλο: «Όταν βγαίνει ο τραγουδιστής να πει τα τραγούδια του δεν σκέφτεται». Και παίρνετε όρκο, Νίκο, πως όταν μπαίνει αποκαθίσταται η λειτουργία;

Νίκος Οικονομόπουλος -  ίνδαλμα: «Επίσης τυφλώνεσαι απ' τα φώτα! Η όραση σου φτάνει μέχρι το δεύτερο τραπέζι». Αυτός ο τραγουδιστής δεν σκέπτεται, δεν βλέπει, τουλάχιστον να ακούει, νέος άνθρωπος!

Κυρία Μαρία – μαμά Ελεονώρας: «Όταν λένε κάτι άσχημο για τον Ελεονώρα, γυρνώ από την άλλη και λέω: μίλησε κανείς;». Απαπαπά κυρία Μαρία μου, μη μας κόψετε και καμιά ξανάστροφη! Βουβοί και με κρατημένη την ανάσα όλοι μας, μη το συζητάτε!

Νίκος Οικονομόπουλος – λαϊκός βάρδος: «Ακούς όμως το χειροκρότημα». Μόνο;… Και τι λένε οι γιατροί;

Στεφανία Νοβίκοβα – Ρωσίδα καλλονή: «Με αγγίζει η αμεσότητα των ανθρώπων εδώ και –όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται- με ενθουσιάζουν οι καιρικές συνθήκες, το γεγονός ότι υπάρχει ηλιοφάνεια τους περισσότερους μήνες του χρόνου». Άλλωστε είναι και το μόνο που υπάρχει, πια!

Νίκος Οικονομόπουλος – φτασμένος καλλιτέχνης: «Το χειροκρότημα σου δίνει δύναμη». Ναι, ναι, αλλά καλού κακού –συγγνώμη για τον ενικό, αλλά περάσαμε στα προσωπικά πράγματα!- να σου γράψουν, παιδί μου, και καμία συνταγή…

Γιώργος Τσαλίκης – ο Τσαλίκης: «Ευχαριστώ πολύ όσους με πολεμούν γιατί με πωρώνουν»! Σιγά Γιώργο, μη σε βομβαρδίζουν κιόλας!

Κώνη Μετάξα – κόρη Πανταζή, καλλιτέχνης: «Άλλαξα επίθετο γιατί το Μετάξα ακούγεται πιο ωραίο απ' το Πανταζή». Ναι, αλλά όχι απ' το Παντάζη!

Λευτέρης Πανταζής, μπαμπάς της Κώνης Μετάξα – Παντάζη: «Την παρακολουθώ την Κώνη τηλεοπτικά γιατί μετά με ρωτά για τις παρατηρήσεις μου». Α, πολύ ωραία! Να βοηθήσουμε. Ένα θεματάκι με τους παρατονισμούς, να της πείτε, έχει και να της πάρετε έναν δάσκαλο να εξηγήσει του παιδιού πότε τονίζεται η λήγουσα και πότε η παραλήγουσα στα ουσιαστικά!

Νίκος Οικονομόπουλος – Καζαντζίδης: «Σπιτόγατος είμαι τώρα. Αράζω σπίτι. Βλέπω πολλές ταινίες και ντοκιμαντέρ». Ναι, παιδί μου! Ναι, Νίκο μου! Απ' τα πολλά ντοκιμαντέρ μεγαλώνοντας να γυρίσεις κι ένα…

Μάκης Πουνέντης – ανάρπαστος: «Φέτος είχα 4 τηλεοπτικές προτάσεις»… Τι λες! Και να σκεφτείς πως 3 είναι όλα κι όλα τα κανάλια!

Σταματίνα Τσιμτσιλή – συγγραφέας: «Όταν έκλεισε το ALTER άρχισα να γράφω…»… Καλά να 'ναι ο Alpha Παναγία μου, γιατί θα την πληρώσουν κι άλλες τέχνες…

Νίκος Οικονομόπουλος – με ανησυχίες: «Έχω βγει πολύ έξω. Μου άρεσε πιο παλιά. Τώρα ούτε στα μπουζούκια δεν πολυπηγαίνω όταν δεν δουλεύω». Ούτε; Ε! Είπαμε ντοκιμαντέρ! Αλλά όχι και σαν ασκητής σε σκήτη Νίκο μου, πια! Όχι!

Γιάννης Λάτσιος – αγαπημένος διευθυντής: «Είμαι περήφανος για την εκπομπή της Φαίης και του Γιώργου, τους αξίζουν συγχαρητήρια (σ.σ: θα μας βάλει να στείλουμε και λουλούδια!). Είναι το πιο πλήρες γυναικείο μαγκαζίνο που έχει υπάρξει στην ελληνική τηλεόραση». Μόνο; Και στην παγκόσμια, μη σας πω…

Νίκος Οικονομόπουλος – μοναχός καλλιτέχνης: «Χθες διάβασα ότι θα κάνω μυστικό γάμο. Δεν παντρεύομαι, αλλά μη βάλεις τίτλο: «Δεν θα παντρευτεί ο Νίκος Οικονομόπουλος»! Και αφού την κάνεις την αρχισυνταξία χρυσό μου –μη παρεξηγείτε αποκτήσαμε πια οικειότητα!- και βάζεις και τον τίτλο, δεν πέρναγες απ τα παιδιά να βάλεις και ένα χεράκι στην απομαγνητοφώνηση που είναι και πιο μεγάλο ζόρι;

Δημήτρης Ουγγαρέζος – πρωινατζής: «Θεωρώ την Ντορέτα Παπαδημητρίου, την επομένη μεγάλη παρουσιάστρια»… Ε! περνάνε και τα χρόνια!

Νίκος Οικονομόπουλος – αρχισυντάκτης καλλιτέχνης: «Για έρωτα και χωρισμό τραγουδάω. Ε, τι ήθελες να τραγουδήσω; Για το γκαζόν της αυλής μου;». Εγώ προσωπικά; για το αυτόματο πότισμα!

provocateur

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !