Απόψε στην εκπομπή "60' Ελλάδα" με τον Νίκο Μάνεση

Γιώργος Τζοβάρας
0
Το «60’ Ελλάδα» καταγράφει την καθημερινότητα στους ορεινούς οικισμούς,  η οποία είναι εντελώς διαφορετική από ότι θα περίμενε κανείς.

 Λιβάδι το χωριό των νέων
Είναι, ίσως, από τα πιο ζωντανά χωριά. Δεκάδες νέοι αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές και δοκίμασαν την τύχη τους στα αστικά κέντρα επέλεξαν συνειδητά τη ζωή του χωριού, καλύπτοντας σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Η εκπομπή συναντά τη δασκάλα Αγγλικών με το δικό της φροντιστήριο, τον κομμωτή, τον υδραυλικό  τον αρχιτέκτονα, τους νέους κτηνοτρόφους και αγρότες. Όλοι τους νέοι άνδρες και γυναίκες των οποίων η ηλικία δεν ξεπερνά τα 25 χρόνια.

Βερδικούσα, ο οικισμός των πολυτέκνων
Οι περισσότερες οικογένειες του χωριού έχουν πάνω από 5 παιδιά ενώ δε λείπουν και οι περιπτώσεις οικογενειών τα μέλη των οποίων ξεπερνούν τα 14 και 15 άτομα.

«Οι ερημίτες του Θεού»
Οι δεκάδες οικογένειες που άφησαν τα σπίτια τους στις πόλεις και πήραν τα βουνά πριν από 15 χρόνια. Πεπεισμένοι ότι ερχόταν η συντέλεια του κόσμου, δημιούργησαν ένα κοινόβιο περιμένοντας την ώρα της κρίσης. Η ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας που είχε προφητεύσει ο πνευματικός τους καθοδηγητής δεν έφτασε ποτέ. Ο Νίκος Μάνεσης συναντά τους πρωταγωνιστές μιας υπόθεσης που απασχόλησε τον Τύπο αλλά και τη Δικαιοσύνη με τις μεταξύ τους διενέξεις. Ποια είναι σήμερα η κατάστασή τους;


Επίσης, η κάμερα της εκπομπής καταγράφει εικόνες καθημερινότητας από την Ελασσόνα, την Τσαριτσάνη, τα Καλύβια, τον Κοκκινοπηλό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !