Ο Άρης Πλασκασοβίτης αποκλειστικά στο Face2Face του TVNEA: "Συζητάω για τρία τηλεοπτικά κόνσεπτ!"

Λευτέρης Προβιάς
2
Τον Άρη Πλασκασοβίτη τον γνωρίσαμε ως το "αστέρι" του Greek Idol! Με τη συμμετοχή του σε πολλές μουσικές θεατρικές παραστάσεις άφησε το στίγμα του στο σανίδι κερδίζοντας τις εντυπώσεις! Ο Κερκυραίος τραγουδιστής μπήκε και πάλι τηλεοπτικά στη ζωή μας μέσα από τη συμμετοχή του στο "Your Face Sounds Familiar" κι εκεί σκοπεύει να μείνει. Ως πρώτος καλεσμένος του Face2Face ο Άρης Πλασκασοβίτης μιλά σε μια πολύ αποκαλυπτική συνέντευξη για τη συμμετοχή του στο παιχνίδι του ΑΝΤ1, την πιθανότητα συμμετοχής του σε τηλεοπτική εκπομπή, τα σχέδιά του για την μουσική καθώς και το bullying και το ρατσισμό!


 -Πολλοί άνθρωποι της μουσικής βιομηχανίας -ακόμα και άτομα που πήραν μέρος- κατακρίνουν τα μουσικά talent shows. Εσείς μετανιώνετε για τη συμμετοχή σας στο Greek Idol;
-"Όχι, δεν έχω μετανιώσει γιατί ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία. Γνώρισα πολύ όμορφους ανθρώπους με τους οποίους κρατάω ακόμη επαφή, όπως η κυρία Κορομηλά, η Έλλη Κοκκίνου, ο Κώστας Καπετανίδης... Πέρασα πάρα πολύ ωραία και ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα για να με γνωρίσει ο κόσμος. Θα ήταν βλακεία να μετανιώσω. Αν ήταν ας μην έμπαινα καθόλου στο show! Αυτοί που λένε ότι μετάνιωσαν είναι ίσως επειδή κουβαλάνε ακόμα την ταμπέλα του Greek Idol ή του The Voice ή του Fame Story. Είναι στο χέρι του κάθε καλλιτέχνη, άμα τον ενοχλεί η ταμπέλα, να την αφαιρέσει κάνοντας χρόνο με το χρόνο καλύτερα πράγματα. Το "Your Face Sounds Familiar" ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία γι'αυτό. Πλέον, δεν άκουγες "ο Άρης από το Greek Idol" άκουγες "ο Άρης Πλασκασοβίτης". Έμαθαν κι αυτό το περίεργα ασυνήθιστο επίθετο. (γέλια)"

-Τι γεύση σας αφήνει πλέον το show, τώρα που έχει τελειώσει, δεδομένου ότι μέχρι το τρίτο live θέλατε να αποχωρήσετε;
-"Ξεκίνησε με μία πολύ πικρή γεύση και πολύ μετανιωμένη διάθεση. Στο πρώτο live ήμουν εγώ, ο Παντελής Καναράκης και η Μπέτυ Μαγγίρα αγκαζέ και κοιτάζαμε το μόνιτορ, μετά κοιταχτήκαμε και τους λέω "Εγώ παιδιά φεύγω, γεια σας!" και ακολούθησαν και καλά για πλάκα. Εν κατακλείδι ήταν ό,τι πιο ωραίο έχω κάνει! Ίσως φταίει το ότι ήμουν πιο ψημένος, δεν είχα το άγχος της αποχώρησης, του τι θα πω και πως θα το πω που είχα στο Greek Idol. Είχα το άγχος να μην φάω το 3, αλλά κι αυτό κάποια στιγμή το ξεπερνάς. Έτρωγα και αρκετά τριάρια από τον κύριο Ρήγα. (γέλια) Γίναμε μια τόσο ωραία οικογένεια που ήμασταν πολύ αγαπημένοι και δεμένοι και ο ένας ήθελε να βοηθήσει τον άλλο. Πάντα ζητούσα, για παράδειγμα, τη γνώμη του Κώστα Δόξα."

-Πείτε μου μία θετική και μία αρνητική ανάμνηση από το YFSF;
-"Είναι πολλά τα θετικά, ήταν μια φοβερή εμπειρία. Βέβαια, όσο τέλεια ήταν άλλο τόσο δεν ήθελα να είμαι εκεί. Μεγάλο μειονέκτημα του Face ήταν το πάρα πολύ άγχος και η αυστηρά περιορισμένη ώρα ξεκούρασης. Για τρεις μήνες δεν είχα καθόλου προσωπική ζωή. Δε μπορούσα να δω τους φίλους μου, να μιλήσω με τους δικούς μου στο τηλέφωνο. Εμένα, από την άλλη, αυτό μ'αρέσει. Θα ήθελα πολύ, αν μπορούσα, να καταλήξω στο νοσοκομείο από υπερκόπωση. Είμαι του γιατρού, δεν είμαι καλά!"

-Μπορεί, να μην κερδίσατε στο show. Κερδίσατε όμως έναν πολύ καλό φίλο, τον Κώστα Δόξα.
-"Αυτή η φιλία προέκυψε πολύ αυθόρμητα, από τη μέρα που πήγαμε να κάνουμε το teaser... Από εκείνη τη μέρα η καλοπροαίρετη βλακεία μας έδεσε πολύ έντονα. Δηλαδή, η Μαρία Μπεκατώρου, η Κατερίνα Γκαγκάκη και οι άλλοι μας φώναζαν "έλεος, φτάνει" και μας κυνηγούσαν με τη σφυρίχτρα. Παρόλο που γνωριζόμαστε σύντομο χρονικό διάστημα τον αγαπάω πολύ τον Κώστα. Είναι από τους ανθρώπους που μπορεί να κάνω να τον δω έναν μήνα αλλά όταν βρεθούμε είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα. Για εμένα αυτό είναι φιλία.

-Ένας δικός σας δίσκος είναι στα σχέδιά σας; Άλλωστε, ως τραγουδιστή σας γνωρίσαμε.
-"Είναι η προταιρεότητά μου. Είμαι συνέχεια στο studio με το φίλο μου, τον Γιώργο Παπαθανασίου και γρατζουνάγαμε τις κιθάρες. Θέλω να βγάλω ένα κομμάτι αλλά είμαι πολύ περίεργος. Αν κάτι δε με εκφράζει 100% θα προτιμήσω να μην το βγάλω απλά για να το βγάλω και να το παίζω απομίμηση του Σάκη. Δεν θέλω να να πιάσω με το τραγούδι μου μόνο το κοινό των δεκατριάχρονων που σε δύο χρόνια θα με ξεχάσει γιατί θα βγει άλλος Άρης. Το 2014 θέλει αυθεντικότητα και το μυαλό του καλλιτέχνη να στροφάρει. Είναι πολύ μεγαλύτερη η ικανοποίηση που νιώθεις από το αυθεντικό παρά από μία κόπια. Πιο πολύ με ενδιαφέρει, λοιπόν, να βγάλω το τραγούδι μου παρά να κάνω τηλεόραση. Κι επειδή είμαστε στην Ελλάδα που, δυστυχώς, όλα θέλουν μια ταυτότητα, δε γίνεται κάποιος να κάνει ως βάση πέντε πράγματα. Εμένα η ταυτότητά μου είναι το τραγούδι, στο μέλλον βλέπουμε..."

-Πως πάει η προετοιμασία του δίσκου και τι στυλ μουσικής είναι τα τραγούδια που ετοιμάζετε;
-"Έχω ήδη γράψει ένα δικό μου κομμάτι και έχουμε γράψει με το Γιώργο άλλα τρία. Συζητάω και με δυνατά ονόματα του χώρου μήπως και μου κάνουν κάποιο κομμάτι. Συνεργάζομαι και με το Θανάση Γκαραβέλα που με βοηθάει και με συμβουλεύει για το πως θα το χειριστούμε. Τα κομμάτια είναι σε στυλ pop rock και μπαλάντες."

-Τα τελευταία χρόνια, οι εκπρόσωποί μας στη Eurovision είναι πολύ συχνά άτομα που γνωρίσαμε μέσα από μουσικά talent shows. Θα πηγαίνατε εσείς στη Eurovision;
-"Είναι όνειρο το να πάω στη Eurovision. Αν το ότι ήμουν στο Greek Idol μου δίνει προβάδισμα για να πάω να το λέω παντού ότι βγήκα από αυτό. Θα ήθελα πολύ να πάω με ένα dance κομμάτι, να χορέψω... Με βάση αυτά που μου έλεγε η Ελευθερία Ελευθερίου και η κυρία Μαρινέλλα είναι φοβερή εμπειρία. Εκεί πιστεύω πως θα νιώσω περισσότερο ψώνιο από τώρα. Στο Greek Idol σκεφτόμουν ότι είμαι ο Σάκης Ρουβάς και ότι με βλέπει όλη η Ελλάδα, με γουστάρει και με περιμένει σαν τρελή να βγω να τραγουδήσω και να χορέψω. Στη Eurovision θα σκεφτώ πως όλοι αυτοί με ξέρουν και πως θα είναι η μοναδική ευκαιρία να κάνω μια συναυλία με χιλιάδες κόσμο κάτω και εκατομμύρια να με βλέπουν από την τηλεόραση! Θα νιώσω Justin Timberlake! (γέλια) Θέλω πολύ να πάω με ένα καλό τραγούδι."

-Τα τελευταία χρόνια σας έχουν κερδίσει τα musicals. Τι είναι αυτό που σας ελκύει στο είδος;
-"Αφενός συνδυάζει δύο αγαπημένες μου καλλιτεχνικές ασχολίες, το τραγούδι και το χορό, αφετέρου το musical είναι ένα δεύτερο όνειρο. Το αγαπάω πάρα πολύ και με εκφράζει αρκετά σαν άνθρωπο. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι δεν έχω την τρέλα που έχει ένας musical performer. Δε μου αρέσει πάντα να περιορίζομαι σε ένα ρόλο. Να πω δηλαδή συγκεκριμένα τραγούδια, σε συγκεκριμένο ύφος σε συγκεκριμένα σημεία. Στους "Δαίμονες" ήθελα πολύ να κάνω το γελωτοποιό και τον έκανα, στο "Chicago" τρελαίνομαι γι'αυτού του είδους τη μουσική, στο "Rent" που ήταν και η πρώτη μου δουλειά έκανα ένα ρόλο που δεν το περίμενα ποτέ, τον Angel, και το χρωστάω στο Μίνωα Θεοχάρη που με πρότεινε, και το "Sugar" είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες. Θα ήθελα πολύ να είμαι και στο "Priscilla" του Φωκά Ευαγγελινού."

-Είστε ένα παιδί που ήρθε από την επαρχεία γεμάτο φιλοδοξίες να πετύχει και έχει ήδη κατορθώσει πολλά. Νιώσατε ποτέ πως καβαλήσατε το καλάμι;
-"Ίσως λίγο στο Greek Idol! Μπορεί να ήταν 8 το βράδυ κι εγώ να ήμουν με τα γυαλιά ηλίου στο σπίτι μέσα και να παίζω κιθάρα, όπως στο Fame Story. Καβάλησα, βέβαια, αρκετά το καλάμι στα 16 μου, όταν ήμουν στην Κέρκυρα επειδή ήμουν από τα πρώτα αγόρια που τραγουδούσαν και χόρευαν σε φεστιβάλ κτλ και το έπαιζα λίγο ντίβα. Αλλά το ξεπέρασα γρήγορα χάρη σε ανθρώπους που μ'αγαπούν."

-Σας ενδιαφέρει η τηλεόραση;
-"Όσο δε με καίει, όσο δε με ενοχλεί και δεν εισβάλλει πολύ στην προσωπική μου ζωή, ναι. Το να βρεθώ σε μία τηλεοπτική εκπομπή θα το κάνω αλλά πολύ οριοθετημένα. Αν βρεθώ σε ένα πάνελ θα βρω ένα τρόπο να ξεφύγω και να μη σχολιάζω τη ζωή κανενός, γιατί δε με ενδιαφέρει και δεν είμαι δημοσιογράφος. Δε θα έκανα πράγματα που θα μπορούσαν να με κάψουν. Το "Dancing With The Stars" ας πούμε θα το έκανα. Αλλά θα λένε ότι έχω πάρει σβάρνα τα πάντα στην τηλεόραση για να είμαι μπροστά στο γυαλί. Αυτό δε το θέλω. Με το Face κιόλας έφαγα μια φρίκη. Μπήκα πολύ έντονα πάλι στα φώτα της δημοσιότητας και δε μπόρεσα να το χειριστώ, αλλά επειδή ήμουν πιο ψημένος μου ήταν πιο ομαλό."

-Ποια είναι τα επαγγελματικά σας σχέδια για τη νέα σεζόν;
-"Συζητάω για τρία τηλεοπτικά κόνσεπτ, δύο εκπομπές και μία μουσική σειρά. Είμαι στο στούντιο κι αν όλα πάνε καλά μέχρι μέσα Οκτώβρη θα βγει και το πρώτο μου κομμάτι. Επίσης, συζητάω για δύο πολύ δυνατά musical. Προσπαθώ  να υλοποιήσω τις ιδέες που σκέφτηκα το καλοκαίρι."

-Πολλές φορές σε συνεντεύξεις σας έχετε μιλήσει για το bullying που δεχθήκατε στο σχολείο. Ωστόσο, σαν φαινόμενο εμφανίζεται πολύ έντονα και στην ενήλικη ζωή. Δέχεστε ακόμα bullying είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους στη ζωή σας;
-"Υπάρχει πολύ σε μορφή ρατσισμού, αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν να με ακουμπήσει πλέον ούτε σωματικά ούτε λεκτικά. Είμαι, πλέον, τόσο φωτεινός και δυνατός απέναντι σε όλα αυτά τα μικρά ανθρωπάκια τα οποία έρχονται, τυφλώνονται και φεύγουν. Ακούγομαι σαν ψώνιο, αλλά θέλω να πω ότι έχω δυναμώσει τόσο πολύ που δε με αγγίζουν. Οι μόνοι που μπορούν να με διαλύσουν ψυχολογικά, χωρίς να θέλω να τους προσβάλλω, είναι οι δημοσιογράφοι που γράφουν και λένε ρηχά πράγματα για να κάνουν κλικ και τηλεθέαση."

-Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα ομοφοβικά περιστατικά, όπως το περιστατικό στο Παγκράτι. Γιατί νομίζετε πως ο σεξουαλικός προσανατολισμός του καθενός δίνει σε μερικούς δύναμη να επιβληθούν;
-"Απλά φοβούνται γιατί ξέρουν ότι είναι γκέι κατά βάθος... Δεν είναι κακό να είσαι γκέι. Η μποέμικη ζωή υποστηρίζει τον ελεύθερο έρωτα, την αγάπη, την αυθεντικότητα. Ας τα βάλουμε λίγο στη ζωή μας."

-Τι προτείνετε να κάνουν τα παιδιά που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις;
-Εγώ κλεινόμουν στο καβούκι μου και δεν αντιδρούσα, δε μιλούσα σε κανέναν, ούτε στους γονείς μου γιατί φοβόμουν. Η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία όμως. Προτείνω στα παιδιά αυτά να μιλήσουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό και φόβο στους γονείς οι οποίοι θα πρέπει να εισηγηθούν αυστηρά στο διευθυντή του σχολείου.

-Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;
-"Από προσωπική άποψη θέλω να πάρω ένα δίπλωμα αυτοκινήτου επιτέλους. Παρόλο που ξέρω να οδηγώ δεν έχω προλάβει να πάρω το δίπλωμα. Επαγγελματικά θέλω να ανεβαίνω κάθε χρόνο ένα σκαλί στη δουλειά μου και να ξέρω περισσότερο τι είναι αυτό που θέλω, να είμαι πιο δημιουργικός, πιο έξυπνος. Να έχω δίπλα μου ανθρώπους που θα με αγαπάνε και να έχω την υγεία μου για να μπορώ να κάνω όλα τα παραπάνω!"


Ευχαριστώ πολύ τον Άρη Πλασκασοβίτη για αυτή τη συνέντευξη!

Λευτέρης Προβιάς


(Για οποιαδήποτε σχόλια ή απορίες επικοινωνήστε μαζί μου στην προσωπική σελίδα μου στο Facebook πατώντας εδώ, ή στο email μου: lefis66@gmail.com)

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Πολυ ωραια συνεντευξη!Μπραβο Λευτερη!Ποια μουσικη σειρα εννοει ο Αρης?Εχετε περισσοτερες πληροφοριες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ... Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά, είναι ακόμα σε αρχικά στάδια της παραγωγής. Δεν έχει κλείσει ακόμη σε κάποιο κανάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !