Γνωστός ντετέκτιβ εξαπατά επώνυμους «απατημένους»

0
Ο γνωστός ιδιωτικός ντετέκτιβ της Πάτρας διαφήμιζε σε διαδικτυακές αγγελίες, ότι είχε «βαλιτσάκι» παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών ή «φίλους» σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Μπορούσε να «πιάσει επ’ αυτοφώρω» τους άπιστους σύζυγους, όπως υποσχόταν στα υποψήφια θύματά του. Τουλάχιστον 65... κατά φαντασίαν ή πραγματικά, απατημένοι ή απατημένες, έπεσαν στα «δίχτυα» του.

Οι επιφανείς πολίτες της Πάτρας και της Αθήνας, σε Κηφισιά και Γλυφάδα, έδωσαν από 2.000 έως 3.000 ευρώ για να... ακούσουν τις ερωτικές απιστίες των συντρόφων τους. Σε χρονικό διάστημα περίπου εννέα μηνών είχε κατορθώσει να τους αποσπάσει περίπου 85.000 ευρώ.
 Ο ιδιωτικός ερευνητής δεν είχε όμως τέτοια δυνατότητα, «δούλευε» τα θύματά του και δεν παρακολουθούσε ποτέ τους «στόχους», με αυτόν τον τρόπο. Έδινε μάλιστα τα δήθεν «πειστήρια της απιστίας», σε cd με τις καταγγεγραμένες συνομιλίες των... άπιστων. Όταν οι πελάτες εξέφραζαν έντονα παράπονα, πως δεν ακούν τίποτα ύποπτο σε αυτά, εκείνος επικαλείτο κακογραμμένη συνομιλία. Σε μία μάλιστα περίπτωση, είχε ξεχάσει να «κάψει» την προηγούμενη εγγραφή του ψηφιακού δίσκου. Ο «απατημένος» άκουσε τον παλιό τραγουδιστή Γιώργο Κοινούση και το γνωστό τραγούδι του «Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά»...  
   Μία «απατημένη», κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς πλήρωσε τα χρήματα αλλά ποτέ δεν πήρε υλικό καταγραφής συνομιλίας του «άπιστου», και κατήγγειλε τον 56χρονο ιδιωτικό ερευνητή, σε αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για αυτή την καταγγελία ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς και του τραπεζικού απορρήτου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 56χρονος με σκοπό το παράνομο όφελος, δημιούργησε ιστοσελίδα παροχής υπηρεσιών ιδιωτικού ερευνητή και ανάρτησε σε διάφορες ιστοσελίδες, σχετικές αγγελίες, στις οποίες εκτός των άλλων, αναφερόταν η δυνατότητα πρόσβασης και καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών. Από την άρση του τραπεζικού απορρήτου, προέκυψε ότι από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 στο λογαριασμό του 56χρονου κατατέθηκαν χρήματα από 65 άτομα, συνολικού ύψους 85.540 ευρώ.
  Σε έρευνα, που έγινε στο διαφημιζόμενο γραφείο ιδιωτικών ερευνών στην Πάτρα, συνελήφθησαν, από κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 56χρονος και δύο γυναίκες 46 και 35 ετών.
Όπως διαπιστώθηκε η 46χρονη λειτουργούσε το γραφείο χωρίς άδεια, καθώς είχε λήξει από τον Ιούνιο του 2012, ενώ ο 56χρονος και η 35χρονη απασχολούνταν στην επιχείρηση χωρίς την προβλεπόμενη άδεια εργασίας.
Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, μία σφραγίδα του γραφείου ιδιωτικών ερευνών με το όνομα του 56χρονου,  οχτώ φύλλα με εκτυπώσεις από ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα  δίκαννο, για το οποίο ο 56χρονος δήλωσε πως το κατείχε ο ίδιος χωρίς τη σχετική άδεια.
   Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για απάτη και  παράβαση της νομοθεσίας για τη λειτουργία  γραφείων ιδιωτικών ερευνών καθώς και περί όπλων, κατά περίπτωση, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.


thetoc



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !