Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 ελέω Λιάγκα

Κωνσταντίνος Κότσαρης
1
Mετά από 4 χρόνια, ο ΑΝΤ1 τιμωρήθηκε από το ΕΣΡ για όσα ακούστηκαν στην εκπομπή «Πρωινό» από τον τότε παρουσιαστή της Γιώργο Λιάγκα.

Ο παρουσιαστής του πρωινού είχε σχολιάσει το αποτρόπαιο έγκλημα του φόνου και τεμαχισμού της τετράχρονης Άννυ από τον βιολογικό της πατέρα ζητώντας ο άνθρωπος αυτός να μην φτάσει σε δίκη και να βασανιστεί μέρες μέχρι να πεθάνει και ο ίδιος.

Το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τιμώρησε τον σταθμό, σχεδόν 4 χρόνια μετά, με 30.000 ευρώ συνολικά. Δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ για την προτροπή σε παράνομη ενέργεια (τέλεση βίαιου εγκλήματος) και επίσης των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ για προστασία ανήλικων τηλεθεατών.

Η απόφαση του ΕΣΡ αναφέρει αναλυτικά αφού πρώτα παρουσιάζει τα λόγια του Γιώργου Λιάγκα στην εκπομπή της 5ης Μαΐου 2015:

«είναι δυνατόν να σκοτώνεις και να τεμαχίζεις ένα τετράχρονο παιδί;… Ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει κάτι άσχημο σε μια τέτοια οικογένεια, που η μάνα είναι πιθανό να ήταν ιερόδουλη, ήταν μες στα ναρκωτικά ο πατέρας, μες στα δεν ξέρω τι ήτανε. Μιλάμε για υπανθρώπους!… Αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να φτάσει σε δικαστήριο. Δεν πρέπει να πάει σε δίκη ο άνθρωπος. Μόλις μπει στη φυλακή αυτός, μέχρι να πάει σε δικαστήριο, πρέπει κάποιοι άγιοι άνθρωποι να φροντίσουνε, έχω μια διαίσθηση, ότι πρέπει να γίνει ένα πολύ φριχτό έγκλημα, πολύ φριχτό έγκλημα όμως. Να ζήσει φρίκη αυτός ο άνθρωπος πρέπει, μέχρι να πεθάνει! Δεν μπορεί να πεθάνει, πρέπει να βασανιστεί για μέρες, μέχρι να πεθάνει το γουρούνι αυτό…». Ο όλος τρόπος διατύπωσης του λόγου του παρουσιαστή(χωρίς νηφαλιότητα και ψυχραιμία) συμβάλλει, και μάλιστα εν γνώσει της παρανομίας, στην ανάδειξη και προτροπή σε διάπραξη παράνομης ενέργειας, ήτοι στην αυτοδικία εις βάρος του φερόμενου ως δράστη.

Ενόψει όλων αυτών, καθίσταται σαφές ότι η εγκαλούμενη εταιρεία, κατά τη μετάδοση της εν λόγω εκπομπής, με την παρουσίαση των γεγονότων με τον προαναφερθέντα τρόπο παραβίασε – εκ προθέσεως – τις αναφερόμενες στο νομικό μέρος της παρούσας διατάξεις. Επομένως, πρέπει να επιβληθούν στην εγκαλούμενη εταιρεία διοικητικές κυρώσεις και δη εκείνη του προστίμου. Περαιτέρω, με βάση τη βαρύτητα της παραβάσεως, το κοινώς γνωστό μερίδιο τηλεθεάσεως του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού (όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στο ΕΣΡ στοιχεία) και το γεγονός ότι η εγκαλουμένη υπήρξε πολλαπλώς υπότροπη (και) κατά το πρόσφατο παρελθόν για παραβάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας (όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στο ΕΣΡ στοιχεία), κρίνεται ότι το επιβλητέο πρόστιμο είναι εκείνο των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ για την προτροπή σε παράνομη ενέργεια (τέλεση βίαιου εγκλήματος) και επίσης των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ για προστασία ανήλικων τηλεθεατών».

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Έπρεπε να γίνει αυτό με την φοιτήτρια και να ξεσκονίσουν παλιές εκπομπές που ήταν ο Λιάγκας και να ρίξουν πρόστιμο μετά από 4 χρόνια στον ΑΝΤ1 για αυτά που είχε σχολιάσει τότε?

    Τόσα χρόνια τι κάνανε και θυμήθηκαν τώρα κατόπιν εορτής?

    Εκείνο το διάστημα που ήταν το ΕΣΡ για να ρίξει καμπάνες εκεί που πρέπει?

    Μόνο του Λιάγκα η εκπομπή δεν ήταν ,ήταν και κάποιες άλλες εκπομπές που για μένα έπρεπε να είχαν τιμωρηθεί και δεν ασχολήθηκαν,και ασχολούνται με τον Λιάγκα εξαιτίας αυτού του περιστατικού που έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !