Μάχη για την ταινιοθήκη του MEGA...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
1
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διάθεση του «θησαυρού» του MEGA και θεωρείται σίγουρο πως για την απόκτησή του, εκτός από πολλά χρήματα, θα πέσει και πολύ... παρασκήνιο.

Ο πλειστηριασμός για τα περιουσιακά στοιχεία της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ έχει οριστεί για τις αρχές του επόμενου μήνα και σε αυτόν θα συμπεριληφθούν το σήμα του MEGA CHANNEL, η ταινιοθήκη, το αρχειακό υλικό και κάποια ακίνητα.

Το ενδιαφέρον των περισσότερων εμπλεκόμενων είναι για την ταινιοθήκη που περιέχει σειρές οι οποίες έχουν αποδείξει τη δυναμική τους αφού και την περίοδο που το κανάλι πρόβαλε μόνο επαναλήψεις τους σημείωνε υψηλές τηλεθεάσεις, αλλά και το αρχειακό υλικό του καθώς ήταν ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός πανελλήνιας εμβέλειας, αφού είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε νεοσύστατους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Για το ποιοι ενδιαφέρονται, ποιοι δηλαδή είναι αυτοί που θα συμμετέχουν στον πλειστηριασμό έχουν γραφτεί πολλά… και λέγονται ακόμα περισσότερα. Το χρέος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ στις πιστώτριες τράπεζες υπολογίζεται πως είναι κοντά στα 30 εκατομμύρια, ενώ όμως έχουν δεσμευμένα αρκετά που είχαν εισπραχθεί κατά την περίοδο που το κανάλι λειτουργούσε χωρίς live πρόγραμμα.

Τα σενάρια που ακούγονται είναι πολλά και… ενδιαφέροντα, αφού ένα από αυτά μιλά για «συμμαχία» δύο (μπορεί και τριών) ενδιαφερομένων ώστε να μην «χτυπηθούν» μεταξύ τους και ανεβάσουν τις τιμές. Φαίνεται όμως πως εκτός από αυτή τη «συμμαχία» υπάρχει και άλλος ενδιαφερόμενος που σκοπεύει μάλιστα να… ρίξει χρήμα για να αποκτήσει το αρχειακό υλικό και την ταινιοθήκη.

Ωστόσο ένα από τα εμπόδια που αναγκάζει όλους τους ενδιαφερόμενους να συνεχίζουν να επανεξετάζουν τις κινήσεις τους είναι τα πνευματικά δικαιώματα σειρών, καθώς σε αρκετές από αυτές είναι… μπερδεμένα και ανήκουν ακόμα σε δημιουργούς τους.

Δεν είναι τυχαίο, που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν δημιουργηθεί «ειδικές ομάδες» που εξετάζουν μία προς μία τις σειρές για να εξακριβώσουν τελικά τι επιπλέον θα πρέπει να πληρώσουν αν τις αποκτήσουν, αλλά και τι όρους έχουν για την προβολή τους.

Το σίγουρο λοιπόν είναι αυτό που ανέφερα στην αρχή: για την απόκτηση του «θησαυρού», της ταινιοθήκης και του αρχειακού υλικού, υπάρχει πολύ και έντονο παρασκήνιο και προβλέπεται σκληρή μάχη, ακόμα και στις… συμμαχικές πλευρές!

Και βέβαια δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι μπορεί από τον πλειστηριασμό να πληρωθεί μεν η οφειλή ή μέρος της στις πιστώτριες τράπεζες αλλά οι επί σειρά ετών απλήρωτοι εργαζόμενοί του, η «καρδιά» του MEGA θα –αναγκαστούν να- μείνουν και αυτή τη φορά θεατές ενός στημένου (?!?) παιχνιδιού…!

newsit.gr-Γρηγόρης Μελάς

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Στοίχημα ότι ο Μαρινάκης θα την πάρει όλη?
    Καραστημένη διαδικασία δεν το συζητώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !