Ενδιαφέρον Κυριακού – Αλαφούζου για θεματικές άδειες

Κωνσταντίνος Κότσαρης
1
Επιστολή προς το ΕΣΡ προτίθεται να στείλει κατά το προσεχές διάστημα ο αρμόδιος για τα Μέσα Ενημέρω- σης υπουργός, Στέλιος Πέτσας, με την οποία θα ζητά να ενημερωθεί για το κατά πόσο η ανεξάρτητη Αρχή είναι έτοιμη να διενεργήσει τον διαγωνισμό για τη χο- ρήγηση τόσο των θεματικών αδειών όσο και των αδειών στους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο νέος υπουργός, από την πλευρά του, δείχνει διατεθειμένος να «τρέξει» τη σχετική διαδικασία, θέλοντας να μπει οριστικά τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Στο πλαίσιο αυτό, πραγμα- τοποίησε σειρά επαφών με τις ενώσεις που εκ- προσωπούν τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. Από τις επαφές προέκυψαν πολλά και σημαντικά συμπεράσματα, τα οποία ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι θα νομοθετήσει. Πάντως, όσον αφορά την προκήρυξη για τη χορήγηση αδειών θεματικού περιεχομένου, όπως και αυτή για την απόδοση αδειών στα περιφερειακά κανάλια, δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν εξελίξεις και πριν από τα τέλη του τρέ- χοντος χρόνου.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η απάντηση που θα δώσει το ΕΣΡ στο ερώτημα που θα τεθεί από τον αρμόδιο υπουργό. Από κει και πέρα, σε επίπεδο ενδιαφέροντος οι πληροφορί- ες αναφέρουν ότι για θεματική άδεια έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον οι επιχειρηματίες Θοδωρής Κυριακού (Μακεδονία TV) και Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος πριν από έναν χρόνο ανα- ζητούσε συχνότητα για να «στεγάσει» το ΣΚΑΪ 24.

Για θεματική άδεια δεν αποκλείεται να ενδιαφερθεί και ο Φίλιππος Βρυώνης του Νέου Εψιλον. Στο πεδίο, τώρα, των περιφερειακών αδειών, εκτός από τους «μεγάλους» της επαρχίας, ζωηρό ενδιαφέρον εκδηλώνει και ο επιχειρηματίας Διονύσης Παναγιωτάκης του Action 24. Πέραν, όμως, της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Πέτσας σκοπεύει, και αυτό το κατέστησε σαφές στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με το Δ.Σ. της ΕΙΗΡΑ, να επισπεύσει τον διαγωνισμό και για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών.

Πρωταρχικός στόχος για την κυβέρνηση δεν είναι τόσο τα χρήματα που θα καταφέρει να συ- γκεντρώσει στα δημό- σια ταμεία όσο η νομι- μοποίηση συνολικά του ραδιοφωνικού χάρτη.

media.gr

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !