Η «Ελλάκτωρ» ξεκινάει την ανακατασκευή του κτιρίου της «Πήγασος»

Νίκος Τσαγρής
0
Την άμεση αξιοποίηση του –κενού σήμερα– κτιρίου γραφείων το οποίο στο παρελθόν στέγαζε τις εγκαταστάσεις του εκδοτικού συγκροτήματος της «Πήγασος» («Εθνος», «Ημερησία» κτλ.) δρομολογεί ο όμιλος Ελλάκτωρ, μέσω της REDS, θυγατρικής εταιρείας στον κλάδο των ακινήτων. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της REDS, Γιάννης Μωραΐτης, ήδη ξεκινούν εργασίες ανακατασκευής/ανακαίνισης του κτιριακού συγκροτήματος, προκειμένου στη συνέχεια να εγκατασταθεί σε αυτό νέος χρήστης/ενοικιαστής, με απώτερο στόχο την πώληση του κτιρίου γραφείων σε κάποια εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ).
Επί του παρόντος δεν έχει γίνει γνωστό αν ο νέος χρήστης του ακινήτου των 10.000 τ.μ. στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου θα είναι ο ίδιος ο όμιλος Ελλάκτωρ ή κάποια τρίτη εταιρεία.
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες ο όμιλος προχώρησε στην πώληση του κτιρίου γραφείων που στεγάζει σήμερα τα κεντρικά του γραφεία στην Εθν. Οδό, στο ύψος της Νέας Κηφισιάς. Αγοραστής του ακινήτου, αντί ποσού 25 εκατ. ευρώ, ήταν η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ. Τότε είχε συμφωνηθεί η παραμονή της «Ελλάκτωρ» ως μισθώτριας του ακινήτου για τα επόμενα πέντε χρόνια, ωστόσο, εναλλακτικά παρεχόταν η δυνατότητα στον κατασκευαστικό όμιλο να αποχωρήσει από το κτίριο, εφόσον είχε όμως εξασφαλίσει νέο μισθωτή γι’ αυτό. Ειδικότερα, η εν λόγω συμφωνία αφορά την υποχρέωση του ομίλου Ελλάκτωρ να καταβάλει ένα συγκεκριμένο, προσυμφωνηθέν ποσό προς την Orilina Properties, το οποίο όμως μπορεί να καλυφθεί και με άλλον τρόπο, π.χ. μέσω της εύρεσης και εγκατάστασης κάποιου άλλου μισθωτή. Για παράδειγμα, ο όμιλος επιχειρήσεων του κ. Πάνου Γερμανού, ο οποίος ήδη μισθώνει χώρους στο υφιστάμενο κτίριο στη Νέα Κηφισιά, θα μπορούσε να επεκτείνει την παρουσία του εκεί. Σε ένα τέτοιο σενάριο, η «Ελλάκτωρ» θα προχωρούσε σε μετεγκατάσταση στα πρώην γραφεία του «Εθνους». Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω κίνηση εκτιμάται ότι θα απελευθερώσει επιπλέον κεφάλαια για την «Ελλάκτωρ», μειώνοντας τις λειτουργικές δαπάνες της κι εξασφαλίζοντας άμεση ρευστότητα.
Επιπλέον, η τοποθεσία του ακινήτου στο Χαλάνδρι κρίνεται ιδιαίτερα προνομιακή, καθώς βρίσκεται πάνω στον άξονα της Αττικής Οδού κι εξυπηρετείται από τον σταθμό μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας.
Ενα ακόμη νέο έργο που «τρέχει» αυτήν την περίοδο η REDS αφορά την αξιοποίηση της νέας Μαρίνας Αλίμου, μετά την επικράτηση, τον προηγούμενο Απρίλιο, του ομίλου «Ελλάκτωρ» στον σχετικό διαγωνισμό. Σύμφωνα με τον κ. Μωραΐτη, το διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρι την έναρξη της επένδυσης των 50 εκατ. ευρώ, ενδέχεται να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει τους 18 μήνες. Στόχος είναι η ανάπτυξη χώρων 18.500 τ.μ., όπου, μεταξύ άλλων, προβλέπεται να δημιουργηθούν ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα και σημεία εστίασης.
Πηγή Καθημερινή

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !