«Σταθμός Μέγαρο» – Νέα πολιτιστική εκπομπή στην ΕΡΤ2

Νίκος Τσαγρής
0
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στις 11:30
Νέα εκπομπή που πραγματεύεται την πολύπλευρη παρουσία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα.
Ένας σταθμός πολιτισμού που, με σεβασμό στο κοινό του, προσελκύει την Τέχνη, την κλασική μουσική, την όπερα.
Είναι πάντα μπροστά σε κορυφαίες εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας. Στο χορό, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στις εικαστικές τέχνες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.
Σκοπός της εκπομπής είναι η προσέλκυση κοινού ευρύτερα, παρουσιάζοντας ό,τι συμβαίνει στον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Μουσικής.
Ο Χρίστος Παπαγεωργίου παρουσιάζει την εκπομπή με τον δικό του τρόπο μέσα από τις νότες του πιάνου, παίζοντας κλασικά αριστουργήματα, καθώς και δικές του συνθέσεις.
Εκπομπή 3η: «Θεόδωρος Κουρεντζής – Προπώληση εισιτηρίων,
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Στέφανος Τσιαλής,
Στέφανος Παπαγκίκας – Actress, M Shop»
– Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για τις δύο συναυλίες που θα δώσει ο διεθνούς φήμης μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής με την Ορχήστρα και Χορωδία musicAeterna στη σκηνή του Μεγάρου, τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019. Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει το «Κοντσέρτο για χορωδία» του Άλφρεντ Σνίτκε και το έργο «Tristia» του Φιλίπ Ερσάν.
Το νέο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έφερε ουρές στα ταμεία του. Η εκπομπή κατέγραψε την προπώληση εισιτηρίων και τη γνώμη του κόσμου και το ενδιαφέρον του για τις πολιτιστικές δράσεις του Μεγάρου.
– Με αφορμή την εμφάνιση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο, καλεσμένος στην εκπομπή είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Στέφανος Τσιαλής.
– Μπορεί η ηλεκτρονική μουσική να αποκτήσει ποτέ την αμεσότητα, τη ζεστασιά και τη φυσικότητα των ακουστικών οργάνων; Ο διοργανωτής Στέφανος Παπαγκίκας μιλά στον Χρίστο Παπαγεωργίου για τον αινιγματικό και πολυσύνθετο παραγωγό της ηλεκτρονικής μουσικής Actress –κατά κόσμον Darren J. Cunningham–, ο οποίος μαζί με τον εικονικό βοηθό του, τον Young Paint (προϊόν ενός λογισμικού), έρχεται για ένα μοναδικό οπτικοακουστικό σόου, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
– Οι χώροι του Μεγάρου είναι πάντα ανοιχτοί στο κοινό. Με κύριο άξονα τη μουσική στο M Shop, το Κατάστημα του Μεγάρου, η έμπνευση και η Τέχνη περνούν μέσα από χρήσιμα αντικείμενα.
Η διευθύντρια Χώρων Κοινού – Ανάπτυξης και Αξιοποίησης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μαρία Καραναγνώστη και η υπεύθυνη του M Shop, Κατερίνα Σιώζου, μας ξεναγούν στους καλαίσθητους χώρους του M Shop.
Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου.
Αρχισυνταξία: Μαρία Γιαμούκη.
Διεύθυνση παραγωγής: Εύη Γάτου.
Σκηνοθεσία: Φλώρα Πρησιμιντζή.
Συμπαραγωγός: Pangolin Entertaintment.
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !