Μείον 10 εκατ. για αθλητικά στην ΕΡΤ

Χρήστος Παναγούλης
0
Επισημοποιήθηκε η μείωση των αθλητικών συμβολαίων της ΕΡΤ για το ποδόσφαιρο με την αφαίρεση –ύστερα από απόφαση του μετόχου της εταιρείας– συνολικού ποσού 9.929.933 ευρώ από τον προϋπολογισμό της κρατικής τηλεόρασης για τα έτη 2019 και 2020. Η ανάκληση της οικονομικής υποχρέωσης –κατά την απόφαση– οφείλεται στην αποχώρηση των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Άρης από τη συμφωνία με τις επτά ΠΑΕ αλλά και στη μείωση δαπάνης για άλλα αθλητικά δικαιώματα. Οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ για τα αθλητικά δικαιώματα ποδοσφαίρου ως το 2020 διαμορφώθηκαν πλέον περίπου στα 40 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα ο μέτοχος έδωσε το πράσινο φως για τη διάθεση ποσού 1.187.603 ευρώ για τα έτη 2020, 2021 και 2022. Η δαπάνη αφορά την εγκατάσταση ευρυζωνικών συνδέσεων μεταξύ των κτιρίων της ΕΡΤ και τη διασύνδεση του Ραδιομεγάρου με το διαδίκτυο, ύψους 366.960 ευρώ, και τις άδειες χρήσης υπηρεσιών πλατφόρμας ενοποιημένης επικοινωνίας ύψους 243.294 ευρώ.

Στο συνολικό ποσό συμπεριλαμβάνονται και αθλητικά δικαιώματα. Ποσό ύψους 469.708 ευρώ για τα δικαιώματα της EBU που αφορούν τους αγώνες FIFA και UEFA καθώς και ποσό ύψους 107.641 ευρώ για τη μίσθωση των καναλιών ποδοσφαιρικών αγώνων (club channels). Πρόκειται για προγράμματα των ποδοσφαιρικών ομάδων που είχαν εξασφαλιστεί για το πρόγραμμα του ERT Sports.

typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !