Λοΐζος Ξενόπουλος: Τι είπε ο Διευθυντής Προγράμματος για τη ριζική αλλαγή του ΣΚΑΪ...

1

Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο ΣΚΑΪ παρουσίασε στον Τύπο το φρέσκο και πλήρες πρόγραμμά του. Φυσικά, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, τον λόγο πήρε  ο Λοΐζος Ξενόπουλος, Διευθυντής Προγράμματος του ΣΚΑΪ.Διαβάστε αμέσως παρακάτω την ομιλία του:

«Και τώρα η σειρά του ΣΚΑΪ…

Εξελίχθηκε, γέμισε χρώματα, άλλαξε μέγεθος, έγινε λεπτή κ' έξυπνη. Τη δαιμονοποίησαν, την κατηγόρησαν για τα πάντα, αλλά και την αγάπησαν με πάθος. Δεν αναφέρομαι στην καινούργια ηρωίδα των Γεωργίου-Δημητρίου, αλλά στην τηλεόραση.

Πριν από 1,5 χρόνο περίπου, σε κάποιες ατέλειωτες ολονύχτιες συζητήσεις, θέσαμε ένα στόχο: ο ΣΚΑΪ να μην είναι μονάχα το κανάλι αναφοράς στην Ενημέρωση αλλά να γίνει το κανάλι αναφοράς και στην Ψυχαγωγία. Ο ΣΚΑΪ να είναι το μοναδικό κανάλι στην Ελλάδα που μπορεί να ισχυριστεί πως συνδυάζει το κύρος της ενημέρωσης με την ποιοτική ψυχαγωγία. Και κάπου εκεί έγινε το πρώτο βήμα για την επόμενη μέρα.

Ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του, με το Ράδιο Αρβύλα και το Βινύλιο έδωσαν το έναυσμα για την αλλαγή , για να πνεύσει νέος αέρας στον αέρα μας. Για την ενημέρωση τα ξέρετε. Σας τα είπε  τόσο ωραία κι εύγλωττα ο κ. Παπαδρόσος. Όταν η πλειονότητα των τηλεθεατών στρέφεται στην Ενημέρωση του ΣΚΑΪ στα κρίσιμα γεγονότα, είναι σαφές πως το κύρος κι η αξιοπιστία είναι εκείνα που τη χαρακτηρίζουν. Πιστεύουμε πως με το Πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει φέτος είμαστε στον σωστό δρόμο.

Φυσικά δε γίνονται όλα από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει χρόνο, θέλει υπομονή, θέλει επιμονή ,και πάνω από όλα θέλει πίστη. Πάντως, το γεγονός πως ο Ανταγωνισμός οδηγήθηκε σε πρωτοφανή κλιμάκωση παραγωγών δείχνει πως κάτι γίνεται σωστά. Έτσι, σήμερα με χαρά μπορούμε να σας παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.. Kαι με περηφάνια να λέμε: ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ...

Οι πιο αγαπημένοι ηθοποιοί. Οι πιο ξεχωριστοί παρουσιαστές. Οι πιο μεγάλοι Stars. Οι πιο εμπνευσμένοι δημιουργοί. Η ουσία οποιουδήποτε πράγματος που είναι πετυχημένο, είναι να είναι ολοκληρωμένο. Και το φετινό πρόγραμμα είναι πλήρες. Βάζουμε τη σφραγίδα μας στην ελληνική μυθοπλασία. Ψάχνουμε καινούργιους μύθους. Aλλά εξίσου, είναι ενδιαφέρον, πιστεύουμε, να λέμε ιστορίες από τα παλιά με μια νέα, διαφορετική, φρέσκια οπτική.

Λόγω Τιμής 20 χρόνια μετά. Το revival της εμβληματικής σειράς που όλοι της γενιάς μας (κ' όχι μόνο...) περιμένουμε. Η σειρά που προσωπικά με συγκινεί όσο κανένα άλλο πρόγραμμά μας, αφού πέρα από την αγάπη που έχω στη Μιρέλλα, στον Λάμπη και στα παιδιά (μεγαλώσαμε μαζί), συγκινήθηκα που είδα το μικρό μου μπλε mini που δέσποζε στην αφίσα του πρώτου Λόγω Τιμής να ξανατσουλάει και στον νέο κύκλο. Αναγκάστηκα, δε, μετά από 20 χρόνια να αλλάξω λάστιχα για να μην τρακάρει ο Πυρπασόπουλος.

Οι 8 λέξεις του Ανδρέα, της Βάνας και του Κούλλη. Ένα πολιτικό θρίλερ, μια δυνατή ιστορία αγάπης… Ένα απροσδόκητο δοκίμιο για το πώς δεν δαμάζονται τα βασικά ένστικτα του ανθρώπου. Αναφορές σε πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις είναι και δεν είναι τυχαίες. Δυο δραματικές σειρές που θα είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι της Prime Time.

Για τις στιγμές πoυ θέλουμε να αποφορτιστούμε και να φτιάξουμε τη διάθεσή μας, ετοιμάσαμε δυο κωμικές σειρές που έρχονται να αναπληρώσουν το κενό του καλού, ευφυούς χιούμορ.

Θα Γίνει Της Πολυκατοικίας: Όλοι έχουμε βιώσει έστω και μια φορά την παραζάλη της γενικής συνέλευσης μιας πολυκατοικίας. Όταν το ζούμε συνήθως κλαίμε, όταν όμως θα το βλέπουμε στις οθόνες μας θα γελάμε. Ο αυτοσαρκασμός στη νέα αυτή ηθογραφία είναι σχεδόν μαζοχιστικός. Ίσως σε λίγο καιρό να αλλάξει η προκλητική ρήση και πια να λέμε «Θα γίνει της... πολυκατοικίας»!

Room Service, πλιζ:  Σε μια χώρα που το airbnb έχει κατακτήσει κάθε σπιθαμή εδάφους, ένα ξενοδοχείο θα αλλάξει τους κανόνες του hospitality. Το προσωπικό είναι συνέχεια σε παροξυσμό. Οι πελάτες πιο αναποφάσιστοι και από το βρετανικό κοινοβούλιο. Κι όλα αυτά δοσμένα με την αιρετική γραφή του Αλέξανδρου Ρήγα. Φοβάμαι μήπως παραφήσαμε ελεύθερη τη φαντασία του. Δυο κωμικές σειρές που θα μετατρέψουν τα σπίτια μας σε έργο του Ντα Βίντσι, θα τρώμε όλοι από την ίδια μεριά του τραπεζιού, όπως στον Μυστικό Δείπνο.

Όλοι Στον ΣΚΑΪ
Η ψυχαγωγία κρατάει τα σκήπτρα και φέτος… Με ακριβοθώρητες μετεγγραφές, με κομβικές μετακινήσεις αλλά και με σταθερές αξίες …

Ο ναυαγός/ερημίτης Γιώργος Λιάγκας βαρέθηκε να σιωπά και κολύμπησε μέχρι τα ανοιχτά του Φαλήρου για να φτιάξει μια ομάδα που μάλλον θα είναι αναρχικά λαλίστατη. Ελένη Τσολάκη, Δημήτρης Παπανώτας, Κάλια Ελευθερίου και η Κατερίνα Γκαγκάκη. Μας ενημερώνουν, μας ψυχαγωγούν ,μας προετοιμάζουν όχι μόνο για αυτά που συνέβησαν αλλά και για αυτά που θα συμβούν.

Στο τρέιλερ ο Νίκος Μουτσινάς μπουγελώνεται με βόμβες χρώματος. Λέτε να έχουν την ίδια διάθεση και οι τηλεθεατές από το σπίτι τους; Χωρίς αιδώ, πάντως, ο Νίκος θα μας δώσει βραβεία Χρυσής Τηλεόρασης, θα τσεκάρει αν ντυνόμαστε καλά, και φυσικά θα μας κρατά σε αγωνία για το πώς θα τρολάρει τους καλεσμένους του.

Τα τηλεπαιχνίδια έχουν κ εκείνα την τιμητική τους στο νέο πρόγραμμα. Παίρνουμε ρίσκο με τα next generation game shows, ενώ επαναφέρουμε και το πιο αμφιλεγόμενο. Ποιος δεν έχει κάτσει σε ένα μπαρ και να αναρωτηθεί πόσο χρόνων είναι ο/η απέναντί του; Στο GMA ο Γιώργος Λιάγκας, άρτι αφιχθείς από το ερημονήσι ,παρουσιάζει ένα τηλεπαιχνίδι όπου μαντεύουμε ηλικίες και μας πιάνει κατάθλιψη όταν συνειδητοποιούμε τη δική μας. Παρηγοριά τα 50,000 ευρώ που μπορεί να κερδίσουμε.

Φαίνεται πως η ροπή του Σάκη Τανιμανίδη στην περιπέτεια δεν έχει τελειωμό. Αποφάσισε, επί ελλαδικού εδάφους αυτήν τη φορά, να μας αναστατώσει με το πιο εκρηκτικό τηλεπαιχνίδι, το BOOM. Ένας Σάκης πιο ανατρεπτικός από ποτέ σε ένα παιχνίδι που πραγματικά σκάει στον ΣΚΑΪ. 

-Ποια Δευτέρα τρώμε παραδοσιακά τη λαγάνα;
-Τη Μεγάλη Δευτέρα! Όχι δεν είναι ατάκα του Ρήγα, είναι ο Πιο Αδύναμος Κρίκος. Το αμφιλεγόμενο παιχνίδι που έγινε viral επιστρέφει στις οθόνες μας. Και είναι το μοναδικό παγκοσμίως που έχει τον ίδιο παρουσιαστή σε δυο χώρες, τον Τάσο Τρύφωνος.

Δεν μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμά μας το απόλυτο μουσικό σόου του πλανήτη. Το VOICE για 4η σεζόν στον ΣΚΑΪ. Άπειρες οι φήμες που συνοδεύουν την επανέναρξή του. Όμως, το μόνο βέβαιο είναι πως θα είναι πάντα το καλύτερο τραγουδιστικό show της τηλεόρασης.

Και φυσικά τα βράδια του Σαββάτου…έχουν το δικό τους ρυθμό για 16η χρονιά… Δε χρειάζεται συστάσεις… Σπύρος Παπαδόπουλος, στην Υγειά μας Ρε παιδιά…

Για τη συμβολική συνδρομή του Αντώνη Κανάκη αναφέρθηκα στην αρχή. Για την κορυφαία εκπομπή σάτιρας, που είναι η πιο disruptive στιγμή της τηλεόρασης, τα λόγια είναι περιττά. Το ίδιο και για το πιο γλυκό νοσταλγικό τριπάκι της τηλεόρασης, το Βινύλιο (την αγαπημένη μου εκπομπή) 

Τα off το Σαββατοκύριακο αποκτούν ταυτότητα .Η κ. Στεφανίδου βγάζει την pencil φούστα της και φοράει το τζιν της ,και γίνεται η Τατιάνα της διπλανής πόρτας που μας προσκαλεί σε ένα χαλαρό ευδιάθετο σαββατιάτικο και κυριακάτικο  απόγευμα.

Οι σταθερές αξίες : Ο άνθρωπος που όλοι ζηλεύουμε (σίγουρα εγώ) όσο κανέναν άλλο, ο Ευτύχης Μπλέτσας, δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να είναι Happy Traveller... και μάλιστα με μικρότερη (όχι σε αριθμό, σε ηλικία) παρέα αυτήν τη φορά.

Τα υπερεντατικά μαθήματα αισθητικής και καλού γούστου της Νάνσης, του Θανάση και των άλλων συνεχίζουν στο DOT.

Ο Αλχημιστής Στέλιος Παρλιάρος δεν κουράζεται να ανανεώνεται, να πειραματίζεται. Κάτι ανάμεσα σε ζαχαροπλαστική ποίηση και sweet porn.

Οι Θαλασσόλυκοι, αφοπλιστικά sexy, ρίχνουν άγκυρα όπου υπάρχει λιμάνι και μας προσφέρουν την Ελλάδα ως ένα ατελείωτο οφθαλμόλουτρο. Ένας εξαιρετικός οδηγός για instagrammers.

Και για τις βαθιές νύχτες After Dark. Ο Θέμης Γεωργαντάς φοράει ξανά το αδιάκριτο ράσο του και γίνεται ο εξομολογητής των celebrities.

Από ένα πλήρες πρόγραμμα δεν μπορεί να απουσιάζει το αλατοπίπερο που το κάνει πιο πικάντικο: ξένες ταινίες και ξένες σειρές για όλα τα γούστα κι ένας θεός φτερωτός.

Δεν τελειώσαμε όμως εδώ...Έρχονται κ άλλα. Αλλά λίγο αργότερα.
Αγρότης μόνος ψάχνει. Ένα βουκολικό τηλεοπτικό φαινόμενο με γάμους και γεννήσεις-147 γάμοι και 280 γεννήσεις. Μια αληθινή ιστορία αγάπης γραμμένη από καθημερινούς ήρωες.

Masked Singer. Tο πιο ανατρεπτικό μουσικό show στον κόσμο. Διάσημοι τραγουδούν μεταμφιεσμένοι και κανείς δε γνωρίζει την ταυτότητά τους μέχρι να αποχωρίσουν. Φανταστείτε να εμφανίζεται στη σκηνή ένας Μινώταυρο,ς και κάτω από τη στολή να είναι ο Μουζουράκης! 

Eurogames. Τα αγαπημένα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα έγιναν trend ξανά. Πιο εντυπωσιακά και περισσότερο συναρπαστικά έρχονται για να γεμίσουν με χρώμα Ευρώπης την οθόνη μας. Ετοιμαστείτε να ανεμίσετε τη γαλανόλευκη.

Idols. Ο γλυκός Σάκης Ρουβάς, σε ένα ρόλο που του ταιριάζει γάντι, παρουσιάζει ξεχωριστά αφιερώματα για τα είδωλα που άγγιξαν τις καρδιές μας. Θα καθιερώσουμε και μια ζώνη ντοκυμαντέρ. Με τις καλύτερες ξένες παραγωγές, αλλά και με πρωτότυπες ελληνικές παραγωγές 

Καταλαβαίνετε πως μιλάμε για ένα πλήρες πρόγραμμα.  Έγινε με πολύ κόπο και με πολλή φροντίδα. Με μια δόση φλεγματικού βρετανικού χιούμο,ρ ελπίζουμε όσα δείτε να σας αρέσουν και να σας δημιουργήσουν το ίδιο αίσθημα που θέλουμε να δημιουργήσουμε στους τηλεθεατές: fomo. Δουλέψαμε αποφασιστικά προς την κατεύθυνση ενός προγράμματος ιδανικού. Θέλω να πιστεύω πως τα καταφέραμε. Είμαστε περήφανοι για το πρόγραμμά μας, όμως πιο πολύ είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και μας ακολούθησαν σε αυτήν την νέα εποχή του ΣΚΑΪ που χτίζουμε. Μεγαλύτερη επιβράβευση από τα νούμερα είναι να δουλεύουμε με ανθρώπους που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, την ίδια όρεξη. 

Και τώρα η σειρά του ΣΚΑΪ να μιλήσει με την εικόνα. Σας ευχαριστώ» . 

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. ''...Ο ΣΚΑΪ να είναι το μοναδικό κανάλι στην Ελλάδα που μπορεί να ισχυριστεί πως συνδυάζει το κύρος της ενημέρωσης με την ποιοτική ψυχαγωγία.''

    Εκχμμμ...ΓΚΟΥΧ, ΓΚΟΥΧ, ΓΚΟΥΧ...με επιασε ενας ξαφνικός βήχας άλλο πράγμα. :p

    Μπράβο του παντως που αποκάλεσε τη συνέχεια του ''Λόγω τιμής'' revival και όχι sequel! Revival λεμε τα σήριαλ που επανέρχονται με νέα επεισόδια και το ίδιο cast, Sequel λέμε τις ταινίες που συνεχίζουν μια ιστορία με το original cast.:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !