Γιώργος Λιάγκας: «Αυτή η περίοδος της “επαγγελματικής μου σιωπής” ήταν άβολη»

Κωνσταντίνος Κότσαρης
5
Μετά από δύο χρόνια σιωπής, ο Γιώργος Λιάγκας επιστρέφει στην τηλεόραση, όχι ως ναυαγός, αλλά ως καπετάνιος σε ένα καινούριο τηλεοπτικό καράβι. Δεκαέξι μήνες έμεινε εκτός τηλεόρασης και αναρωτιέμαι πώς βίωσε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δεδομένου πως για πολλά χρόνια ήταν κάθε σεζόν στον τηλεοπτικό αέρα.
«Στην αρχή το βίωσα πάρα πολύ άσχημα. Δεν έχω συνηθίσει να κάθομαι και να μην εργάζομαι. Κι αυτό δεν ήταν δική μου επιλογή, αλλά κάποιων άλλων, οι οποίοι στην ουσία μου στέρησαν και το δικαίωμα να εργαστώ κάπου αλλού. Αυτή η περίοδος της “επαγγελματικής μου σιωπής” ήταν άβολη, αμήχανη. Αισθανόμουν σαν θηρίο στο κλουβί.
Από την άλλη, το άχαρο αυτό διάστημα είχε μια πτυχή που μόνο ευλογία μπορώ να τη χαρακτηρίσω. Πέρασα πολύ χρόνο με τα παιδιά μου και κάθε απόγευμα ήμασταν μαζί. Επιπλέον, έχοντας αποτραβηχτεί από τα τηλεοπτικά, έκανα την αυτοκριτική μου, αλλά και έναν επαναπροσδιορισμό. Αξιολόγησα ενδεχόμενα λάθη μου, τα μέτρησα και τα επεξεργάστηκα. Αυτό ήταν ξεκάθαρο όφελος».
Τους τελευταίους δεκαέξι μήνες είχες χρόνο για τα παιδιά σου αλλά και για τη ζωή σου γενικότερα. Πέρα από έναν παράφορο έρωτα, το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου και απόκτησης παιδιών υπάρχει στο μυαλό σου;
Είμαι τόσο συναισθηματικά πλήρης με τα παιδιά μου, που δεν νομίζω να θελήσω κάτι άλλο. Το σενάριο για δεύτερο γάμο φαντάζει απίθανο, τουλάχιστον ως σχεδιασμός. Τα χρόνια που μεσολάβησαν από τον χωρισμό μου με τη Φαίη δεν είχα κάτι σημαντικό στη ζωή μου, μια σοβαρή σχέση δηλαδή που θα ήταν ανακοινώσιμη, είτε προς τα παιδιά μου είτε δημόσια. Από τον χωρισμό μου και μετά σαφώς έχω φλερτάρει και με έχουν φλερτάρει. Κάτι σοβαρό όμως, όχι, δεν υπήρξε.
Σου λείπει το κομμάτι της συντροφικότητας; Το να γυρνάς σπίτι και να σε περιμένει η σύντροφός σου, να βλέπετε τηλεόραση αγκαλιά, να κοιμάστε μαζί;
Από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να είναι βαθιά μοναχικός. Αν εξαιρέσεις την περίοδο που είχαμε σχέση με τη Φαίη, παντρευτήκαμε και κάναμε παιδιά, όσο ξέρω τον εαυτό μου δεν θυμάμαι να βιώνω αυτό που περιέγραψες στην ερώτηση. Ακόμα και σε σχέσεις που είχα, δεν συζούσα. Απεναντίας, με θυμάμαι να βλέπω τηλεόραση μόνος στο σπίτι και να βγαίνω με τους φίλους μου. Θα μου πεις, βέβαια, πως αυτό όσο είσαι μικρός είναι ωραίο, αλλά όσο μεγαλώνεις δημιουργούνται άλλες ανάγκες ή αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα διαφορετικά. Δεν την έχω αισθανθεί ακόμα αυτή την ανάγκη. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις. Σε μια μελλοντική μας συνέντευξη, μπορεί να σου πω ότι αισθάνομαι άσχημα που είμαι μόνος και θα ήθελα να έχω μια συντροφιά στο σπίτι. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν το έχω βιώσει.
Πριν από λίγους μήνες έγινες 50 ετών. Όταν έσβησες τα κεράκια στη γενέθλια τούρτα σου, πώς αισθάνθηκες;
Αισθάνομαι λίγο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Με φωνάζουν και έτσι κάποιοι φίλοι μου. Θεωρώ πως έχω το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό που είχε στις ταινίες του. Για να είμαι ειλικρινής, δεν αισθάνομαι πως είμαι ο κλασικός πενηντάρης. Νιώθω σαν τριανταπεντάρης. Σε γενικές γραμμές, τα έχω καλά με τον εαυτό μου, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.
People-Μαρίνος Βυθούλκας

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Η επαγγελματική σιωπή λέει. Θα τον βγάλουμε και αδικημένο τώρα που έπαιρνε τα χιλιάρικα και καθοταν. Τι να πει άλλος κόσμος που ψάχνει και δε βρίσκει. Ας συνέλθουμε λίγο παρακαλώ. Να έχει καλή τύχη αλλά μην υπερβαλλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου είπε κανείς ότι του άρεσε να κάθεται; Πώς λες κάτι χωρίς τεκμηρίωση; Να σε πληροφορήσω ότι ο Λιάγκας δεν ήθελε να κάθεται και να πληρώνεται... Κάποιοι άνθρωποι αγαπούν ξέρεις την δουλειά τους κι όταν αυτό κόβεται ( άσχετα με την αμοιβή) το θεωρούν υποτιμητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς ζούμε στην εποχή που κυριαρχεί η αντίληψη ότι ευτυχία είναι τα λεφτά και όχι η χαρά από την εργασία που αγαπάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μίλησα για το δημοσιογράφο που έγραψε το επαγγελματικη σιωπή. Δεν έθιξα ούτε το Λιάγκα ούτε κανέναν. Δε με νοιάζει τι κάνει ούτε πως ένιωθε. Άμα ξέρεις γιατί έχεις προσωπική σχέση μαζί του είναι δικαίωμα σου. Όπως δικαίωμα μου είναι να θεωρώ υπερβολικο το πλασάρισμα που του γίνεται. Υπάρχουν κι άλλοι άνεργοι αλλά δεν πληρώνονται φίλοι μου. Όχι δεν είναι τα λεφτά το σημαντικό αλλά μη μου κάνετε και ήρωα το Λιάγκα. Μίλησα αποκλειστικά για τον κύκλο των δημοσιογράφων που τον πλασάρουν σαν ταλαίπωρο που του στέρησαν τα πάντα. Εγώ τουλαχιστον αυτό είδα. Στον ίδιο εύχομαι τα καλύτερα. Τώρα γιατί θιχτηκατε και αρχίσατε να λέτε το τι ένιωθε και ο ίδιος ο Λιάγκας δεν ξέρω τι υποδηλώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο καθ'ένας παλεύει για ότι καλύτερο μπορεί, ο Λιάγκας είναι ο Λιάγκας... Εμείς απαντήσαμε σε ένα σχόλιο που περιέχει "εμμονή" ,μιας και έγραψες και σε άλλη ανάρτηση για τον συγκεκριμένο κύριο.
    Δεν θα αναλύσω παραπάνω , ήδη είπα αρκετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !